Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha közli anya, hogy nem fogja...

Ha közli anya, hogy nem fogja kimosni ma a a ruháimat, akkor miért veszekszik velem, ha kimosom magamnak kézzel?

Figyelt kérdés

Nem értem... Nekem szükségem van holnapra pl az egyetlen normális vastag pulcsimra is, mégis inkább ma egész nap a nevelőapám cuccait hajlandó csak mosni, aki amúgy egész hétvégén is itthon lesz még, nekem viszont iskolába kellene mennem. Ezért fogtam azokat a ruháimat, amik holnapra feltétlenül kellenek, és kimosta őket kézzel. Viszont amikor anyám meglátta, hogy a fürdőbe felraktam a kötélre a ruhákat, még elkezdett velem pattogni, hogy "persze, ne is várd meg amig kimosom géppel", meg, hogy "ugye tudod, hogy szét fog nyúlni, meg tönkre fog menni az összes így?"

Ha nem hajlandó megcsinálni, akkor miért köt belém, ha én megcsinálom?

18L

2014. szept. 11. 15:15
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
*kimostam őket kézzel
2014. szept. 11. 15:16
 2/18 anonim ***** válasza:
25%
miért nem mosod ki a gépben?
2014. szept. 11. 15:19
 3/18 csabika1971 ***** válasza:
12%
18 Éves lány vagy és nem tudsz géppel mosni?
2014. szept. 11. 15:21
 4/18 anonim ***** válasza:
8%
Miért nem raktad be a gépbe?
2014. szept. 11. 15:25
 5/18 anonim ***** válasza:
20%

14 éves korom óta magam mosom a ruháim, de géppel. Csak azokat kézzel, amiket gépbe nem lehet rakni (olyan az anyaga, olyan foltot csináltam rá). Akkor unta meg anyám, hogy hisztizek azért, mert nincs kimosva a kedvenc farmerem vagy felsőm, mert éppen olyan színt még nem mosott. Utána mivel magamra mostam így nem volt vita és ha elrontottam a mosást, akkor így jártam. (összemostam dolgokat pl) Addig nem kaptam új ruhát, amíg még ha fura színben is, de volt jó. Egy-két hiba után nem is hibáztam többet. Meg volt a mosási rend illetve megbeszéltük, hogy a hétvége általában anyué volt és a családi szennyesé, hétköznap kb bármikor moshattam ha épp nem kellett valamit sürgősen kimosni vagy olyan volt, ami máskor nem fért bele (ágynemű, függöny, konyharuhák).

Szóval kérdés, 18 évesen miért vársz arra, hogy anyukád mossa a ruháid? Mert amúgy szerintem jogosan borult ki, hogy kézzel mostál ki egy pulóvert mondjuk és akasztottad fel. Kézzel soha nem fogod úgy kicsavarni belőle a vizet, mint a gép (több a száradási idő), plusz a csavarás miatt roncsolódik az anyaga, a szárítás közben is és tényleg ki fog nyúlni és tönkremegy.

2014. szept. 11. 15:27
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a Kérdező azért mosta ki kézzel, mert a gép foglalt volt.
2014. szept. 11. 15:27
 7/18 A kérdező kommentje:

1. Szinte minden géptől, és ügytől mindigis el voltam tiltva itthon, nem főzhetek, nem használhatom a konyhai gépeket, csak titokban, ha nincs itthon senki, a mosógéphez sem nyúlhatok hozzá, sőt, soha senki nem mutatta meg nekem azt sem, hogy hogyan kell kezelni.

Tudom, hogy nagyon gáz dolog, de amikor először szerettem volna csak valamit kicentrizni a gépben, akkor is neten kerestem valami leírást, hogy hogyan kell beállítani centifugára a gépet, mert mondom, nem nyúlhatok hozzá, épp ezért senki nem mutatta meg, hogy hogyan kell...

Ezért inkább amire szükségem van, mindig kézzel mosom ki....

2. Leírtam a kérdésben, hogy a nevelőapám cuccait mosta éppen a gépben, tehát foglalt volt.

2014. szept. 11. 15:29
 8/18 anonim ***** válasza:
90%
Anyádtól kell megkérdezned, hogy mért hülye...
2014. szept. 11. 15:31
 9/18 csabika1971 ***** válasza:
96%
Fura egy családod van.
2014. szept. 11. 15:31
 10/18 anonim ***** válasza:
22%
Nyilván kimosta volna valamikor, csak jólesett neki, hogy emberkedhet egy kicsit veled.
2014. szept. 11. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!