Megtámad a kutya, de nem tudom h lehetne leszoktatni róla?
Menjetek el egy kutyakiképzőhöz, ugyanis nem csak a kutyát kell megnevelni, hanem ahogy látom titeket is meg kell tanítania kutyát tartani.
2010. dec. 7. 12:15
Kis kutyául tanulás nem ártana. Januárban irány a kutyasuli, addig meg nyugodtan barátkozzatok ezzel a könyvvel: scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia
2010. dec. 7. 12:20
Te jó ég, egyszerűen én nem értem, hogy tarthat állatot az, aki nem ért hozzá. Ne haragudj, nem bántani akarlak, de mielőtt magadhoz vetted volna, vagy amikor elkezdődtek a problémák, nem gondoltál arra, hogy neked is többet kéne tudni a kutyákról?
2010. dec. 7. 12:30
Egyértelműen elrontottátok a kutyát. Magát tekinti falkavezérnek. Nagy mázlitok van, hogy még nem történt baleset. Meg kell erősítenetek a falkavezérségi posztotokat (ami jelenleg a béka feneke alatt található).
Ajánlom figyelmetekbe ezt az olvasmányt: [link]
Ebben minden le van írva, amire szükségetek van arra, hogy át vegyétek a falkavezér szerepét. De nagyon szigorúan be kell tartani a szabályokat.
Örülnék ha felvennéd velem a kapcsolatot, hogy tovább tudjak segíteni, mert ez így nem mehet tovább. Segítek ha probléma adódik fel.
2010. dec. 7. 12:44
5/12 A kérdező kommentje:
Köszi a seítséget át olvasom őket. Remélem menni fog :D Elég makacs szegény, de nincs mit tenni változtatni kell a dolgokon, mert ez a "fika eszi az óvodást" fazon már fárasztó kicsit. Még annyit had kérdezzek meg, h fog ez még nőni? Az anyja puli az biztos, de az apa kilétét homály fedi :DD
Amikor hozzánk került: [link]
Így néz ki most: [link]
A harmadik válaszolónak üzenem, h ha mi nem hozzuk el onnan, ahol ez a szerencsétlen kutya volt, akkor a második képet már nem töltöttem volna fel. Az első képhez képest 2x akkora volt a sok kukactól.
6/12 A kérdező kommentje:
Jah még annyit h ő tart minket rettegésben :DD Mindent szétrág :S Legyen az papucs, cipő, kábeltakaró, szőnyeg... minden. És mentségemre legyen, h anyám ragaszkodott annyira hozzá :p Ennyi és köszönöm
én vagyok a 3. válaszoló. A jó szándék nagyon értékelendő és ha megmentesz egy állatot. De ha nem értesz hozzá és azért kell túladni rajta, akkor azzal is szenvedést okozol neki. Gondold el, olyasmi ez, mintha a szülők intézetbe adnák egyből a gyereküket, akit ők neveltek félre. Elég igazságtalan, nem?
2010. dec. 8. 12:05
Hát akkor nálatok bizony ő a főnök. Kicsit olvassatok utána, hogy hogyan lehet ezen változtatni, mert ha így megy tovább, nektek is, és a kutyának isnagyon kellemetlen lesz a következő 15 éve.
2010. dec. 8. 12:26
légyszíves, ezt olvasd el és beszéld meg otthon a családdal is, hogy ezentúl másképp kell viselkedni, ez a ti és a kutya érdeke:
[link] 2010. dec. 8. 12:30
megnéztem a képeket, gyönyörű szép kutyus, nagyon nagy kár lenne érte. Tudod azt még leírom, hogy én miért harcolok azért, hogy ez minél több emberhez eljusson és megtanuljanak a kutyákkal bánni. Ugyanis én 10 évesen kaptam egy kutyust és mindent elrontottam a nevelésében, amit el lehet rontani. Ő lett a falkavezér a családban, mindenkire morgott, vicsorgott, aztán egy szép napon valami nem tetszett neki és tesómnak leharapta a fülét. Borzasztó volt az egész, minden csupa vér, a kétségbeesés, utána a plasztikai műtétek, a kutya elaltatása. Ma már értem, hogy a kutyám mit miért tett és egyedül én vagyok a hibás ezért a sok rosszért ami történt. Őt pedig elaltattuk :(
2010. dec. 8. 12:34
Kapcsolódó kérdések: