Miért támad a kutya? Van egy sztafi meg moszkvai örkutya keverékem 1 éves. Hárman lakunk a házban engem meg anyámat nem bántja, a mamira meg (nem gyakran néha) rátámad. Hogyan tudnám leszoktatni vagy azt a gond hogy öt nem tekinti falka vezérnek?
Első: Ostobaságokat beszélsz. Mégis mi lenne ha nem kutya? Akár emberre támad, akár nem.
Őrző-védő kutyát, esetleg rendőr kutyát meg látták már? Az a feladatuk hogy emberre támadjanak...
De ha a gazdáival szemben agresszív, akkor sem az a megoldás, hogy ki kell hajítani! Micsoda marhaság!
Kutyaiskolába kell vinni, ahol majd segítenek megnevelni.
Szerintem ez egy nagyon összetett dolog.
De ez persze függ attól, mit értesz támadás alatt. Milyen szituációban támad.Mióta. Milyen a viszonya a nagyival egyébként.
Lényeges, hogy gondolom mivel a te kutyád, neked milyen a kapcsolatod vele.
Foglalkozol-e vele eleget, találkozik-e más kutyákkal?
Egy ilyen jellegű keveréknél nagyon fontos a megfelelő szocializáció.
Nagyon hasznos lenne eljárni egy kutyaiskolába, mert ennek így tényleg nem lesz jó vége.
Kedves, kérdező! Ha látod, hogy a kutyus megint támad a nagyira, ugorj oda hirtelen, csapj egy kicsit a fenekére és jó hangosan kiálts rá, hogy NEM SZABAD. De mondom, csak tényleg nagyon kicsit csapj a fenekére. Nem az a cél, hogy agyon verd azt a szegény kutyust, hanem, hogy megtudja, hogy azt igenis, nem szabad.
Ja és igen, kedves utolsó. Szerintem neked sincs maradásod ebben a világban, ilyen ökör hozzáállással. Hidd el, senkinek sem hiányoznál. Az a baj, hogy az olyan emberek, amilyen te is vagy, csak magával törődik. Azt a kutyát igenis meg lehet nevelni, csak akarat kell hozzá.
Tessék, meg lehet engem kövezni, nem érdekel. De ha ilyet látok, fel megy bennem a pumpa, mert sajnos az emberek többsége mindig többre tartja magát, mint amennyit valójában ér.
tök mind1 mit mond az ember. Itt sajnos a többség kutya örült (mondhatnék más jelzőt is)de ez van szar az élet!!!!
De ne nekem mond aki végig nézte ahogy az anyjára meg testvérére ugrott a kutya szimplán azért mert apám kutya b.zi és nem képes nevelni az ebet, 2 oldalról meg nem lehet nevelni!!! Ha az egyik tiltja másik engedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!