Anya kiakadt a barátomra, mert paraszt volt. Hogy simíthatnám el a dolgot?
Igazából még nem tudják itthon, hogy a barátom. Apa főnökeként és egyik barátjaként ismerik (29 éves).
Tegnap volt az egyik közös barátjuk névnapja és elmentem megünnepelni. És kicsit sokat ittak. A barátom hozzá van szokva a bulikhoz, de apa nem... A telefonját elvette a barátom és viccesnek gondolta, hogy apa nevében írogat sms-eket hajnal 3-kor anyának, amik elég trágárak voltak még szerintem is.
Úgyhogy itthon most áll a bál, apa állítja, hogy nem ő írta ezeket és xy bocsánatot fog kérni, anya meg azt mondogatja, hogy nem akarja látni, nem érti, apa hogy lehet vele jóba, amikor mindenkit kihasznál és egy utolsó féreg, stb. Szóval a terv, hogy holnap bemutatom itthon a barátomat, kicsit tönkrement...
De azért szeretném, ha anya nem lenne róla ilyen negatív véleménnyel. Mit tehetnék így?
"ilyen kaliberű hibákat az emberek jó része elkövet életében 1-2 alkalommal"
Maximum tizenévesen, de nem 29 éves, felelős beosztásban dolgozó személyként.
#33, jól értem, te inkább évekig fújnál a lányod párjára - esetleg később vejedre:) - egy baromságért, amiből végső soron nem lett senkinek semmi kára????
(jó, tény láttam kisebb dolgokért is évekig haragot tartó embereket - de sose gondoltam azt, hogy ez lenne a normális)
Egy 29 éves felnőtt, elvileg érett férfit ne keverjünk össze már egy kamasszal. Mert lehet, hogy 15 évesen legfeljebb szemforgatva közöljük, hülye vagy fiam, de egy felnőttől már több érettséget várunk el.
Ráadásul, hacsak nem tini a leányzó, akkor a szülők joggal várhatják, hogy a bemutatandó személy egyszer a családtagjuk (vejük) lesz.
Nézd, én azt is aláírom, hogy a kérdező és a barát valahol találkoztak, szerelem szövődött. Ezzel nincs is baj. Kényes szituba kerültek, mert mégiscsak az apja főnöke a barát. Eleve nehéz szétválasztani, hogy hétfőtől péntekig még Főnök úr, szombat-vasárnap meg "Pistikém, csomagolok neked is rétest" szintű a viszony.
Tudta a srác, hogy a hétvégén kerül sor a "hivatalos" bemutatásra és erre ekkora paraszt húzással szétzúzott mindent. Eleve, általában a lányos papák szemlét tartanak az újonc fölött, és akkor megjelenik a főnöke... Erre még rátesz egy bazi nagy lapáttal, hogy szemét húzással, puszta poénból zűrt kavart a házasságában.
Lássuk be, ezt a srác csúnyán elbaltázta, mert nekem a sztoriból csak jön le, hogy a barát egyáltalán nem tiszteli a barátnőjét és annak szüleit, ha ilyesmit megjátszott.
Akkor nem egyszerűbb azt mondani a lánynak, időtöltésnek jó vagy, babám, de anyádékra nem vagyok kíváncsi?!
Tényleg így kell kifejezni, hogy nem akarok anyádékkal ismerkedni? Ez milyen szintű érettségre vall?
1. Lényegében lopni. 2. Vérig sérteni és megalázni a leendő anyóst. 3. Vérig sérteni és megalázni a beosztottamat (barátomat) 4. Szart kavarni mások házasságában
Megint oda lyukadtunk ki, hogy a pasas lapát...
Ebből nem lesz kedélyes családi sztori. Szinte látom magam előtt a jókedvű, karácsonyi hangulatot, édes uncsik játszanak a karácsonyfa mellett és egyszer csak elmerengve a mama: emlékeztek arra, amikor a Jocó le...vázott sms-ben, mert nem mert elénk állni?!
Ja, szép lesz.
"na ezt csak abból gondolom, mert magam is hím lennék, és én is voltam már párszor a "mutatkozz már be a szüleimnek végre" cipőben"
Max. csak annak a fülét kell rágni, aki nem akar többet az adott lánytól, csak néhány jól eső kufircot.
Aki normális kapcsolatot akar, azt nem kell noszogtatni.
És abból indulok ki, hogy én is "hím" lennék.
Hát ha 29 évesen ennyi esze van, én a helyedben gyorsan elküldeném melegebb éghajlatra...eszemben se jutna bemutatni a szüleimnek, mint a "barátom"....
Ez nagyon gáz!
#37 "Akkor nem egyszerűbb azt mondani a lánynak, időtöltésnek jó vagy, babám, de anyádékra nem vagyok kíváncsi?!" - bocs, de ugye te nő vagy? Mert ha férfi lennél, rájönnél, hogy ennek a két állításnak a világon semmi köze egymáshoz, egy férfi általában nem azért tart a "családi bemutatástól", mert a nővel való kapcsolatát nem gondolja komolyan... hanem azért, mert egy alapvetően roppant kényelmetlen, stresszelő szituáció - pont mint a fogorvos, pedig a feldagat pofa és fájó fog is komoly... Pláne, ha még valami háttérdolog is van, mint itt a munkahelyi viszony, vagy egyébként a nagyobb korkülönbség, eltérő világnézet, embercsoporthoz tartozás, és társai...
Nézd meg, itt is kb minden 10. kérdés arról szól, hogy "szülőként mit szólnák, ha a gyereked párja..." (ennyi-annyi éves, külföldi, roma, szegényebb-gazdagabb, tetkós, stb)... az emberek kétségbeesetten próbálják tesztelni a várható kimenetelt...
(beveszem a Cavintont és én is emléxem, amikor a zasszony a lelkemre kötötte, hogy "vegyem ki a fülbevalóm, mert az apja ilyenolyan konzervatív" - aztán alig lett belőle röhögés, amikor az első közös vacsorán kiderült, hogy a nővére férjének is van, és senki se törődött vele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!