Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megvetnétek ezért a lányotokat?

Megvetnétek ezért a lányotokat?

Figyelt kérdés

Egyetemista lány vagyok, suli mellett dolgozom, jók az eredményeim.

Volt egy komoly kapcsolatom, ami után eléggé megzuhantam, sokáig nem ismerkedtem. Most bulizgatok, semmi komoly, de becsúszott néhány alkalmi kapcsolat, illetve egyéjszakás. Ezekről otthon nem beszéltem, de rossz érzés magamban tartani, olyan, mintha titkolóznék vagy kettős életet élnék. Ne értsetek félre, nem kezdek foglalt pasikkal, nem hívatom meg magam, nem nyílt színen vagy a mosdóban megyek el, de jólesik kicsit kötöttségek nélkül élni. Szeretném elmondani itthon, nem az egészet, de hogy megtörtént, mert így sumáknak érzem magam, de az eszem azt mondja, nem csinálok rosszat és csak rám tartozik. Ti mit tennétek? És mit éreznétek, ha a lányotok ilyesmivel hozakodna elő?

2014. szept. 17. 10:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Már miért kéne ezt elmondanod?Ez csak rád tartozik ahogy írod.nem kell mindig mindenről beszámolni.Főleg nem ilyenről.
2014. szept. 17. 10:53
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Szülőként nem mondanék semmit, bár ha 4-5-nél többről van szó azért nem örülnék. Lányként viszont sose mondanék el ilyet a szüleimnek.
2014. szept. 17. 10:53
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak rád tartozik, amíg nem ártasz vele senkinek és védekezel. Biztos meglepődnél ha a családtagjaid is mesélnének neked a régi csak rájuk tartozó életükről.
2014. szept. 17. 10:55
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Szülőként szerintem baromira nem tartozik rám, hogy a felnőtt kislányom kivel kamatyol - míg azt védekezve teszi, hogy ne kapjon el betegséget és nem esik teherbe, - feltételezem, elég jól sikerült felvilágosítani a gyermekemet ahhoz, hogy kellő óvatossággal tegye. Lehet sejteni, hogy egy mély és fájdalmas szakítás után a gyerek kicsit kirúg a hámból, de azért a részletek szerintem nem tartoznak a szülőkre...
2014. szept. 17. 10:56
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem ítélnélek el, és nagyon remélem, hogy lesz olyan kapcsolatom majd a kislányommal ha felnő, hogy nem is fordul meg a fejében, hogy megvetem.
2014. szept. 17. 10:57
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem borzalmas, hogy ilyen szexuális nem-nevelésben éltél eddig, mármint nem te tehetsz róla, hanem éppen a szüleid. Elképesztő, hogy egy gyermeknek azt kell hinnie, hogy a saját szülei elítélik őt azért, mert élvezi az életet, szabadon él, vagy éppen leguánt tart.

Én egyetem alatt hasonlóan éltem, és a szüleim tudtak a dolgokról, nyilván nem a részletekről, csak arról, hogy ma ittam, ma nem aludtam otthon, vagy van egy fiú, aki tetszik, de nem járnék vele.

Mellette persze csináltam a diplomáimat, sőt, többre vittem, mint bárki a családból, erre büszkék a szüleim, a többi dolgot pedig elfogadják. Ők sem voltak szentek, és nem is próbálják tettetni.:)

30N

2014. szept. 17. 11:06
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

A felnőtté válás és elszakadás a szülőktől azt is jelenti, hogy nem fordulunk minden ügyes-bajos dolgunkkal a szülőkhöz és nem mondunk el minden velünk megtörtént dolgot sem. Döntünk, viseljük a következményeket, szóval csak úgy egyszerűen : élünk.

Ha a felnőtt lányom olyasmivel hozakodna elő, ami igazán már nem rám tartozik, akkor furán néznék rá. (Fiam van)

Szülőként pedig azt várnám el, hogy a komoly problémáit, élményeit hozza haza. A csacskaságokkal fárassza a barátnőit. Ha neki komoly lelki problémát okoznak az egyéjszakás kalandok, akkor beszéljünk róla. Szülőként remélem eljutnék odáig, hogy mire egyetemista lesz a gyerekem, addigra ezt ő is így értékelje. Már most sem minden lelkében dúló vihart fejt ki részletesen. De azért vagyok az anyja, hogy érezzem, és kezeljem a helyén.

Szóval nem vagy sumák. Ha a szüleiddel az eddigi kapcsolatod úgy szólt, hogy meséltél a kapcsolataidról, és igényled a megbeszélést, akkor ők sem fogják furcsállani. Ha pedig eddig nem ez volt a gyakorlat, akkor lépj tovább a felnőtté válás útján, és tisztázd magadban, hogy mit miért teszel.

2014. szept. 17. 11:07
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
A szerelmi életed nem tartozik a szüleidre, ahogyan rád sem az ők szerelmi életük.
2014. szept. 17. 11:09
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mondanám el. De te ismered a szüleidet ha elítélik az ilyen életvitelt ne mondd el.
2014. szept. 17. 11:16
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

En szulo vagyok. Nincs olyan a vilagon ami miatt kepes lennek a lanyom irant megvetest erezni.

Bosszusagot lehet, szomorusagot is lehet, talan meg haragot is neha (bar az se igazi harag), de megvetest soha.

Ha csalodnek is, legfeljebb magamban csalodhatok, elvegre az en nevelesem.

Akkor viszont nagyon komolyan csalodnek magamban, es szegyellnem magam, ha a lanyom ugy erezne, hogy titkoloznia kell elottem. Titkolozas alatt nem azt ertem, hogy ami a maganelete azt ne akarja elmondani, az ra tartozik az o dolga.

De ha valamit szeretne elmondani, es fel kell magaban tennie a kerdest hogy vajon elmondhatja-e, mert ez nem nyilvanvalo szamara, na akkor szomoru lennek.

Visszaterve a kerdesre, azt mondanam neki, hogy lanyom, egyszer vagy fiatal, egyszer elunk, de azert vigyazz, rad nezve a kovetkezmenyek es kockazatok nagyobbak, mint a fiura nezve. Inkabb minthogy kesobb hazassagban kacsintgasson kifele, mert uj es erdekes szamara az erzes, hogy massal legyen.

node, egyelore csak ket eves a lanyom, ugyhogy -bar a fiatalok egyre korabban kezdik- azert remelem meg nem aktualis :)

30F

2014. szept. 17. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!