Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire van igazam?

Szerintetek mennyire van igazam?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok most kezdtem az egyetemet és albérletbe költöztem. Mikor beköltöztem már örültem ,hogy végre a saját ízlésemnek megfelelően rendezhetem be a saját lakásomat de ez nem jött össze. Édesanyám elég ragaszkodó semmit se hagyott rám ,hogy úgy csináljam ahogyan szeretném így nem volt beleszólásom az elrendezésben. Beletörődtem. Most eltelt 2 hét és újabb dolgokat akar (amúgy240km-re) elvinni mert szerinte az jó. Hiába mondom neki ,hogy nekem nem kell mert elférek és nem is tetszik amit el akar vinni ,az rá a válasz ,hogy amíg az Ő pénzén lakok ott addig azt csinál amit akar. Kb. alig férek már el a sok lomtól amit hozzám rak de nem engedi ,hogy én döntsek. Lehet ,hogy az én felfogásommal van a baj?
2014. szept. 6. 00:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%

Én rettentő gyorsan leállítanám anyámat, ha kell, keményen megmondva, hogy ne használja lomtárnak az albit.

A válaszára pedig szerintem rábsztam volna az ajtót, és mennék diákmelózni. Nekem ilyet senki ne mondjon, megoldom akkor egyedül, mert ilyen segítségből nem kérek.

2014. szept. 6. 04:55
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm fiának mikor másodéves volt, és nyárra fizette az albi felét, csak hogy fenntartsák neki, szeptemberben szólt a tulaj, hogy keressen másikat, náluk átalakítás lesz.

Még jó hogy nem volt két szekrénye meg három asztala!

Te hova tennéd a tiédet ilyen esetben? Kérdezd meg anyudtól!

2014. szept. 6. 07:43
 13/19 anonim ***** válasza:
82%
Mondd meg anyukádnak, hogy ha még több bútort tesz a szobádba, kénytelen leszel eladni egy részét, mert nem férsz el.
2014. szept. 6. 07:53
 14/19 anonim ***** válasza:
96%

19 éves vagy, ha anyagilag ez kivitelezhetetlen édesanyádnak, akkor szerintem nem kell magad azért rosszul érezned, mert ő segít be anyagilag.. Már bocsánat, ez nem kizsákmámyolás, most kezded az egész felnőtt életed, kell némi támogatás.

A sok cipelt holmival az a baj, hogy semmi nem garantálja, hogy jövőre nem költözöl máshova.. Én is albérletben lakó egyetemista vagyok, és ha csak a ruhákat, könyveket, néhány konyhai dolgot nézem, még úgyis nehéz lenne átcuccolni, nemhogy 3 asztallal..

Az én édesanyámnak is gondjai vannak a gyűjtögetéssel, de én kerek perec megmondtam, hogy szeretem, de ha hozzám akar pakolni olyat, ami nekem nem kell, akkor azt ki fogom dobni.

2014. szept. 6. 08:47
 15/19 anonim ***** válasza:

*Kivitelezhető

Bocsánat, előző voltam.

2014. szept. 6. 09:04
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
A legközelebbi lomtalanításkor pakold ki a felesleges cuccokat. Ha anyuka rákérdez, te megmondod neki, hogy csak itt állt feleslegesen.
2014. szept. 6. 09:35
 17/19 anonim ***** válasza:
89%
Megis milyen segitseg az,amit azert nyujtasz a sajat gyerekednek,hogy utana a szemere hanyhasd es zsarolhasd vele? Egy ket valaszolonak nemhogy gyerek,de egy kutya sem lenne jo otlet. Nem normalis,hogy mindent odahord,mivel a gyrrek igy sem fer el es gobdolom nem 120 nmen lakik,hogy a felesleges butoroknak legyen hely. Mivel o el ott es o tudja mire vsn szuksege ,nem az anyja. Szimplan baromsag amit csinal,nem ertem mi koze ennek a penzhez.persze van bekeszilasa bizonyos dolgokba amig tamogat ,ha bukdacsolsz ndm jarsz be iskolaba stb de itt nem esett szo ilyesmirol csak nyamvadt butorokrol.
2014. szept. 6. 09:47
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Add el a felesleges lomokat és talán diákmunkáznod sem kell majd.
2014. szept. 9. 00:12
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Milyen segítség az, amit az ember azért ad, hogy később felhánytorgassa?

Én lomtalanításkor simán kitenném, utána ha kérdőre von, megmondanám anyudnak, hogy egyrészt nem fértél el, másrészt tök fölöslegesen volt a lakásban és semmi hasznát nem vetted, pedig mondtad, hogy ne vigye oda.

Mond meg anyudnak, hogy a tulaj sem nézi jó szemmel, hogy telepakolják minden kacattal, lommal a lakását. Esetleg magával a főbérlővel beszéld meg, hogy szóljon neki, hogy ne hozzon kacatokat, a maradékot meg vigye el. Őrá már szerintem hallgatni fog. Azért 2 asztal meg íróasztal eléggé túlzás már, és ne akarja anyukád egy egy másik ember lakását lomtárnak, vagy raktárnak használni. És ha neadjisten költözni kell, akkor ki fogja ezt a sok cuccot elcipelni, elpakolászni?

Szólj a főbérlőnek, hogy beszéljen anyuddal!

2014. szept. 9. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!