Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szülő kiteszi a gyerekét...

Ha a szülő kiteszi a gyerekét az utcára akkor mi történik?

Figyelt kérdés
Úgy értem 17 éves a gyerek 1 hónap múlva lesz 18. Mit tehet a gyerek?

2014. okt. 18. 20:30
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
71%
Elméletileg nem tehetik ki addig, amíg nappali tagozatos tanuló. Főleg, ha még nincs 18.
2014. okt. 18. 20:32
 2/64 anonim ***** válasza:
68%
Hát ez kegyetlenség, elsőbb segitsen neki megfelelő albérletet és munkát találni, csak ugy kitenni, vagy készitse fel időben hogy egyedül kell 18 éves korától boldogulnia. Ha én igy jártam volna akkor elmentem volna a nagyszülökhöz, vagy valamelyik rokonhoz és ott megbeszéltem volna velük, hogy addig lakhassak ott még nem találok munkát és albérletet.
2014. okt. 18. 20:34
 3/64 anonim ***** válasza:
36%
A gyerek gondolkozzon el,hogy miért történt.
2014. okt. 18. 20:35
 4/64 anonim ***** válasza:
84%

Mit követett el az a gyerek, amiért a család kiveti magából?

Menjen gyámhivatalba.

2014. okt. 18. 20:52
 5/64 A kérdező kommentje:
a lényeg. kétszer évet ismételt. aztán a 3.évben kiment az egész család ausztriába. ott nem jár iskolába mert a szülei nem iratták be sehova és azt mondják neki hoogy menjen el dolgozni. keres munkát tudom mert láttam ezerrel keresi de nem nagyon tud találni és az apja(aki a nevelőapja, és akivel nagyon rosszban van) ő akarja kirakni. mert hogy semmit nem csinál stb. de ez nem igaz. és egyáltalán nem támogatják nem segítenek neki munkát találni.főleg hogy nem is nagyon tud németül beszélni.
2014. okt. 18. 20:56
 6/64 anonim ***** válasza:
49%
Menjen a rendőrségre, ők majd értesítik a gyámhivatalt. A rendőrség feljelentést tesz majd a szülők ellen kiskorú veszélyeztetése miatt. A gyereket megkérdezik van-e olyan hozzátartozója (egyenes ágbeli rokon) akihez mehet. Ha nincs nevelőszülőkhöz kerül, amíg tanul. Legkésőbb 22 éves koráig gondoskodik róla az állam.
2014. okt. 18. 20:57
 7/64 anonim ***** válasza:
44%
Tehat buta a gyerek mint a tök, lusta tanulni, aztan csodálkozik, hogy nem akarjak eltartani. Igy járt. Tulajdonképpen megérdemli.
2014. okt. 18. 20:58
 8/64 anonim ***** válasza:
81%
Ugyan már, 6. Egy honap mulva nagykoru lesz. A gyamhivatal magasról tesz ra.m
2014. okt. 18. 21:00
 9/64 anonim ***** válasza:
79%
Kérjen a rokonoktól segítséget. Hol az apja, nagyszülei?
2014. okt. 18. 21:02
 10/64 A kérdező kommentje:
igazi apját nem ismeri és a nagyszülők pedig magyarországon vannak.
2014. okt. 18. 21:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!