Hogyan lehetne anyámat leszoktatni arról hogy szórakozzon a kajával?
volt csirkemáj is, meg valami olajban süthető tészta krumpliból.
Hja és nem eszik anyám csak megcsinálja a kaját de ha más nem eszik azon megsértődik!
És te mind ezt végig nézed? Mondjuk próbálkozz meg egyszer azzal, hogy segítel neki. Anyukád fáradt már, nem csak a munkától, hanem az élettől is. Hidd el nekem, nem szándékosan csinálja ő. Az meg, hogy elrontja néha a kaját, hát istenem. Legkevésbé tudsz rajta segíteni úgy, hogy elitéled. Leülsz vele egyszer beszélgetni, és közlöd vele, hogy segíteni szeretnél neki a házi munkában, esetleg a kerted gondozod te, hogy ne neki kelljen már munka után minden nap a kertel is foglalkoznia, meg még kaját is csinálnia!! Ha nem tetszik neki, akkor éhség sztrájkba kezdel.
Egyáltalán nem tetszik a hozzállásod.
Stilness: leírta, hogy segíteni nem lehet az anyjának, mert hisztizni kezd és elhajt mindenkit a konyhából. És a te hozzáállásod sem tetszik, mert idióta anyák sajnos vannak. Kérdező, anyámra ismertem soraidban. Ezt művelte évekig és borzalmas volt. Az egész csak a műsorért megy, hogy ő jelenetet rendezhessen, legalábbis anyám pontosan ezt élvezte benne. Ha nem mondtuk meg h mit főzzön, akkor nem főzött. Ha mondtunk vmit, az sose volt jó éppen vmiért. Ha bementünk h segítsünk és nem kussban tettük, akkor jött a jelenet, hogy "a legjobb lenne ha békén hagynánk őt, amikor az élete egyik legundorítóbb dolgát csinálja" - főz a családjára. Soha semmi se volt jó neki. Abból h azt írtad h ő nem eszik a kajából, de pofákat vág, ha ti sem esztek számomra egyértelművé teszi, hogy műsort ad ő is. Megoldást sajnos az én példámból nem tudok adni, szüleim elváltak, anyámmal nem tudom tartani a kapcsolatot, mert még millió agyalágyult baromságot csinált és csinál folyamatosan, senkire nem hallgat, mindenkire haragszik, igazi remete életet él, de legalább büszke rá, mondjuk a saját ostobaságának köszönheti.
Egy jobb pillanatában próbálj beszélni vele, hogy szívesen segítetek a konyhában, ettől ő nem lesz kevesebb, cserébe egy picit próbáljatok már korábban vacsorázni, mert nem bírja a gyomrod a kései vacsorát. Nem kötekedni akarsz, meg nem őt terhelni ezzel (el tudom képzelni h kiakadna mert így nem látja a sorozatát), hanem segíteni, mert tudod h ő is sokat dolgozik és fáradt. Én ezzel próbálkoznék anyámnál, ha újra fiatalabb lennék. Nem a kajával szórakozik, haragszik apádra, haragszik a világra is, nem akarna mást, csak megnézni a sorozatát és lenni. De ehhez képest van egy családja, akinek enni kell adni, mert ő a nő. Amíg tudja elhúzza, gyűjti az erőt, megnézi a sorozatát, aztán az utolsó percben nekifog kaját csinálni, amit utál és tiszta szívből gyűlöl, dehát a férfinak is enni kell adni, muszájból megcsinálja, kész van, szabadság, érdekli is már őt h milyen lett. 29/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!