Nem gond, hogy 13 évesen is velünk alszik?
"Néha évekre eltűnt ez a félelme, néha egy félévre, pár hónapra"
Én csak azt nem értem, hogy ha évekre eltűnt a félelme, akkor miért nem tettétek külön? Akkor mi volt az indok, amiért ott maradt veletek egy ágyban?
Szerintem azon gondolkodj el, hogy Te miért nem akarod elengedni a gyerekedet. Ezzel kompenzálsz a saját félelmeidért? A te félelmeid nem a lányod félelmei, és az amit anno te éreztél, nem azt érzi most a lányod.
Mindenki máshogy él meg egy bizonyos szituációt.
Nem lehet, hogy Te mond -tál -asz olyan dolgokat, amiktől te annak idején rettegtél, és a lányodnak semmi baja nem lenne, ha te megnézetnéd magad?
Nagyon nem normális ehhez a hozzáállásod, de hát te tudod. Azonban egy 13 éves főleg aki még anyuval együtt alszik, azt teszi amit anyu mond. Tehát ha te azt erősíted benne, hogy jöjjön át hozzátok, mert egy apró FÉL ÉVES /te hallod amit mondasz? A hullám kb egy - két nap. Amiről te írsz több mint egy dagály./ félelemhullámban van, és nehogy már ott legyen a nagy bajban egyedül, akkor menni fog.
Ha azt mondod neki, hogy ne szórakozz már Lilike, 13 évesen már a saját szobájába alszik mindenki, menj vissza légy szíves, akkor meg ahhoz fog alkalmazkodni.
Ezt csak te tudod megváltoztatni.
Off: azért elég durva lenne itt néhány válaszoló ötlete, hogy felcsinálja a lányt nevelőapuka. Talán még a rekordok könyvébe is bekerülhetne. Látom a főcímeket.
Teherbe esett egy lány, aki még az anyjával aludt.
"A kérdező kommentje:
Nagyon szeretem a lányomat, ő a mindenem"
Na itt a probléma oka és gyökere. Ő nem a te mindened, hanem egy gyerek, tőled független egyéniséggel és érzelmekkel. Te meg rávetítetted a félelmeidet, és most foggal-körömmel tagadod azt is, hogy komoly gond lenne. A lányodnak pszichológusra van szüksége, sürgősen.
"Nem gondoltam volna, hogy egyszer majd ilyen problémával fogok szakembert felkeresni, de ha egyszer ez a helyes és elkerülhetetlen..."
Így van.
"De biztos, hogy egy idő után megszűnne a félelme, mert mindig így ment, és szerintem már annyira nagy lesz, hogy újra nem fog előjönni, s az egész szakemberesdi szükségtelennek bizonyulna"
És ha megint előjön utána? Se az időt, se a pénzt ne sajnáld a lányod egészségére.
"megpróbáljuk és rendszeres elvisszük." Ne próbáld, vidd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!