Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem gond, hogy 13 évesen is...

Nem gond, hogy 13 évesen is velünk alszik?

Figyelt kérdés
A lányom13 éves lett. Azt mondta tavaly, hogy mire ennyi idős lesz, nem fog a velem (és a párommal) alunni. De ez nem így történt. Az a gond, hogy szegényke fél a sötétben, így nem tud elaludni, csak ha felkapcsolva hagyjuk a kislámpáját. Ami be is vált, viszont azt nem tudtuk megoldani, hogy éjszaka ha felébred és nem tud visszaaludni egyedül, átjöjjön a párommal közös ágyunkba. Egézséges ez? Én a vérszerinti anyukája vagyok, de a párom nem az édesapja, és van, hogy éjjeli műszakban vagyok vagy későn érek haza, és a lányom a mi ágyunkban alszik. Már beszéltem erről a párommal, őt nem zavarja, de szerintem hosszútávon nem lesz megoldható. Ráadásul a lányom is nő, valahogy le kéne szoktatni őt az együttalvásról.

2014. szept. 12. 12:52
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
85%
Szereted egyáltalán a gyerekedet? Vagy élvezed, hogy ő is szenved, mint te egykor? Mert az én anyukám mindig AZONNAL meg akarta szüntetni a fájdalmamat, ha bajom volt, soha nem mondta, hogy várjunk fél évet, hátha rendbe jön.
2014. szept. 12. 14:28
 32/64 A kérdező kommentje:
Az ottalvósdiról egyszer s mindenkorra lebeszéltetek, mostmár belátom, hogy tényleg nem helyes, főleg a jövőjére nézve. Nem szeretném, ha szexuális gondjai akadnának, ahogy az egyik válaszoló írta, aki csak az édesanyával aludt, és nem volt ott még egy valaki, aki ebben az esetben a párom.
2014. szept. 12. 14:31
 33/64 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretem a lányomat, ő a mindenem, egyáltalán nem akartam bántani, ezért is engedtem meg, hogyha fél, átjöhessen, nem gondoltam volna, hogy ekkora gond lehey belőle. Én csak jót akartam, akarok neki.
2014. szept. 12. 14:34
 34/64 anonim ***** válasza:
87%

"Néha évekre eltűnt ez a félelme, néha egy félévre, pár hónapra"

Én csak azt nem értem, hogy ha évekre eltűnt a félelme, akkor miért nem tettétek külön? Akkor mi volt az indok, amiért ott maradt veletek egy ágyban?

2014. szept. 12. 14:34
 35/64 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azon gondolkodj el, hogy Te miért nem akarod elengedni a gyerekedet. Ezzel kompenzálsz a saját félelmeidért? A te félelmeid nem a lányod félelmei, és az amit anno te éreztél, nem azt érzi most a lányod.

Mindenki máshogy él meg egy bizonyos szituációt.

Nem lehet, hogy Te mond -tál -asz olyan dolgokat, amiktől te annak idején rettegtél, és a lányodnak semmi baja nem lenne, ha te megnézetnéd magad?

Nagyon nem normális ehhez a hozzáállásod, de hát te tudod. Azonban egy 13 éves főleg aki még anyuval együtt alszik, azt teszi amit anyu mond. Tehát ha te azt erősíted benne, hogy jöjjön át hozzátok, mert egy apró FÉL ÉVES /te hallod amit mondasz? A hullám kb egy - két nap. Amiről te írsz több mint egy dagály./ félelemhullámban van, és nehogy már ott legyen a nagy bajban egyedül, akkor menni fog.

Ha azt mondod neki, hogy ne szórakozz már Lilike, 13 évesen már a saját szobájába alszik mindenki, menj vissza légy szíves, akkor meg ahhoz fog alkalmazkodni.

Ezt csak te tudod megváltoztatni.

Off: azért elég durva lenne itt néhány válaszoló ötlete, hogy felcsinálja a lányt nevelőapuka. Talán még a rekordok könyvébe is bekerülhetne. Látom a főcímeket.

Teherbe esett egy lány, aki még az anyjával aludt.

2014. szept. 12. 14:36
 36/64 A kérdező kommentje:
Amikor nem volt félős korszakában, természetes egyedül aludt, ha fél, akkor is csak akkor jön át hozzánk, ha éjjszaka felébred és nem tud visszaaludni, ne úgy gondold, hogy minden egyes éjjel átjön.
2014. szept. 12. 14:37
 37/64 anonim ***** válasza:
97%

"A kérdező kommentje:

Nagyon szeretem a lányomat, ő a mindenem"

Na itt a probléma oka és gyökere. Ő nem a te mindened, hanem egy gyerek, tőled független egyéniséggel és érzelmekkel. Te meg rávetítetted a félelmeidet, és most foggal-körömmel tagadod azt is, hogy komoly gond lenne. A lányodnak pszichológusra van szüksége, sürgősen.

2014. szept. 12. 14:38
 38/64 anonim ***** válasza:
100%

"Nem gondoltam volna, hogy egyszer majd ilyen problémával fogok szakembert felkeresni, de ha egyszer ez a helyes és elkerülhetetlen..."

Így van.

"De biztos, hogy egy idő után megszűnne a félelme, mert mindig így ment, és szerintem már annyira nagy lesz, hogy újra nem fog előjönni, s az egész szakemberesdi szükségtelennek bizonyulna"

És ha megint előjön utána? Se az időt, se a pénzt ne sajnáld a lányod egészségére.

"megpróbáljuk és rendszeres elvisszük." Ne próbáld, vidd.

2014. szept. 12. 14:39
 39/64 A kérdező kommentje:
Sosem beszéltem neki az én akkori félelmeimről, éppen azért, hogy ő ne kezdjen el félni, de úgy látszik, "öröklődött" a dolog, mert a családomban több nőnek is voltak ilyen félelmei kiskorukban, és mind kinőtték, akárcsak én.
2014. szept. 12. 14:41
 40/64 anonim ***** válasza:
89%
a kislányoddal komoly gondok vannak, és a szülőkkel is.
2014. szept. 12. 14:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!