Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy kisgyerekes családnál szinte sosincs meleg vacsora?

Figyelt kérdés
Az ovis-sulis kaja nyilván nem elég a gyerekeknek, a minősége pedig enyhén szólva botrányos. Hogy teheti meg egy anya, hogy még este sem ad rendes ételt a gyerekeinek?
2014. szept. 21. 17:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/84 anonim ***** válasza:
87%
Sokaknál az a szokás,hogy este hideg kaját esznek. Nem egy ismerősömnél volt/van így. Szerintem az a lényeg, hogy esznek salátát,krémeket stb. Más szülőnél a normális kaja sok esetben este /gondozónő vagyok bölcsiben ezért tudom/ mcdonald's vagy valami előre gyártott péksüti a fornettitől stb. Szóval szerintem inkább örülni kéne,hogy salátát,házi krémeket esznek stb.
2014. szept. 21. 18:38
 32/84 anonim ***** válasza:
90%
Este eleve nem szabad nehéz ételt enni (érsd főételt), mert éjszakára túlságosan megterheli a gyomrot.
2014. szept. 21. 18:38
 33/84 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk se volt szinte soha, sem amikor én voltam gyerek, sem most (vagyis mostanában pont igen mert kiiktattam a kenyeret az étrendünkből). Ebédre eszünk mindannyian meleget (ovi/isi/munkahely/itthon, mikor hogy), hétvégén ugyanígy eszünk (meleg ebéd, hideg vacsi, vagy maradék). Miért ne lenne elég a menzai kaja? Nem mindenhol botrányos. Bennem fel sem merült hogy pusztán amiatt kellene főznöm este mert az "jobb" vagy "rendesebb". A hideg kaja is lehet jó és a meleg is lehet vacak. Nem ezen múlik. Inkább tudatosítani kellene a gyerekekben mi az amit érdemes megenni és mi az amit nem.
2014. szept. 21. 18:40
 34/84 A kérdező kommentje:

Ja, a kedvencem meg a pizza: úgy el van ájulva magától, mert házi pizzát meg házi pizzakrémet esznek a gyerekei, mintha az egészséges lenne!

És családtag vagyok, ezért van közöm hozzá.

2014. szept. 21. 18:41
 35/84 anonim ***** válasza:
88%

Vacsorára, lefekvés előtt zsírral, szénhidráttal megtömni egy gyereket a felelős szülői magatartás? :o

Ha a gyerek kap nap közben főtt ételt, akkor vacsorára bőségesen elég egy saláta, egy szelet kenyér, pirítós, gyümölccsel, sajtokkal, joghurttal, teával. Jobban alszik az ember, ha nincs leterhelve a gyomra, ráadásul egészségesebb is a könnyű vacsora. Olyankor nem degeszre tömötten jóllakni kell, csak annyit enni, hogy ne legyen az ember éhes!

Az alultápláltság meg nem azt jelenti, kedves 22-es, hogy kevés főtt ételt kap valaki, hanem azt, hogy kevés tápanyagot. Simán lehet, hogy a meleg étel mellett a te gyereked sem jut mindenből megfelelő mennyiséghez, például éppen azért, mert nem adsz neki nyers ételt! Tudod, salátára, zöldségre, gyümölcsre magvakra is szüksége van a szervezetnek, százszor jobban, mint egy adag tésztára vagy pörköltre lefekvés előtt...

2014. szept. 21. 18:43
 36/84 anonim ***** válasza:
94%
Tuti h te vagy az anyós :D
2014. szept. 21. 18:43
 37/84 anonim ***** válasza:
91%
Ahány ház, annyi szokás. A tág családunkban, de még a közeli ismerőseim körében nem divat a meleg vacsora. Gyerekként sem ettem azt, nem ezt szoktam meg. Hidegtál van szinte mindig. Rendkívül "alultápláltak" vagyunk ezek szerint.
2014. szept. 21. 18:44
 38/84 anonim ***** válasza:
93%

Igen, a házi pizzakrém egészségesebb, mint a bolti. Biztos lehetsz benne, hogy nincs benne tartósítószer, színezékek, extra zsír.

Én akkor aggódnék, ha rendszeresen szénsavas,cukros üdítőket itatna a gyerekekkel, és a gyümölcsöket-zöldségeket csak képekről ismernék.

2014. szept. 21. 18:45
 39/84 anonim ***** válasza:
92%

Anyós vagy sógornő, esetleg sógor? Hidd el a pizza semmivel nem egészségtelenebb, mint a vajas kenyér párizsival vagy a paprikás krumpli.

Estére jól esik valami könnyűt enni, jobban alszanak a gyerekek is és egészségesebbek lesznek.

2014. szept. 21. 18:46
 40/84 anonim ***** válasza:
91%
Mikor még sulis voltam, én is menzás voltam és akkor vacsira szendvics volt! Azért fizette be anyukám h délben egyek meleget és ne este elalvás előtt. Nem is értem neked mi közöd ehhez? Képzeld most is van h házi pizzát eszünk, meleg szendvicset, párizsis szendvicset paprikával paradicsommal. Az ebéd meleg kaja a vacsi meg szendvics! Úgy látszik akkor mi sem eszünk rendesen!
2014. szept. 21. 18:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!