Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet ilyen anya? Nem...

Hogy lehet ilyen anya? Nem ezért dolgoztam nyáron.

Figyelt kérdés
Most nyáron diák munkáztam először, nem túl sok pénzért, de örültem, hogy ez végre a sajátom és nem kell mindenre a szüleimtől kérnem. Erre most anya azt mondta, hogy akkor nem ad pénz a könyveimre, mert tudja, hogy van és vegyem meg magamnak. Kb 40.000Ft lesz minden, ha tudok szerezni néhányból fénymásoltat, vagy esetleg (nem túl) használtat. El is tűnne a pénzem fele. Egyáltalán nem állunk rosszul anyagilag, nem számít soknak ez a pénz, akkor most miért kell ezt csinálnia? Amikor meg apától kértem, akkor lehurrogta, hogy ne adjon van nekem...
2014. szept. 1. 23:51
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:

"Én speciel dolgoztam főiskola mellett."

Látod ebben biztos voltam. Asszem föladok ma egy lottót.

39es lehet hogy azt fogom csinálni...

Tesóm csinálja azt, hogy bármit vesz, haza viszi a blokkot és elkéri az árát. Pedig ugyan annyi pénzt kap egy hétre mint én. Nem is tudom minek játszom a jó kislányt, szerintetek így is egy szörnyeteg vagyok...

2014. szept. 2. 13:58
 42/52 anonim ***** válasza:
66%

Azért megnézném néhányan hogy dolgoznának egy orvosi egyetem mellett, mert ha egy főiskolán tanul közgazdásznak az ember, azt mondom ok, mert a kurzusok felét el lehet lógni mindenféle következmény nélkül, de azért ne hasonlítsuk már össze a kettőt, egy orvosin tanul és dolgozik a legtöbbet az ember, szerintem teljesen rendben van az, hogy csak nyáron megy el dolgozni.

Ha a szülei megtehetik, akkor minek menjen az egyetem után hulla fáradtan kisegítőmunkára? Hogy a tanulás rovására menjen a munka az a pár ezer forint miatt? Megdöbbentő néhány válaszoló fogyatékossága, ha elmenne pénteken meg hétvégén ilyen munkára, tisztában vagytok vele mennyi pénzt kapna? 500 ft-os átlag diákmunkás órabér mellett lehet, hogy kevesebbet mint egy közmunkás. Szerintem nem érné meg, hogy kockáztassa a jövőjét.

Azt meg én se hiszem el, hogy itt mindenki dolgozott suli mellett, csak jó beszólni a másiknak meg irigykedni... Esetleg ha hasonló mentalitású szülők vagytok, akkor részvétem a gyerekeiteknek.

2014. szept. 2. 14:08
 43/52 anonim ***** válasza:

Akkor vegyél lottót.

Részmunkaidőben dolgoztam. Reggel bementem az iskolába, tizenegytől kettőig dolgoztam, délután visszamentem az órákra. Persze biztos hazudok :)

Szóva kérdező, ha már mindent kifizetnek neked, és egyszer megkérnek arra, hogy te álld a pénzed feléből, akkor nagyon hálátlanság azt mgondolni, hogy "hogy lehet ilyen egy anya". Szégyelld magad.

2014. szept. 2. 14:14
 44/52 A kérdező kommentje:
Oké 43as, most még lesz egy előadásom meg egy gyakom, de megígérem neked, ha hazajövök beállok egy félórára a sarokba és nagyon fogom szégyellni magam.
2014. szept. 2. 14:20
 45/52 anonim ***** válasza:
78%

Én egy kicsit más oldalról írok, hozzád hasonló helyzetből.

Nekem nem kellett soha dolgoznom iskola alatt, sőt a szünetekben sem. Eltartottak, fizették a tanulmányaimat, bérletet stb...

De nyáron saját akaratomból vállaltam munkát. A nyári munkából bejövő pénzből, és az ösztöndíjamból próbáltam mindent megvenni magamnak ami kellett, hogy minél kevesebbe kerüljek a szüleimnek. Ne kelljen nekik könyveket venni, sampont, uzsonnát, stb..

Tehát a többiek nem rossz indulatból írják azt hogy ők dolgoztak hanem azt akarják kihozni belőle, hogy örülj neki hogy nálatok jó a helyzet mindenetek megvan, és amit megkerestél igazán ráköltheted magadra, mert a saját könyveidnek a megvétele is magadra van költve. Igazat adnak anyudnak mert igaza is van, kicsit olyan vagy mint egy hisztis gyerek. Mindent megkapsz és még több kell.

Sajnos be kell látnod , hogy anyukádnak van igaza. Az pedig hogy a tesóra mutogatsz az meg még gyerekesebb.

És én ezt úgy mondom hogy nem kellett soha iskola mellett dolgoznom, mindenem meg volt.

2014. szept. 2. 15:10
 46/52 anonim válasza:
57%
Miért ne mutogathatna a nővérére? Ha jól értem a nővére se ad bele a közös kasszába meg nem veszi meg magának a könyveket, inkább ruhákra költi. Rá miért nem akadtok ki? Miért csak a kérdezőre? Fura.
2014. szept. 2. 15:25
 47/52 anonim ***** válasza:
46%

Kedves Válaszolók.

Összesz@rom magam ezen a válaszokon. Orvosi. HELÓ ORVOSI. Minden nap reggel 10-től este 6-8ig benn ülsz. ezer beadandód van. gyakorlatod. Zh-d. És ha nem akarsz megbukni a vizsgaidőszakokban minden nap legalább 2-3 órát tanulnod kell. Hétvégente akár 4-6-is. Vizsgaidőszakban meg fel se állsz a könyv mellől csak pisilni és aludni. És ezt csinálod 6(!!!!!!) évig. Tudom, mert én is orvosira járok. És a szüleim a büdös életbe nem engedtek volna dolgozni az iskola mellett (nyári szünet más tészta).

Ennyi a véleményem. Aki itt pofázik, annak valószínűleg lövése nincs milyen az orvosi egyetem. És igen nekem is minden ismerősöm aki komolyabb egyetemre jár, nem büfé szakra, a szülei tartják el (ahh micsoda undorító világot élünk).

Kedves Kérdező!

A szüleidnek szerintem igaza is van.. meg nem is? Ha megtehetném én mindenbe támogatnám a gyerekem, mivel velem is ezt teszik. Így pl. ha lenne pénzem arra, hogy megvegyem neki a könyvet nem az "övét" venném el. Örülnék ha megdolgozik érte és nem a lábát lógatja otthon meg szét bulizza az agyát (mert ilyen is rengeteg van lássuk be).

Más részről azt a "nevelési" módszert is értem, hogy most finanszírozd te magad a legfontosabb dolgokat, kvázi nem raknak mindent a "segged alá".

Viszont amit pár válasszal följebb láttam egy nagyon hasznos tanács, hogy vedd meg használtam a felsőbb évesektől!

Lehet lepontozni, az első bekezdésem miatt.

2014. szept. 2. 17:51
 48/52 anonim ***** válasza:
44%
hát felőlem rohadhatnál egy koliban és dolgozhatnál az egyetem mellet, talán megbecsülnéd amid van,szánalmas vagy.
2014. szept. 2. 18:01
 49/52 anonim ***** válasza:
15%

Akkor nyugodtan adja oda neked a családi pótlékot és a családi adókedvezményt, amit felvesz utánad! Mert az elvileg pont arra is van, amire így a saját pénzedet kellett költened.

Az ilyen balf*** szülő ássa el magát jó mélyre!

2014. szept. 2. 18:53
 50/52 anonim ***** válasza:
82%
Álljon már meg a menet! Nem mondta neki senki, hogy tűnjön dolgozni! Csak annyit mondtunk, hogy nekünk meg egész egyetem alatt dolgozni kellett, az se volt egy leányálom. Hetfőtől csütörtökig suli, péntek, sozmbat, vasárnap meg pincérkedés, reggeltől éjszakáig. Tanulás éjjel. És ezt csak azért mondom, hogy ne érezze már olyan szemétnek a szüleit, mert most a saját pénzéből kell vegyen könyveket. Van, akinek saját pénből kell fizetni a sulit, albérletet, kaját, mindent, mert ilyen az élet. Örülj neki, hogy a szüleid ennyit segítenek és vedd meg azokat a könyveket!
2014. szept. 2. 19:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!