Milyen inditattasbol szeretne valaki a mai vilagban nagycsaladot?
Figyelt kérdés
El nem tudom kepzelni hogy a mai vilagban milyen okbol vallal valaki harom vagy annal tobb gyereket. Milyen okbol teszik ezt a szulok? Csak kivancsi vagyok ra mert sohasem vonzott a nagycsalad.2014. szept. 10. 12:44
11/27 anonim válasza:
Még egy saját sztori. Mivel mi hárman vagyunk, én nem akartam így, hanem úgy, hogy vagy 2 vagy 4 legyen. Kettő egymás után, szünet (több év) majd még 2 egymás után. Pont azért, hogy a jól fizető állásomat se adjam fel. Ehhez képest lett 3 egymás után, mert a kicsi hozta a hibaszázalékot. Elvetetni lelkiismereti okból sem akartam volna, ha már besikerült. Negyedik legfeljebb akkor lehetséges, ha ez megismétlődik, de azt nem szeretném... És majd megyek vissza dolgozni is, amint ő 2 éves lesz. A nagyobbak is járnak már oviba, bölcsibe. Aki azt gondolja, hogy a gyerekek után kapott juttatásokból meg lehet normális színvonalon élni, az nagyot téved, vagy nagyon igénytelen és / vagy lelketlen. Különösebben engem sem vonzott a nagy család gondolata, de az egykék vagy két gyerek sem dobnak fel. További érdekesség, hogy nekem a kisebbik tesómmal szorosabb a kapcsolat, ha ő nincs, akkor lenne egy olyan "semmilyen" tesóm, annak meg mi az értelme? A megélhetési gyerekgyártókról külön véleményem van, és szét lenne moderálva, ha leírnám...
12/27 anonim válasza:
"nem értem, milyen indíttatásból vállal valaki csak 1 gyereket? Testvér nélkül felnőni nagyon rossz lehet."
Szerintem nélkülözésben mégiscsak rosszabb lehet felnőni.
13/27 anonim válasza:
Saját történet: két gyerek lett,elváltam. Párommal akivel közösen neveljük a gyerekeimet vágytunk közös babára, amúgy sem fosztottam volna meg az apaság élményétől. Így lett 3 gyerkőc. Sosem gondoltam volna hogy nagycsaládos leszek egyszer.
14/27 anonim válasza:
Nekem meghaltak az idősebb testvéreim (háború, orvos hiánya), idősebb szüleim voltak, 18 évvel később születtem. Testvérem már nem születhetett anya betegsége miatt. Egész életemben sajnáltam, hogy nincsenek testvéreim, legalább egy. De 4-5-6 vagy még több? Miből élhet egy ilyen család?
15/27 anonim válasza:
Én azért szeretnék nagy családot, mert nekem is sok testvérem van (4) és imádtam így felnőni. :) szeretném, ha a gyerekeim is megtapasztalhatnák ezt.
16/27 anonim válasza:
Nagy családban nőtem fel és nekem alap.volt h min 3 gyerek :-) és semmi köze ahhoz h milyen az agyagi háttér .. A hugomnak is 3 van a másiknak még csak 2 ...
17/27 anonim válasza:
mi köze ennek a "mai" világhoz?
Ugyanolyan indíttatásból mint régen.
18/27 A kérdező kommentje:
Annyi köze van hozzá, hogy nehezebb az élet mint mondjuk 20 éve nehezebben lesz házad, autód, a fizetésed nagy része rezsire, kajára megy el. Emlékszem a gyerekkoromra hát teljesen más volt.
2014. szept. 11. 14:12
19/27 anonim válasza:
Kérdező felhívnám a figyelmedet, hogy 20 évnél régebben még nehezebben voltak a körülmények a mostaninál, szobakonyhás lakásokba is vállaltak 7-8 gyereket.
20/27 anonim válasza:
azért most is van aki tehetős.
Egyébként meg a "régen" az nemcsak 20 éve volt.
100 meg 500 éve is mindig nagy családok voltak a csóróságban is,mert ez normális.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!