Adjatok vacsora öltetett gyors és egyzserüt? Mit készitetek? (meleg étel)
Gyors: kb. 30 perc alatt megvan, olaszos jellegű és ízvilágú étel.
Ún. kaprileves. Én sűrűbbre csináltam, és így főételként is jó.
Hozzávalók: hagyma, fokhagyma, vaj, olívaolaj, bazsalikomlevél, citromlé, parmezán, mozzarella, paradicsom, tejszín, leveskocka, só, bors, bagett.
Recept: vajon hagymát pirítasz, majd fogsz egy adag paradicsomot (lehetőleg koktélparadicsom), és egy nagyobb lábosban kevés olajjal, sóval, fokhagymával fedő alatt megpárolod, amíg megfonnyad, levet ereszt. Ezután hozzáadsz 2 leveskockát, egy marék (friss) bazsalikomot, és 15 percig rotyogtatod közepes lángon. Ezután összeturmixolod/botmixerrel összetöröd, hogy krémes legyen. 2-3 deci tejszínt keversz bele.
Amíg ez készül, karikákra vágsz egy bagettet, kis olívaolajjal megkenve beteszed a sütőbe, amíg megpirul.
Közben botmixerrel citromléből, olívaolajból, bazsalikomlevelekből és fokhagymából, parmezánból sóból krémet (pesztót) készítesz (csak mixeld össze!). Ezzel megkened a megpirult bagetteket.
Ha kész a paradicsomos leves, azt egy tűzálló tálba öntöd, és szépen telerakosgatod a bagettekkel, melyek tetejére pedig 1-1 szelet mozarellát raksz, a tetejét meglocsolod egy kevés olívaolajjal, sóval, borssal szórod meg. 5-10 percig pirítod még a sütőben, amíg a sajt megolvad.
Készítheted a képen látható módon különálló, kis tálakban, vagy egy nagyban is, egytálételként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!