Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szoktál kérni a szüleidtől...

Szoktál kérni a szüleidtől egy két dolgot?

Figyelt kérdés
Úgy értem,ha szükséged van valamire vagy hasonló.Szoktál kérni?

2012. júl. 13. 09:40
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Én is akartam nekik segíteni,de hát nem kellett.Ilyen melegben nem dolgozunk-ez volt a válasz.
2012. júl. 13. 10:11
 12/20 anonim ***** válasza:

nálunk is így van, és kérés nélkül is adnak.

de előfordult már, hogy kértem is. de ezen nem akad fenn anyu, nekem meg nem ciki kérnem, hiszen ha arra gondolok, hogy majd lesz nekem is gyerekem, aki bármit kérhet tőlem is :)

2012. júl. 13. 10:12
 13/20 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló a helyzet, ha kell ha nem, mindig hatalmas szatyorral küldenek haza az éppen aktuális termésekből válogatva. Ehhez viszont hozzátartozik, hogy én is segítek nekik amennyit csak tudok, ők pedig direkt annyit termesztenek, hogy jusson elég nekik, tesóméknak és nekünk is mindenből. Annak a hívei, hogy ha már két tő paradicsomot elültetnek, akkor 4-et is eltudnak, stb. Én roppant hálás vagyok érte, hatalmas segítség, hogy a friss zöldséget nem kell megvennem és az íze is teljesen más, az érzése is, hogy "hazai termést" eszünk.

Persze olyan is előfordult, hogy "anyu szeretnék főzni egy kis zöldbab levest, lophatok némi babot hozzá?", a válasz annyi volt, hogy "persze menj és szedjél nyugodtan amennyi csak kell".

2012. júl. 13. 11:09
 14/20 anonim ***** válasza:

én mindig otthon fogom magam érezni...amellett hogy mindig telepakolt táskákkal jövünk el otthonról párommal, ha kell vmi szólok és hoznak, vagy leveszem a polcrol..szedek a kertben stb...most is disznóvágás lesz, segítünk természetesen, és persze figyelembe véve a husik mennyiségét azt hozok el amit akarok

23L

2012. júl. 13. 11:11
 15/20 anonim ***** válasza:

A szüleim is falun laknak és én is, mind ketten csináljuk a keretet de az övék előbb termett mint az enyém, én mikor ott vagyok akkor kérek tőlük, hogy nem-e tudna adni krumplit, répát, zöldséget nem szól semmit anyum csak megy és szedi is, de tesz még hozzá, uborkát, tököt, cukkinit, hagymát é mindent ami van.

Tavaly ők nem csináltak kertet csak én és akkor én láttam el őket.

2012. júl. 13. 11:35
 16/20 anonim ***** válasza:

nem kérek, hanem kérés nélkül adnak. egy kis zöldség, gyümölcs, süti, ilyesmi.

néha tartunk nagy családi ebédet, ha marad valami, megkérdezik, h elvinném-e.

pénzt, vagy más nagyobb dolgot nem kérek, inkább néha szívességet, vagy kölcsönbe könyvet, hasonlókat.

gyakran felajánlom a segítségemet, ha el kell vinni őket valahova kocsival, vagy segíteni a bevásárlásban. vagy ránézni a házra, ha elutaznak.

2012. júl. 13. 11:47
 17/20 anonim ***** válasza:

Mi is panelban lakunk, ők falun. Megtermelnek minden zöldséget, van befőtt, savanyúság, lekvár. Soha nem kértünk semmit, mindig ők adtak maguktól. És elég sokat. Krumplit soha nem kellett vennünk az egy év alatt, úgy elláttak vele. Meg más zöldségekkel, hagymával, fokhagymával; befőzött paradicsommal.

Ha nem adnának maguktól, nem kérnék. Max olyan volt eddig, hogy kérdezték, nem kell-e valami. Olyankor, ha épp mondjuk nem volt paradicsomlé, mondtam, hogy azt elfogadok.

2012. júl. 13. 12:33
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy válaszoltatok :)
2012. júl. 13. 12:40
 19/20 anonim ***** válasza:
En falun élek ugyan ott ahol édesanyám (kulon ház nem messze egymástól). Ha neki van korábban valami, akkor vagy kérek, de általában ad magától. Tesomék panelban laknak és anyukám mindég pakol mindent, amibol van. Vagy elviszi neki munkába (egy helyen dolgoznak). Ha valamire szuksége van, akkor kér. Segíteni semmit sem segít a tesom a munkában.
2012. júl. 13. 14:48
 20/20 anonim ***** válasza:
Én még akkor is röstelltem kérni mikor még suliba jártam és nem volt pénzem. Max szülinapra/karácsonyra megkérdezték, hogy mit szeretnék de amúgy soha. Bár igaz, hogy 16 éves koromtól fogva dolgozok, annak ellenére hogy a szüleim eléggé el vannak eresztve..
2012. júl. 14. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!