Normális, ha a barátomra apámként is nézek és nélküle semminek nem érzem magam?
20 éves vagyok, 1 éve együtt élek egy 43 éves férfivel. Nem a pénzéért vagyok vele, mielőtt még bárki ezt gondolná, mert saját magamat tartom el. Nagyon szeretem őt, de amellett, hogy férfiként vonz, nagyon ragaszkodom hozzá, oltalmat nyújt. Kicsit olyan, mintha betöltené az apaszerepet (tudom, ez betegesen hangzik), de úgy értem, hogy tapasztalt férfi, tanít, egyengeti az utamat. Néha olyan, mintha az apám lenne, ha hülyeséget csinálok, tanácsokat ad, próbál védeni. Én jól érzem így magam, de mióta egyetemre járok, ha valaki megtudja, hogy milyen életem van, azt gondolja, hogy egy beteges, illetve érdekkapcsolatban vagyok benne és furán néznek rám emiatt. Ezért nem szívesen mesélek az életemről, mert mások ezt nem igazán értik meg.
Néha úgy érzem, hogy ha ő nem lenne, lelkileg összeomlanék, mert az egyetlen ember, akire számíthatok és megérti minden gondolatomat. Tehát annyira függök tőle, hogy ha belegondolok, hogy mi lenne, ha egyedül hagyna, nem tudom, hogy élném túl. Nyilván nem anyagi értelemben, hanem érzelmileg, mert 18 éves koromtól teljesen önálló vagyok, de nélküle nagyon elveszettnek érzem magam.
Szerintetek normális egyáltalán ez a kapcsolat, vagy valami baj van velem?
Szia én tíz évet voltam egy ilyen pasi mellett, gyereket is szültem neki. MOst 29 éves vagyok, és már elegem lett az alárendelt szerepből, így harminc felé már azt várnám el, hogy egyenrangúként kezeljenek, nem pedig azt, hogy az utamat egyengessék, és abba is beleszóljanak, mit hogyan csinálok, mert őszerinte úgy jobb...
Kiléptem, mert nem voltam boldog, és most itt vagyok kicsi óvodás gyerekkel, egyedülálló anyukaként. Nem egyszerű...
Szerintem keress egy korban jobban hozzád illőt, aki nem oltalmat nyújt, hanem az egyenrengú TÁRSad.
Ebben a helyzetben ez a normális. Ez olyan, mintha egy 40 kilós lány azt kérdezné, normális-e hogy egy 99 kis barátnője mellett ő olyan kis törékenynek is picinek hiszi magát.
Valamilyen szinten egyébként minden nő a párját érzi a "másik felének" de nálad ez kiegészül azzal, hogy te épphogy felnőttél, ő pedig már lassan idősödik, azaz valóban a kapcsolatotokban ő a meghatározóbb, a "mentor", lelki értelemben.
Az, hogy ez jó-e egy lánynak vagy sem, egyéni szubjektív döntés, ritka, de vannak akik egy életet leélnek így, mert nekik így jó. Más meg azt szereti, ha a párja fiatalabb, mert mellette ő is fiatalabbnak érzi magát (pl. amikor a 40-es nők huszonéves srácokkal járnak). Neked kell tudnod, megfelel-e ez az életforma neked. Ha igen, tojd le a külvilágot. Ám ha vacillálsz, meg agyalsz rajta, idővel el fog hatalmasodni az érzés, hogy ő több nálad, felsőbb rendű, mert idősebb és bölcsebb, és óv és oltalmaz, mint egy kismadarat, az viszont már az önbecsülésedre mehet rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!