Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen inditattasbol szeretne...

Milyen inditattasbol szeretne valaki a mai vilagban nagycsaladot?

Figyelt kérdés
El nem tudom kepzelni hogy a mai vilagban milyen okbol vallal valaki harom vagy annal tobb gyereket. Milyen okbol teszik ezt a szulok? Csak kivancsi vagyok ra mert sohasem vonzott a nagycsalad.
2014. szept. 10. 12:44
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Persze hogy regen minden no annyit szult mivel nem allt rendelkezesukre normalis fogamzasgatlasi lehetoseg. Lehet hogy van aki most is gazdag es ugy vallal gyereket. De sajnos ma mar ritka kiveteltol eltekintve atlag fizetesbol el egy ember nem tud ennyi gyereket felnevelni.
2014. szept. 11. 14:28
 22/27 anonim ***** válasza:
Hát igaz, hogy nem ették a fogamzásgátlót, mint a cukorkát, de azért ők is meg tudták oldani, hogy NE legyen gyerek.
2014. szept. 11. 14:35
 23/27 A kérdező kommentje:
Eleg nehezkes lehetett az a megoldas olyan korban amikor sem ovszer, sem spiral meg mas sem volt kaphato. Ugyebar a megszakitas meg nem egy tuti biztos modszer. Szoval nem kell azt gondolni hogy sok no abban az idoben erre vagyott csak nem volt mas lehetoseguk mint a haztartas meg a gyerekneveles es ezt idos emberektol tudom akik mondtak hogy milyen jo a mai fiataloknak hogy nem kell 17-18 evesen ferjhez menni.
2014. szept. 11. 15:51
 24/27 anonim válasza:
50%
Nagycsaládban nőttem fel,mikor megismerkedtem a férjemmel,sokat beszélgettünk a jövőnkről. Én mondtam,hogy minimum 3 gyereket szeretnék majd,kicsit furcsa volt neki,de piszkálta a fantáziáját a dolog. :) Az ő családjában senkinek nem volt 3 vagy annál több gyereke,de a mi famíliánk a sok gyerekről híres. :) Egy szűk családi ballagási bulin kb. 50-en voltunk mindig. Nagyon jó volt így felnőni! Jelzem,nem dúskáltak anyuék sem a pénzben,de ami kellett megvolt,nem éheztünk,volt munkájuk,tisztességes körülmények... Már van 3 gyerekünk,és erősen gondolkozunk egy 4. babán. Még csak terv,és ábránd,de egyre közelebb kerülünk Hozzá! :) Nem vagyunk vallásosak,nem élünk segélyből,nem putriban lakunk,és nincs hiányuk a gyerekeinknek semmiben. Próbáljuk oly módon nevelni Őket,hogy nem minden a pénz,viszont a munka nem szégyen,dolgosnak és szorgalmasnak kell lenni,és nem lesz gondjuk az életben,na és a tanulás is nagyon fontos.A két nagy kitűnő tanuló, a kicsi még ovis. A család,az összetartozás, a szeret mindenek előtt! 1 lányunk van és 2 fiunk.A lányunk már tini,rengeteget beszélgetünk kettesben,tartunk csajos estéket.Ő kérdezett rá a minap,tervezünk-e még tesót neki. :) Én elpirultam,és hebegve habogva válaszoltam,hogy konkrétan nem,de nem vagyunk ellene sem. És megkérdeztem Ő mit szólna hozzá,ha születne még egy baba. Azt mondta nagyon örülne neki,és reméli kislány lesz. :) Nekünk ez egy visszaigazolás,hogy a nevelésünk meghozza a gyümölcsét,okos,értelmes intelligens, érti és tudja mik a valódi értékek egy ember életében. Nem minden a pénz,nekem megadatott már most is a ,,gazdagság,,. Remek,összetartó családban nőhettem fel,és olyan férjet és családod kaptam a sorstól,hogy ennél többet már nem is kívánhatnék.Maximum,hogy sokáig éljek,és megérjem,ahogy az unokáim is felnőnek! Remélem sok lesz. :)Szóval úgy gondolom kedves kérdező,hogy az indíttatásom a gyerekkorom volt,és ösztönzőleg hatott rám,kaptam egy remek társat is hozzá,szorgalmasak vagyunk,és észen,nem szorulunk segélyekre, szépen élünk 3 gyerekkel is. Nem mondom hogy könnyű,nem vagyunk diplomások,nem 500 ezret keresünk havonta,de kemény munkával és sok spórolással meg lehet élni,higgyétek el! Remélem pár éven belül megkoronázhatjuk a boldogságunkat egy 4. gyerkőccel. Ő lenne a hab a tortán. :) Most pedig jöhet a sooook soook piros kezecske! :D
2014. szept. 11. 16:27
 25/27 anonim ***** válasza:
87%
az óvszer már az ókori Egyiptomban is létezett.Nem kell ám bedőlni a mai kor agymosásának,minden ellenkező híreszteléssel szemben nem az a normális ami most divat,hogy negyven évesen szülünk 1 db gyereket,így kipusztulásra vagyunk ítélve. Nem voltak ám a régiek sötét primitív barmok,csak szeretik őket így beállítani.
2014. szept. 12. 10:07
 26/27 A kérdező kommentje:
25. Milyen ovszer letezett az allatok belebol keszitett? Hol volt az 1900-as evekben normalis ovszer? Mindenki annyi gyereket vallaljon amennyit becsulettel fel tud nevelni ha egyet akkor annyit ha harmat akkor harmat. Senki nem mondott az idos emberekrol egy rossz szot sem csak azt irtam le amit idos emberektol hallottam.
2014. szept. 12. 12:07
 27/27 anonim ***** válasza:
Falun nem használtak óvszert. Már a XVIII. században is létezett, főleg nemesi és polgári családokban használták.
2014. szept. 12. 12:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!