Ha a szülő kiteszi a gyerekét az utcára akkor mi történik?
Figyelt kérdés
Úgy értem 17 éves a gyerek 1 hónap múlva lesz 18. Mit tehet a gyerek?2014. okt. 18. 20:30
11/64 anonim válasza:
Ha van valami ottani bejelentett lakcime, vagy hogy milyen jogcimen tartozkodik ott, akkor menjen be az ottani irodára és kérdezze meg. Lehet tudnának neki adni munkát, vagy segélyt kaphatna, vagy valami szállást, ellátással.
12/64 anonim válasza:
Mire fel? Nem osztrák allampolgar.msemmi se jar neki, menjen vissza Magyarországra.
13/64 anonim válasza:
13-as én is külföldön élek és ha van bejelentett itteni lakcimem, mert kiskoruként családegyesitéssel megkaptam az itt tartozkodási engedélyt, utána minden jár nekem. Pl. mivel jobb a szoc.rendszer mint mo-on, igy lakást is kaphatnék, ha kitennének a szüleim, azonnal, és 2 évig csökkentett lakbérrel..ahogy betöltöttem a 18 évet én attol a naptól kezdve ösztöndijasként tanulok, tehát elég normális pénzt kapok, meg tudok belőle élni. Azt viszont nem tudom abban az országban milyen szoc. ellátás van.
14/64 A kérdező kommentje:
de könyörgöm mi az hogy kirakják??? ráadásul a nevelőapja aki egy percet nem foglalkozott vele soha. csak csesztette piszkálta mindig. az anyja jófej .csak a nevelőapja egy paraszt. könyörgöm ha gyereket vállalok akkor vállalom a gyerek minden baját hülyeségét. elbaszta tény.de akkor se kell kiabszni.már bocsánat. nem kéne segíteni neki talán vagy valami?
2014. okt. 18. 21:13
15/64 anonim válasza:
Utolso, ha család egyesítés tortent, akkor vagy anyád, vagy apad, vagy a hazastarsa adott ország állampolgára kell, hogy legyen. Ilyenkor a kiskoru is megkapja az állampolgárságot. Enélkül semmi de semmi nem jar, ne mondj mesét, mert max kisgyerekek hiszik el.m
16/64 anonim válasza:
Nos, kerdezo, a kedves gyerek ketszer evet ismételt, tehat nem kicsit baxta el. Ennyi esszel menjen szepen vissza Magyarországra es soporjon utcát, másra nem jo. Meddig kellene elnézni neki, hogy képtelen tanulni, munkát keresni? 50 évesen is majd azt mondja, hogy dehát az gyerekük vagyok???
17/64 A kérdező kommentje:
ki mondta hogy képtelen munkát keresni??? könyörgöm még másfél hónapja sincs hogy kimentek ausztriába. főleg hogy a gyerek még tanköteles ebben az évben. megértem hogy nem járatják suliba de azért ne haragudj már meg. ha nekem 1 hónap alatt találsz munkát egy idegen országban ugy hogy alig beszélsz rendesen és semmi munkatapasztalatod nincs hát akkor jó nagy király vagy. írtam hogy munkát keres nem is kicsit.
2014. okt. 18. 21:18
18/64 anonim válasza:
Jöjjön haza a nagyszüleihez, ebben te is segíthetsz.
19/64 anonim válasza:
Kerdezo, a ankotelezettseg mind Ausztriában mind Magyarorszagon 16 eves korig tart. Te mar nem vagy tanköteles.m
20/64 anonim válasza:
Igazad van kérdező, én se tudnám soha kitenni a gyerekemet, mert ez igy kegyetlenség, legalább nézzenek utána milyen lehetőségek vannak. Biztos jár segély neki, meg lehet kapna szállást, lehet beiskoláztatnák. Van hogy keresnek neki mentort, aki segitene neki beilleszkedni, vannak kint olyan családok akik befogadják és segitik talpraállni. Sajnos gondolom az anyukája nem tanitotta meg, hogy kell intéznie a dolgait, ezért is nagyon kegyetlen hogy igy kiteszi.. Én is külf. élek és én már a legtöbb országnak ismerem az ügyintézését, mit hol lehet kérni, hogy kell intézni. Én biztos bemennék a helyi polg.mesteri irodába és kérnék segitséget, hogy mik a lehetőségeim.Ha nincsenek bejelentve lakcimre, nincs hivatalosan annyi pénzük a kedves mostohaapának sem, és nincs bejelentett munkahelye,akkor ki fogják az egész pereputtyot utasitani. Mert ha nem tudja a család igazolni miből élnek, akkor max. 3 hónapig tartozkodhatnak ott, ha igy intézik a dolgaikat mint ahogy a fiúval tesznek szerintem semmit nem intéztek idáig se normálisan. Ugyhogy a fiú kérdezzen rá, hogy be van-e jelentve, van-e érvényes eü. kártyája, a szüleinek van-e bejelentett munkahelye, mert indul a polg.hiv.hoz hogy intézzen magának szállást és segélyt, de ha otthon nincs minden rendben akkor a mostohaapa is mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!