Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem gond, hogy 13 évesen is...

Nem gond, hogy 13 évesen is velünk alszik?

Figyelt kérdés
A lányom13 éves lett. Azt mondta tavaly, hogy mire ennyi idős lesz, nem fog a velem (és a párommal) alunni. De ez nem így történt. Az a gond, hogy szegényke fél a sötétben, így nem tud elaludni, csak ha felkapcsolva hagyjuk a kislámpáját. Ami be is vált, viszont azt nem tudtuk megoldani, hogy éjszaka ha felébred és nem tud visszaaludni egyedül, átjöjjön a párommal közös ágyunkba. Egézséges ez? Én a vérszerinti anyukája vagyok, de a párom nem az édesapja, és van, hogy éjjeli műszakban vagyok vagy későn érek haza, és a lányom a mi ágyunkban alszik. Már beszéltem erről a párommal, őt nem zavarja, de szerintem hosszútávon nem lesz megoldható. Ráadásul a lányom is nő, valahogy le kéne szoktatni őt az együttalvásról.

2014. szept. 12. 12:52
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
100%
Mióta vagytok együtt a pároddal?
2014. szept. 12. 14:48
 42/64 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon szeretem a lányomat, ő a mindenem, egyáltalán nem akartam bántani, ezért is engedtem meg, hogyha fél, átjöhessen, nem gondoltam volna, hogy ekkora gond lehey belőle. Én csak jót akartam, akarok neki."

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. :)

Néha akkor teszünk jót a gyerekkel, ha nem az aktuális perc szerint teszünk jót, hanem hosszútávon. És az néha a NEM.

2014. szept. 12. 14:48
 43/64 A kérdező kommentje:

Több mint fél év lakunk együtt.

Egy kedves üzenet író ajánlott egy jó "módszert", szerintem azt fogjuk kipróbálni. Veszünk egy kutyust neki, aki vele lesz éjjel, ha fél és megnyugtatja. Így egy lépéssel előrébb vagyunk, mivel a kutya mégsem egy ember, s az is megnyugtató lehetne számára, ha csak egy szobában vannak a kutyussal.

Én meg elmegyek tanácsadóhoz, szakemberhez és ha az azt mondja, hogy vigyem el a lányomat is, akkor megteszem. Talán kijavíthatom a hibámat és jó anya lehetek.

2014. szept. 12. 14:59
 44/64 anonim ***** válasza:
100%

"Én meg elmegyek tanácsadóhoz, szakemberhez és ha az azt mondja, hogy vigyem el a lányomat is, akkor megteszem. Talán kijavíthatom a hibámat és jó anya lehetek."

Ez oké, rád is fér, de javaslom, a lányoddal kapcsolatban ne akard "előkészíteni a talajt" a pszichológusnál, - egyrészt nincs értelme, egy jó szakember úgyis át fog látni a próbálkozáson, másrészt a lányodnak ártasz vele, ha megpróbálod elnagyolni a problémáját.

2014. szept. 12. 15:02
 45/64 anonim ***** válasza:
97%
Fél éve laktok együtt, és hagyod hogy a 13 éves lányoddal aludjon egy ágyban nélküled??? Ez nagyon durva......
2014. szept. 12. 15:03
 46/64 anonim ***** válasza:
100%

"Veszünk egy kutyust neki, aki vele lesz éjjel, ha fél és megnyugtatja. Így egy lépéssel előrébb vagyunk, mivel a kutya mégsem egy ember, s az is megnyugtató lehetne számára, ha csak egy szobában vannak a kutyussal. "

Könyörgöm, gondoljátok át, egy kutya óriás felelősség. Van időtök napi szinten akár 2-3 órát sétáltatni, tanítani stb. (Ha kölyök kutyát visztek, még ennél is több kell).

Akkor inkább már macskát vegyél neki és irány a pszichológus!

2014. szept. 12. 15:13
 47/64 A kérdező kommentje:

A páromat nagyon régről ismerem, gyermekkori jóbarátom volt, mikor felnőttünk, ismét összehozott a sors, még mindig csak barátok voltunk, ott volt a lányom születésénél, látta felnőni, közben mi is egyre közelebb kerültünk egymáshoz. Sokáig randizgattunk, jártunk, míg összeköltöztünk, legfőképp az én akaratomból, mert meg akartam győződni arról, hogy megbízhatok benne a lányommal kapcsolatosan. Ha nem bíznék benne 100 ÷-ban nem is lakna velünk.

Ő a lányaként tekint a lányomra, a lányom sem vadidegenként gondol a páromra, vele is megbeszéltem, azt mondta, nem bánja, ha hozzánk költözik.

2014. szept. 12. 15:15
 48/64 A kérdező kommentje:
Mindig, amikor kisállatról beszéltünk, mindketten kutyára gondoltunk. A lányom is mindig úgy mondta, "hogyha lenne egy kutyusom...". Én nem zárok ki egy kisállatot azért, mert sok felelőséggel jár. Legalább a lányom és én is felelőségteljesebb emberekké válhatnánk.
2014. szept. 12. 15:19
 49/64 anonim ***** válasza:
97%

Azért nem viszed el orvoshoz, mert félsz, hogy az egész frusztrációt te okoztad a lányodnál??

És erre ott fény derülne??

2014. szept. 12. 15:22
 50/64 anonim ***** válasza:
100%

Kutyás válaszoló vagyok.

Ha így gondolod és közösen vállaltok mindent, ami a kutyatartással jár, akkor oké.

2014. szept. 12. 15:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!