Engednétek a 16-17 éves lányotokat a barátjánál aludni hétköznap?
Januárban leszek 17 éves és anya engedi, hogy néha hétköznap is a barátomnál aludjak, vagy esetleg Ő aludjon nálunk, mikor hogy alakul.
Viszont mikor apa ezt megtudta (ma), akkor kiakadt, hogy mégis hogy engedheti ezt anya, stbstb.
De elváltak, szóval sok beleszólása nincs a dologba (ezen ne kezdjetek el fennakadni, mert tényleg nincs köze ehhez, semmit nem tud rólam).
Nekem ez normális, mert a legjobb barátnőim is így vannak a barátjukkal, viszont van olyan, aki meglepődik szinte, hogy mi együtt alszunk.
Szóval ez most normális, vagy nem?
Suliidőben hátköznap biztosan nem engedném az együtt alvást! Hétközben tessék a tanulásra összpontosítani, de a fiúkra!
Szóval nem normális.
èn 18,5vagyok és nem aludhatok a baratommal. es nem idoleges, hanem amig nem a ferjem, addig a hazukban nem alhat, es en se naluk.
az ilyen maradi felfogas miatt varom a legjobban, hogy osszekoltohessek a baratommal. iden erettsegizek, utana fogunk.
nem tettem semmi rosszat, jol tanulok nem sok panaszuk lehet ram.
ami idegesit, hogy nyaron vegig diakmunkaztam es megse mehettem el kirandulni a baratommal, ugy hogy ott ejszakara is maradjunk. es nem is a szuleim penzebol mentem volna.
ide a kozelbe mentunk volna, a hegyekbe par napra. a baratom mar nem tanul, dolgozik, rendes ember nagyon. de nem nagyon kedveli a szuleimet, emiatt hogy sose engednek egyutt aludni. pedig komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat.
volt mar neki is baratnoje elottem, meg nekem is baratom, de veluk fel se merult hogy egyutt aludjunk.
jo esetben a gyerek nem akar egyutt aludni fuvel faval,hanem azzal akit igazán szeret, es regota egyutt van vele. olyankor meg normális lenne.
en egyedul emiatt neheztelek a szuleimre, hogy lassan 19leszek,es tobb mint egy ev utan nem engedik hogy egyutt aludjak a szerelmemmel.
nagyon maradi felfogas hogy csak majd hazassag utan.
ha lesznek egyszer gyerekeink, akkor 17-18eves koratol en meg fogom engedni nekik.
nekem 16, 5"evesen volt eloszor baratom de akkor hihetelenul naiv voltam, de pofara estem es tanultam belole. hagyni kell a gyereket hadd tapasztaljon.
van baratnom aki szinten 19lesz,de mèg nem is csokolozott, nem talalkozhat, beszelhet fiukkal... es annyira el volt nyomva mindig is, hogy nincs is ra igenye.
az ilyen szerintem hiba a nevelesben, nem kell burokba tartani a gyereket, hanem orulni hogy kezd felnoni.
17 éves, mi az hogy épp hogy kijárta az általánost? Akkor vagy most vagy jövőre érettségizik, te észlény :D
Amúgy én néha engedném. Legyen azért otthon is a gyerek, de engem sose engedtek sehova szüleim, tudom milyen kegyetlen rossz érzés.
20/L
Amúgy meg mi az hogy tessék a tanulásra összpontosítani?
Egyrészt: én középsuliban egy betűt nem tanultam soha sulin kívül, mégis átlag négyes tanuló voltam mindig, érettségijeim mind ötösök lettek, és felvettek az eltére. Annyira túllihegik a középsulit, pedig röhögve meg lehet csinálni tanulás nélkül is.
Másrészt: honnan veszitek, hogy a barátjával nem tudnának leülni tanulni? Mi ha együtt vagyunk több napig a barátommal, nagyon sokszor ülünk le tanulni vagy beadandót írni, akár együtt, akár külön. Aztán vagy csendben elmerülünk a saját dolgunkban, vagy segítünk egymásnak. Én még jobban tudok tanulni ha vele vagyok.
Nekem megengedték. 16 évesen jöttem össze az akkori párommal, 20 éves múltam, mikor szétmentünk.
Nálunk a legelején volt gond az, hogy anyum nem szívesen engedte, hogy egymásnál aludjunk, de azt mondta, inkább otthon legyünk, és szexelni nem csak éjjel lehet tényleg. Sosem volt ebből nagy probléma, az exem kijött az én családommal, én az ő szüleivel, szívesen láttak, akár hétköznap, akár hétvégén is. Hétköznap is aludtam nála, ami olyan szempontból is kényelmes volt, hogy ő abban a városban lakott, ahova mindketten jártunk gimibe, én pedig bejárós voltam. :)
Egyébként nem értem, miért ne lehetne engedni ezt? A tanulással sem volt gond, teljesen jó eredménnyel és érettségivel végeztem, most éppen egyetemre járok, nem ártott meg, hogy egymásnál aludtunk. :)
Úgyhogy igen, engedném a lányomnak. Nem szeretném, ha hazudna, hogy egy barátnőjénél alszik, pedig aztán nem.
21/L
Pff, a stílusodból már gondoltam, hogy megint te vagy az meg a kamukérdéseid, és, hogy a kommentek között majd olvashatom megint ezt az "egész nyáron x hetet voltam csak itthon, nem tehetek arról, hogy gazdag vagyok, apám x éve leszar, stb" dolgot...:D
Amúgy tegyük fel, hogy csak a főkérdésre válaszolnék: Igen, engedném.
"Egyrészt: én középsuliban egy betűt nem tanultam soha sulin kívül, mégis átlag négyes tanuló voltam mindig, érettségijeim mind ötösök lettek, és felvettek az eltére."
Két gyereket is nevelek mind a kettő sokat tanult az ötösért középiskolában. Mondjuk a színvonal nem mindegy!
"Két gyereket is nevelek mind a kettő sokat tanult az ötösért középiskolában. Mondjuk a színvonal nem mindegy!"
A városban a legjobb középsuliba jártam, az érettségi meg központi, ha az ötös lett mind, akkor nem hinném hogy gyenge iskolába jártam és azért voltak jó jegyeim. Felsőfokú nyelvvizsgát (ami szintén országos) is külön készülés nélkül megcsináltam elsőre.
Egyszerűen röhej az egész közoktatás, kb a versek vannak irodalom órára amiket le kell ülni otthon és megtanulni, amúgy aki odafigyel órán és gondolkozik, az röhögve megcsinálja az egészet. :D
Volt osztálytársam is, aki állandóan tanult meg görcsölt a sulin, semmi szabadideje nem volt utolsó évben, sokkal kevesebb pontja lett felvételikor mint nekem. Az a baj, hogy csak magolni tanítják meg a gyerekeket, nem gondolkodni. Akkor persze hogy csomót kell görnyednie szerencsétlennek a könyvek fölött, hogy jó jegyei lennének. Ha a szülők inkább felkeltenék a gyerek érdeklődését tudományosabb dolgok iránt, nem pedig leültetnék őket hogy "ezt a könyvet nyald be szóról szóra és kész", egyszerűbb lenne minden, nem kéne naponta órákat tanulniuk. De eléggé elkanyarodtam a tárgytól :D
komolyan gondoljátok, ezt a 'majd amikor befejezte a kozpesulit' dumát? :'D
Ez egy röhej
2. Nem, nincs beleszólása, nem O neveli a lányát
Attol, hogy elmondhatja a véleményét nem tehet sok mindent
En is pont lesz*rom az apámat es kb semmit nem tud róla
Nincs is hozzam semmi köze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!