Ha közli anya, hogy nem fogja kimosni ma a a ruháimat, akkor miért veszekszik velem, ha kimosom magamnak kézzel?
Nem értem... Nekem szükségem van holnapra pl az egyetlen normális vastag pulcsimra is, mégis inkább ma egész nap a nevelőapám cuccait hajlandó csak mosni, aki amúgy egész hétvégén is itthon lesz még, nekem viszont iskolába kellene mennem. Ezért fogtam azokat a ruháimat, amik holnapra feltétlenül kellenek, és kimosta őket kézzel. Viszont amikor anyám meglátta, hogy a fürdőbe felraktam a kötélre a ruhákat, még elkezdett velem pattogni, hogy "persze, ne is várd meg amig kimosom géppel", meg, hogy "ugye tudod, hogy szét fog nyúlni, meg tönkre fog menni az összes így?"
Ha nem hajlandó megcsinálni, akkor miért köt belém, ha én megcsinálom?
18L
Köszönöm a lepontozást, értettem, hogy foglalt a gép, de csak 2 napra elég ruhád van, hogy már pedig azonnal kellett ma mosnod? Vagy simán randira mész és abban mutatsz a legjobban? Nem hiszem el, hogy a héten, akár tegnap is folyamatosan ment az a gép és nem lehetett mosni vele. Amúgy nekem se mutatták meg soha. Magamtól jöttem rá. A legtöbb mosógépen van útmutató (az újakhoz inkább papíron van a magyarázat, de a régieken ott van rajta)
Ha meg semmit sem engednek nem lehet, hogy teljesen gyerekként kezelnek? Előbb ezt kellene tisztáznod anyukáddal és nem azon kiborulni, hogy veszekszik miattad. De ahogy viselkedsz inkább vagy hisztis kiskamasz, mint egy felnőtt nő.
Az egyetlen normális vastag pulcsi szintén mit jelent? Amit te normálisnak tartasz, mert divatos vagy tényleg csak egyetlen darab pulóver van a szekrényedben? Nekem van 2-3 normális és 1-2 ha nincs tiszta jó lesz az, mert nem szakadt csak nem tetszik. Turkálókban fillérekért juthatsz normális ruhákhoz ha csak annyi a probléma, hogy az új drága.
Nem vagyok az a nagyon divatos, vagy divatkedvelő ember, egyszerűen ez az egyetlen vastag pulcsim, ami nincs szétnyúlva, kilukacsosodva, működik a cipzárja, és nincsenek rajta foltok (festék, olaj, paprikás piros foltok, ilyesmi). És reggel koszos lett, ezért ma ki kellett mosnom, hogy holnap fel tudjam húzni.
Útmutatót meg nem találtam hozzá sem rajta, sem interneten, sem papírokon.. pedig széttúrtam mindent..
11-es, de tapló vagy. Mintha mocsok, undorító dolog lenne, ha az ember jól akar kinézni.
Egyébként nekem sem mutatták meg régen, hogyan kell kezelni a mosógépet. Elolvastam a leírást, sikerült elindítanom, de fura hangot adott ki. Alul ki kellett nyitni a csapot, és kinyitottam - de ugye már ment a mosógép - és elázott az egész lakás. Nem viccelek, egy centi víz állt mindenhol. A tankönyveimet, amik a táskámban voltak a földön, ki kellett teregetni.
"értettem, hogy foglalt a gép, de csak 2 napra elég ruhád van, hogy már pedig azonnal kellett ma mosnod?"
Azt írta, hogy amit felakart venni koszos volt, az eredeti kérdésben nem tisztázta, hogy mi is az a ruhadarab, de nem értem miért olyan hihetetlen, hogyha az embernek bizonyos holmiból nincs olyan sok és egy héten, ne adj isten többször is felakarja venni.
Ha már pulcsi, nekem is keményen egy darab a kérdező által körbeírt kapucnis, nyakig cipzározható, mély zsebes pulcsim van, abban járok kocogni esténként és szabadidős programokra is azt viszem magammal, egy jó kis szalonnasütés után igenis kimosnám mert másnap nem szívesen venném fel büdösen. Mielőtt belekötnétek, nem vagyok valami izzadós, emiatt nem gond akár kétszer-háromszor is felvenni egymás után.
De a kérdés akár egy sima fehér blúzról is szólhatott volna, kamaszoknak általában nem, sőt gyakran felnőtteknek sem lapul egynél több a szekrényében.
Kérdező, nem volt igaza anyukádnak. Inkább örülnie kéne, hogy megoldottad magadnak.
Engem sem engedtek otthon se mosni, főzni, se sem semmit, csak a takarításban vettem részt.
Amikor albiba költöztem, én is a netről néztem meg, hogy működik egy mosógép :)
29N
Nekem úgy tűnik, anyukád mindent meg akar határozni neked, és abban a hitben él, hogy semmihez sem értesz, semmire se vagy jó. De te ettől még lehetsz normális szerencsére :-)
A mosásnál mondjuk nem értem, hogy miért nem együtt mossa a ruhákat: mi nem személyenként, hanem inkább színek szerint készítjük össze a mosandó adagokat. Egy pulcsi miatt szerintem akkor sem érdemes a mosógépet bekapcsolni, ha éppen üres: az pazarlás lenne. Semmi baja nem lesz a pulcsinak a kézi mosástól, de kicsavarni csak óvatosan, és lehet, hogy fektetve kéne szárítani.
1. Attól hogy te nem bírtad kivárni amíg sorra kerülnek a ruháid, nem lenézendő dolog ha valakire a szülei mosnak (feltéve persze hogy otthon lakik). Többek között ez a család lényege. Nem "én mosásom" meg "apu mosása" van, hanem fehér , fekete meg színes mosás, aminek része minden családtag fehér/fekete/színes szennyese. Mint ahogy nem "én ebédem", "én flakon vizem" és "én WC-papírom" van hanem a család ebédje, vize és WC-papírja. Ezt az egyik előzőnek.
2. Valóban nem logikus anyud viselkedése, nyugodtan beletehette volna valamelyik mosásba a cuccaid, vagy tudomásul vehette volna hogy megcsináltad. Tanácsom: bírd ki, és amint lehet költözz el, mert így nem fogsz tudni önállósodni. (koleszbe menni nincs lehetőséged?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!