Nem gond, hogy 13 évesen is velünk alszik?
Nem, nem egeszseges. De te se vagy az, hogy ezen csak most kezdesz el gondolkodni. Kisgyereknel meg talan elfogadhato az egyutt alvas, de a lanyo mar kamasz, konyorgom.
Visszakuldod a sajat szobajaba es kesz.
Remélem, hogy egy unatkozó kölök vagy csupán, és nem komoly ez a kérdés.
Ha valamilyen csoda folytán az lenne, akkor elárulom, hogy egy 13 éves kislánynak már nincs helye a szülői ágyban. Talán már egy 3 évesnek se nagyon, csak ha éjjel megijed.
Ha a lányod 13 évesen nem mer egyedül aludni a sötétbe, akkor vidd el a pszichiátriára, és kérj magadnak is egy időpontot. Azt se felejtsd el megemlíteni, hogy nevelőapuka mellé bújik éjjelente, a Te jóváhagyásoddal.
Tényleg nagyon remélem, hogy csak valami gyagyás gyerek vagy.
Ó anyám!
És ugye őszintén nem fogsz csodálkozni, ha egyszer a pasid leqrja a lányodat???
Kár, hogy csak most merült fel ez a probléma, és nem évekkel(!) korábban! Ugyanis szerintem már egy iskoláskorú gyerek ne aludjon a szüleivel egy ágyban. Pláne nem egy 13 éves...
Beszélj elsősorban a lányoddal, hogy ez a rendszer itt és most be lesz fejezve, ugyanis "nagylány". Ha nem tud éjjel egyedül visszaaludni, így járt, akkor nem alszik, másnap pedig olyan álmos lesz, hogy majd magától beájul az ágyba, amint lehetősége lesz rá, ilyen egyszerű.
Szerintem az nem jó megoldás, hogy visszakergetem az ágyába. Tudom, hogy milyen rossz érzés az, mert amikor kicsi voltam, én is féltem a sötétben, de én kábé öt éves koromtól 10-11 éves koromig, egyfolytában, és a szüleim is az említett módszert alkalmazták. Én megfogadtam, hogyha a gyerekemnél is felmerül ez a "sötétben félős" probléma, soha nem fogom vissza/elküldeni őt a ház másik felébe.
Még annyit, hogy ő - velem ellentétben - nem mindig, nem egy korszakon belül félt. Néha évekre eltűnt ez a félelme, néha egy félévre, pár hónapra, s mikor azt hittem, hogy utoljára is eltűnt, kinövött belőle, 12 évesen megint előjött, és már egy éve tart. Engem nem zavarna, egy idő után remélhetőleg csak megszűnne, de mostmár kezd serdülni és a párom is velünk él.
Vigyétek el pszichológushoz. Nincs helye a felnőttek ágyában a gyereknek. Ha alvási problémái vannak, maguktól ritkán szűnnek meg, majd 18 évesen is ott fog aludni?
Az ilyen irreális félelmeket meg kell szüntetni szakember segítségével.
Hogy megy táborba, nagyszülőkhöz? Mindig valakivel együtt alszik?
Addig is, amíg a szakember kezeli, vegyetek egy konnektorba csatlakoztatható mini lámpát, ami csak éjjel ad egy kis fényt.
Egyébként sem teszi lehetővé a mély, pihentető alvást a folyamatos világosság, szóval szakember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!