Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha visszamehetnél az időbe...

Ha visszamehetnél az időbe 10-14 éves korodra, mit üzennél a szüleidnek, hogy másképp csináljanak a nevelés terén?

Figyelt kérdés
Ha ennyi idős vagy, akkor is megírhatod. ;)

2014. szept. 30. 07:24
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

-bárcsak kértek volna segítséget apukám alkoholizmusával kapcsolatban,így nem úgy nőttem volna fel,hogy a férfinem hátrányból indul

-bárcsak mondták volna néha hogy szeretlek vagy egy öleléssel puszival kinyílvánították volna

-bárcsak amikor egy csomó tragédia történt 10-12 éves koromban,akkor az én érzéseimre is odafigyeltek volna és nem csak a saját fájdalmukra

-bárcsak anyukám jobban figyelt volna rám és megérteti velem,hogy nem az én hibám,hogy 13 éves koromban kikezdett velem a párja

-bárcsak ne gyerekként kezelt volna már felnőttként

-bárcsak fontos lett volna neki,hogy mindezek után miért nincsenek barátaim,vajon miért vagyok mindig egyedül

a mai sírásom már megvolt,pedig tudnám folytatni

2014. szept. 30. 08:49
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám kislányként hajnalban tornázni járt, és mivel megutálta, minket távol tartott a sporttól. Azt üzenem, hogy küldjön el minket sportolni :(
2014. szept. 30. 09:10
 13/33 anonim ***** válasza:
82%
Én azt üzenném nekik,hogy mindent ugyanúhy csináljanak.Remek gyermek korom volt,a 2 testvéremmel is jó volt mindig a kapcsolatom.Sosem éreztük,hogy valamelyikünket kevésbé szeretnék,vagy több mindent megkap mint a másik,és engedték,hogy azt az iskolát,hivatást,hobbit válasszuk amit mi szerenttünk volna.Remélem nekem is sikerül majd ilyen szülővé válnom mint ők.Én nagyon hálás vagyok nekik.
2014. szept. 30. 10:05
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
A szüleim (elsősorban anyukám) nevelésbeli hibája az nem ennyi idős korra, hanem sokkal kisebbre nyúlik vissza. Én nagyon visszahúzódó voltam, de anyukám tett is azért, hogy bátortalan legyek, ugyanis sokszor megkaptam, hogy kuka vagyok, ha nem mertem beszélni és sokszor mondta másoknak is, hogy nem merek megszólalni, meg hát mondjad, mondjad.... stb. Az én lányom is visszahúzódó, de nagyon figyelek rá, hogy ne döngöljem földbe azt a maradék bátorságát ami van, ilyenekkel, amiket anyu mondott nekem.
2014. szept. 30. 10:17
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

kicsit jobban noszogassanak a tanulás terén

mert hiába van jó eszem és hiába tanulok könnyen ha lusta voltam anno :-)))

2014. szept. 30. 10:28
 16/33 anonim ***** válasza:
Azt hogy minek szültek meg ha éheztettek ha nem volt ruhám csak amit valaki adott miért kellett szandalba járnom télen miért mindig a tesóm kapott mindent én meg le voltam xarva?
2014. szept. 30. 10:28
 17/33 anonim ***** válasza:
Ne hagyják, hogy erre a szakra menjek, és dobják ki tesómat legkésőbb 26 évesen, mert az egész életüket megkeseríti, és sosem költözik el, cserébe terrorban fogja tartani őket.
2014. szept. 30. 10:37
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Azt hogy ne óvjanak az élettől olyan mértékben ahogy azt üzték. Lehet viccesen hangzik, de nekem ebből csak hátrányom származott sajnos. Míg ők meg védtek és meg értettek mindenben, a világ már nem volt ilyen kedves velem. :/
2014. szept. 30. 11:38
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

-ne hagyják, hogy abbahagyjam a zenélést (igaz már 15 voltam akkor)

-figyelmeztessenek, hogy vigyázzak a baráti kapcsolataimra, mert iszonyú törékenyek

+ ez nem nevelési, de a 2012-es vállalkozásba ne kezdjenek bele, mert bukta lesz.

2014. szept. 30. 11:43
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Akkor úgy gondoltam, hogy mindent rosszul csinálnak. Most viszont pont az ellenkezőjét gondolom.

-Először megköszönném, hogy beírattak táncra 6évesen és nem hagyták hogy 13 évesen abbahagyjam.

-Ne hagyják hogy ezt a szakmát válasszam, és jobban biztassanak az álmaim elérésében.

-Ne hagyják rám a dolgokat és igenis kérdezzék ki a házit, mert eszem van hozzá csak ritka lusta voltam.

-Külön angol jót tett volna.

Ez inkább figyelmeztetés lenne:

+ Ne engedjék el a bátyámat akkor este bulizni (ezért bármit megtennék)..

De ettől függetlenül én is úgy szeretném nevelni a gyerekeimet, ahogy ők neveltek minket. Mindig megértőek, segítőkészek és bármikor számíthatok rájuk.

2014. szept. 30. 12:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!