Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem gond, hogy 13 évesen is...

Nem gond, hogy 13 évesen is velünk alszik?

Figyelt kérdés
A lányom13 éves lett. Azt mondta tavaly, hogy mire ennyi idős lesz, nem fog a velem (és a párommal) alunni. De ez nem így történt. Az a gond, hogy szegényke fél a sötétben, így nem tud elaludni, csak ha felkapcsolva hagyjuk a kislámpáját. Ami be is vált, viszont azt nem tudtuk megoldani, hogy éjszaka ha felébred és nem tud visszaaludni egyedül, átjöjjön a párommal közös ágyunkba. Egézséges ez? Én a vérszerinti anyukája vagyok, de a párom nem az édesapja, és van, hogy éjjeli műszakban vagyok vagy későn érek haza, és a lányom a mi ágyunkban alszik. Már beszéltem erről a párommal, őt nem zavarja, de szerintem hosszútávon nem lesz megoldható. Ráadásul a lányom is nő, valahogy le kéne szoktatni őt az együttalvásról.

2014. szept. 12. 12:52
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
92%

Ezért nem kell rászoktatni kiskorában az együttalvásra. Az én lányom öt éves, és pár hónapos kora óta a saját szobájában alszik. Ha gondja van, rosszat álmodik vagy ilyesmi, akkor átjön, én megnyugtatom, visszakísérem a szobájába, és megvárom míg elalszik.

Ilyen egyszerű.

2014. szept. 12. 13:49
 12/64 anonim ***** válasza:
93%

Még egy 3 évesnek sincs helye a szülői ágyban, nemhogy 13 évesnek. Ne haragudj, de ez nem egészséges. Le kell ülnöd a lányoddal beszélgetni és elmagyarázni neki, miért is nem jó ez így. Ha fél, akkor kislámpa, alvósmaci, de maradjon az ágyában.

Mellesleg a ti házaséleteteknek sem hiszem, hogy jót tesz az együttalvás.

2014. szept. 12. 13:50
 13/64 anonim ***** válasza:
92%

Könnyen lehet, hogy a te gyerekkori félelmedet plántáltad át a gyerekbe.

Ez így nagyon nem jó. 14 éves tini a szülői ágyban alszik? Ész megáll! Ezt nagyon elrontottátok. Minimum 10 éve kellett volna lépni.

2014. szept. 12. 13:51
 14/64 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te is tudod, hogy nem helyes: "Ráadásul a lányom is nő, valahogy le kéne szoktatni őt az együttalvásról."
2014. szept. 12. 13:54
 15/64 A kérdező kommentje:

Rendben. Régebb ajánlott a húgom egy szerinte megfelelő szakembert ilyen esetre, viszont. Én nem sajnálom a lányom elől a pénzt, de tudom, hogy egy idő után megint megszűnne a félelme, mert egy ilyen félős-hullám fél-másfél évig tart, szóval a szakember, pszichológus fölösleges lenne. Akkor talán elviszem a szakemberhez, ha fél éven belül nem szűnik meg újra a félelme illetve ha megszűnik, de nagyobb korában újra előjön.

De addig hogy legyen? Még fél évig van rá esély, hogy eltűnnjön, de addig hogy oldjam meg az együtt alvásos kérdést? Én menjek át a lányomhoz éjjel, ha felébred, s miután elalszik, menjek vissza a saját szobánkba? De amikor csak a párom van itthon vele? Én teljes mértékben megbízom a páromba, fel sem merül bennem a kérdés, hogy hozzányulna-e, mikor csak ketten vannak otthon, de azért ő mégsem az apja!

2014. szept. 12. 14:00
 16/64 anonim ***** válasza:
91%

"mert egy ilyen félős-hullám fél-másfél évig tart, szóval a szakember, pszichológus fölösleges lenne. Akkor talán elviszem a szakemberhez, ha fél éven belül nem szűnik meg újra a félelme illetve ha megszűnik, de nagyobb korában újra előjön."

Magától nem múlik el teljesen ez a félelme, csak szakemberi segítséggel. Áruld már el, miért jó a lányodnak az, hogy időnként előjön?

"De addig hogy legyen? Még fél évig van rá esély, hogy eltűnnjön, de addig hogy oldjam meg az együtt alvásos kérdést? Én menjek át a lányomhoz éjjel, ha felébred, s miután elalszik, menjek vissza a saját szobánkba?"

Vegyetek neki konnektorba csatlakoztatható éjjeli világítást. NE aludjon a ti ágyatokban, és remélem, csak viccből írtad, hogy te átmennél hozzá aludni.

A lányod mentálisan beteg, fogd már fel!

2014. szept. 12. 14:02
 17/64 A kérdező kommentje:
Besenyő Pista bácsi válaszolónak! Már miért ne lenne helyes? Úgy értettem a mondatot, hogy a lányom is növekszik (rövidebben nő), és nem a nemére céloztam.
2014. szept. 12. 14:03
 18/64 anonim ***** válasza:
100%
A párod alhat a lányod mellett, de nem kísérheti át a szobájába?
2014. szept. 12. 14:06
 19/64 A kérdező kommentje:

A lámpás dologra is gondoltam, alkalmaztuk is kisebb korában, sikerült is elaludnia vele, de éjjel ha felébredt akár volt kis fény a szobában, akár nem, félt egyedül. És már nem tudott visszaaludni, annélkül, hogy egy élő valaki ne lenne vele.

A táboros dolog nem probléma, táborban senki sincs külön szobába téve, nem fél a sötétben egyedül alvástól, hisz még vannak a szobában rajta kívül.

Már miért lenne mentális beteg, sok felnőtt embert ismerek, akik félnek a sötétben, ő meg még ráadásul GYEREK!

2014. szept. 12. 14:11
 20/64 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

Besenyő Pista bácsi válaszolónak! Már miért ne lenne helyes? Úgy értettem a mondatot, hogy a lányom is növekszik (rövidebben nő), és nem a nemére céloztam."

Most akkor te úgy gondolod, kérdező, hogy mégiscsak helyes, ha a serdülő lányod a ti ágyatokban alszik?

Ne legyen igazam, de ha továbbra is hagyod, pár év múlva majd jössz a következő kérdéssel, hogy

"A lányom terhes a mostohaapjától, mit tegyek?"

Nem, ez a helyzet minden, csak nem normális. Ennyi idősen mi a barátnőimmel aludtunk egymásnál, "kiscsajos estéket" tartva, és nem a szüleink ágyában...

2014. szept. 12. 14:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!