Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szoktál kérni a szüleidtől...

Szoktál kérni a szüleidtől egy két dolgot?

Figyelt kérdés
Úgy értem,ha szükséged van valamire vagy hasonló.Szoktál kérni?

2012. júl. 13. 09:40
1 2
 1/20 Antimod ***** válasza:
100%
Persze, és mindig adtak is, ha tudtak (és nem irreálisat vagy hülyeséget kértem). Ma már meg kell állni a saját lábamon, de még mindig segítenek, ha kell, ha nem.
2012. júl. 13. 09:44
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Igazán akkor lenne értelme a kérdésnek, ha életkor is szerepelne mellette. Amíg az ember fel nem nő és anyagilag önállósodik, teljesen természetes, hogy a szüleit kéri a szükségletei kielégítésére.
2012. júl. 13. 09:47
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Én már önálló vagyok anyagilag, de van, amikor szoktak kérni segítséget. Ez legtöbbször tanács, vagy néha autó, de amúgy nem. Ahogy én is szoktam nekik segíteni, ahol tudok. A család már csak ilyen :)
2012. júl. 13. 09:51
 4/20 A kérdező kommentje:

Önnáló vagyok.

Itt én most arra gondolok,hogy én panelban élek,ők falun,és ugye van sok zöldség,dzsem meg hasonlók.

Csak valahogy restellek kérni...

2012. júl. 13. 09:57
 5/20 A kérdező kommentje:
*önálló,elnénést.
2012. júl. 13. 09:57
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon-nagyon-nagyon ritkán. Én úgy vagyok vele, hogy legyünk figyelmesek, és érzékenyek egymás "igényeire", tehát rájuk bízom, hogy adnak-e egyátalán valamit. Kisebb koromban is így volt. (Ezért sincs túl sok ruhám, ezért nincs biciklim, se semmim szinte. Aki irigy, vagy vaksi, attól nem kell semmi.)
2012. júl. 13. 10:00
 7/20 anonim ***** válasza:
Ilyen dolgokat nem kell kérni, mert kérés nélkül adnak. Hívnak, hogy menjek, mert ott (pl.) az ubi. Ha valamiért megfeledkeznének róla, akkor szólok, hogy "Anyu! Nincs véletlenül uborkád?"
2012. júl. 13. 10:02
 8/20 A kérdező kommentje:

Van,hogy adnak zöldséget,apum pakol...de holnap megyek ki hozzájuk,és akarok majd rántani karalábét.De szerintem megkérdem,nem e tudnak adni egyet.

Csak azért,mert nekik sincs olyan sok.

2012. júl. 13. 10:04
 9/20 anonim ***** válasza:
Régen volt, hogy kellett kölcsön kérni pénzt, amíg gyesen voltam, de max 1-2 hétre kértük.
2012. júl. 13. 10:09
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez van: én panelban, ők kertesben, és kérés nélkül is adnak. De nekem is természetes, hogy ha hazamegyek, akkor megcsinálok a kertben sok munkát. Mert az mindig van. Így nem érzem kellemetlennek, amikor nekem is adnak belőle.
2012. júl. 13. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!