Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet anyámat leszoktatni...

Hogy lehet anyámat leszoktatni arról, hogy napi 16X hívjon?

Figyelt kérdés

32 éves felnőtt nő vagyok, Bp-en élek, dolgozok, itt van a lakásom. Anyám (60) egyedül él vidéken, ahol nincs semmi álláslehetőség, ezért is költöztem Bp-re. Anyu szép nyugdíjat kap, van 10 milliója a takarékban is örökségből, tehát nem szegény, anyagilag nem szorul rám. de!

Naponta 16x felhív, olyan félóránként, hogy mit csinálok, merre járok...Ha nem veszem fel, vagy lerázom, akkor játssza a vérig sértődöttet, fenyeget, zsarol, hogy költözzek haza, ordít. Próbáltam neki megmagyarázni szépen, csúnyán, h hagyjon békén élem az életem, ő is éje az övét. Arról nem tehetek, h neki se barátja, se bnője, se ismerőse nincs, akire számíthat, közeli rokon nincs, távoliak meg a természete miatt már évtizedekkel ezelőtt megszakították vele a kapcsolatot.

Mit tegyek, hogy végre leszálljon rólam? ha naponta egyszer hív, az rendben, de a félóránkénti hívásokat nehezen tolerálom.Főleg mivel zömében hisztiről szól, hogy miattam hal meg, mert Bp-re költöztem, az én lelkemen szárad majd a halála....Mit tegyek?

2014. szept. 20. 13:45
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
79%
Csúnya szóval élve, csak egy unatkozó vénasszony, akinek nincs senkije az életben, ezért próbálja magához láncolni a lányát.
2014. szept. 20. 16:05
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Anyukádnak komoly pszichés problémái lehetnek, egy energiavámpír emiatt is menekülnek tőle az emberek. Hívd fel és közöld vele mától, ha napi 1 alkalomnál többször hívogat megváltoztatod a számodat. Ha nem demens, meg fogja érteni.

Ha véletlenül összekapná magát, adjatok be kérelmet a helyi idősek klubjába. Mert lehet, csak társaságra vágyik és magányos, ott talál majd partnert magának.

Ha számot változtatsz kétnaponta hívd fel, és kérdezd meg tőle érdekli-e mi van veled. Ha panaszkodik és nem kíváncsi rád, erre hivatkozva lassan higgadt- nyugodt hangon fejezd be a beszélgetést.

Ettől meg fog lepődni.

Egy maszek pszichiáter sem ártana neki, ha beismeri, hogy problémái vannak, lenne miből kifizetnie a gyógykezeléseit. Ha következetes maradsz, megtudod fordítani az eseményeket.

2014. szept. 20. 16:50
 23/25 A kérdező kommentje:
Agyilag valszeg beteg, de fizikailag semmi baja sincs.De nem ismeri el, h gond van vele. Igen, unatkozik, nincs senkije, ezért rám van szállva. Sajnos más sem tudja elviselni, mert amint lesz véletlenül egy bnője, azt is elkezdi hívogatni és azok sem viselik el ezt sokszor,, inkább megszakítják vele a kapcsolatot.
2014. szept. 20. 19:27
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Miért veszed fel? Egyszer beszéltek - szerintem még az is sok -, aztán ennyi.

Ordít, kit érdekel, üvöltsön, ha neki az úgy jó. Meg kell neki mondani, hogy dolgozol, nem érsz rá, majd hívod.

Itt TE vagy a hibás, mert képtelen vagy a sarkadra állni. Ennyi, nőj fel. Anyád csa azért hívogat, mert ugrasz. Nem kell.

2014. szept. 21. 07:31
 25/25 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos nem tudsz mit tenni.

Ha agyilag beteg is, hiába, mert ha nem ismeri be, akkor pszichológushoz sem fog menni, elrángatni meg nem lehet akarata ellenére. Van olyan pszichológus, aki házhoz megy, de nem hiszem, hogy anyud beleegyezne.

Ne vedd fel a telefont, tiltsd le a számát, vagy inkább vegyél még egy telefont, de a számát ne közöld anyukáddal. A régiről meg felhívod őt naponta egyszer. Ha kiabál, leteszed, mondva, hogy te nem vagy az ordítozásra kíváncsi, és majd ha normálisan tud beszélni, akkor majd nem teszed le. Ha másnap ugyanezt eljátssza, akkor megint. Olyan nincs, hogy valaki ezt nem unja meg.

Ami a hívást illeti, hadd hívjon. Ne zavarjon ez téged. Hadd hívjon napi 200, ne vedd fel. Csak mindig este 1-szer. Ide tényleg egy pszichológus vagy pszichiáter lenne a legjobb, de gondolom ha szóba hozod, azonnal elutasítja.

Én még megpróbálnám azt is, hogy egyszer telefonban NYUGODT hangnemben közölni vele, hogy vagy beleegyezik a pszichológusba, vagy pedig nem mész haza hozzá, és SEMMIKOR sem fogod a telefont felvenni, úgy, mint a volt barátnői.

2014. szept. 21. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!