Hogy lehet anyámat leszoktatni arról, hogy napi 16X hívjon?
32 éves felnőtt nő vagyok, Bp-en élek, dolgozok, itt van a lakásom. Anyám (60) egyedül él vidéken, ahol nincs semmi álláslehetőség, ezért is költöztem Bp-re. Anyu szép nyugdíjat kap, van 10 milliója a takarékban is örökségből, tehát nem szegény, anyagilag nem szorul rám. de!
Naponta 16x felhív, olyan félóránként, hogy mit csinálok, merre járok...Ha nem veszem fel, vagy lerázom, akkor játssza a vérig sértődöttet, fenyeget, zsarol, hogy költözzek haza, ordít. Próbáltam neki megmagyarázni szépen, csúnyán, h hagyjon békén élem az életem, ő is éje az övét. Arról nem tehetek, h neki se barátja, se bnője, se ismerőse nincs, akire számíthat, közeli rokon nincs, távoliak meg a természete miatt már évtizedekkel ezelőtt megszakították vele a kapcsolatot.
Mit tegyek, hogy végre leszálljon rólam? ha naponta egyszer hív, az rendben, de a félóránkénti hívásokat nehezen tolerálom.Főleg mivel zömében hisztiről szól, hogy miattam hal meg, mert Bp-re költöztem, az én lelkemen szárad majd a halála....Mit tegyek?
Amúgy 2havonta egy hosszú hétvégét vele töltök vidéken, meg húsvétkor, nyáron és karácsonykor 10-12 napokat egybefüggően. De folyamatosan zsarol, hogy költözzek haza. :-(
ÓÓÓ, ha nem veszem fel, vagy kikapcsolom, utána olyan ordítást rendez, mintha démon szállta volna meg. Horrorfilmekben láttam ilyent, komolyan...
Azt lehet zsarolni aki hagyja...
24F
Álljál már a sarkadra! Ordit? Kit érdekel? Leteszed a telefont és nem veszed fel. Mi az már, hogy ő vidékről telefonon keresztül terrorban tart?!
Persze, létezik ilyen, anyám 60 éves, és szabályosan retteg a szüleitől, akik 200 km-re vannak. De azért felhivja az anyját olyanok miatt, hogy "nyugi, megcsináltam a heti kötelező takaritást, pedig nem lett volna rá időm, de megoldottam..."
Ahogy az első irta, pár hónap kitartás kell, addig hisztizni fog, de utána tiszták, és egyértelműek lesznek a határok, meg fog szűnni az állandó hivogatás.
És ha elkezd orditani a telefonba, akkor azonnal tedd le (köszönés nélkül), és utána 2 napig ne hivd, ne vedd fel neki a telefont. Meg fogja tanulni:) Kitartás!
Nem veszed fel mindig, csak naponta egyszer, délután, mikor már nem dolgozol, és ráérsz. Ha nem érsz rá, akkor csak másnap.
Ha ordít, leteszed.
Mikor épp lehet vele beszélni, elmondod neki, hogy zavar, amit csinál, és mostantól ez lesz a rend, és kész.
Délben kikapcsoltam a telefonom, most ránéztem és 24 nem fogadott hívás van tőle 2 perces szünetekben.
8ma már 4x beszéltünk, tudja, hogy jól vagyok, szóval nem tudom ez mi, de nem aggódás az biztos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!