Hogy lehet ilyen anya? Nem ezért dolgoztam nyáron.
Oké élet bajnokai várom a tippeket.
Hétfőn 6kor végzek, kedden 7kor, szerdán fél 10kor (este természetesen), csütörtökön 6-8 körül (attól függ milyen gyorsan végzek a gyakorlattal), pénteken 2 kor.
Szóval hogyan tudnék úgy dolgozni (és hol), hogy egyedül eltartsam magam, legyen naponta legalább 4-5 órám tanulni, esetleg 1-2 órám aludni is. Ilyen luxust, hogy néha összefussak a barátaimmal már föl sem merek hozni...
Hát igazából még mindig ott van a péntek délután meg a hétvége... : ))) De értem, viszont te is értsd, hogy amúgy itt nem azon volt a hangsúly, hogy dolgozzál iskola mellett*, hanem azon, hogy ne hisztizz azon, ha valamit saját magadnak kell állnod, főleg akkor ne, ha amúgy mindent megkapsz, amit kinyögsz. Egyszer nem kaptál meg valamit, és te bedurciztál, mint egy óvodás. Ezzel van itt a baj.
Sajnálom, hogy nem olyan válaszokat kaptál, amiket reméltél, tudom, milyen érzés. Szívás. De legalább talán felnyitja a szemedet. Ha ennyi ember gondolja így, te egyedül úgy, akkor vagy egy igazi elvont filozófus vagy, akit a középkorban máglyán égettek volna el, vagy pedig te gondolkodsz rosszul. Az utóbbiról lehet itt most szó.
Nyeld le és szokj hozzá ahhoz, hogy az élet nem egy habos torta.
* amit amúgy 99%-a az embereknek meg tudja oldani, ha nagyon meg akarja
Sose értettem, hogy amikor valakinek gondja van, és tanácsot kér, akkor miért kell rögtön azt felhozni, hogy "jaj, én meg 5 műszakban dolgoztam, és mégsem lett semmi bajom...". Nem vagyunk egyformák. Valaki rákényszerül arra, hogy dolgozzon, és valakit rákényszerítenek. Aki "szegény" családban nő fel, annak az az érték, hogy elmegy dolgozni, és abból a pénzből oldja meg az életét, és a legrosszabb helyzetben kér csak a szüleitől. Akik pedig jobb létben élnek, azoknál az a bevett gyakorlat, hogy a gyerek egyetemre megy, neadj' isten el is végzi, és utána anyuci-apuci beülteti valami vezető állásba.
De abban szerintem mind egyet érthetünk, hogy az élesváltás sose jó; lehet, hogy eddig mindent "a s*gge alá raktak", most pedig elvárják, hogy "jó, mostantól gondoskodj magadról". Nem látok bele a Kérdező életébe, lehet, hogy nem így volt, de ez a valósznínű felállás. Az is lehet, hogy valami olyat tettél, ami anyukádnak nem tetszett (lehet, hogy pont az, hogy elmentél dolgozni, és ezt nem nézte jó szemmel, főleg úgy, hogy ő nem dolgozik, és a "nő ne dolgozzon" elvet képviseli, és ezt úgy értelmezte, hogy nincs szükséged rájuk, hát akkor ne is legyen). A testvéred pedig tonnaszámra költi a pénzt, ez a követendő példa.
Péntek délután és hétvégén elmehetsz kisegítő munkára, akár pakolni raktárat, vagy polcra árut feltölteni.
Nézzük:
1. A szüleid fizetik az albérletet, lakhatást
2. A szüleid fizetik az ennivalót, bérletet, ruhát
3. Elmentél nyáron dolgozni, lett pénzed, és a szüleid kérték, hogy ezekből vedd meg a könyvet
4. Te pedig fel vagy háborodva, hogy 19 éves felnőttként miért is neked kellene ezt fizetni.
Érzed, hogy milyen CIKI?
Ha nem tudod ellátni magad, menj más egyetemre, vagy hagyd abba. Nekem is volt orvostanhallgató ismerősöm, aki éjszaka meg hétvégén dolgozott, mert neki a szülei semmit sem tudtak adni. Szóval kifogás kifogás kifogás.
Hány évig akarod még pumpolni a szüleid felnőtt emberként?
Nem reméltem semmilyen választ csak kíváncsi voltam a véleményekre. Ha csak olyan vélemény jönne ami betűre pontosan megegyezik az enyémmel értelmetlen lenne a kérdés. Csak egyszerűen nem értem, mert én teljesen az ellenkezőjét látom/tapasztalom, mint amit az itteni válaszadók leírnak. Itt mindenki 2 egyetemet végez 3 állás mellett, 18 évesen elköltöztek, sőt még haza is adnak. Az én környezetemben, mint írtam, a legtöbb korombeli otthon él és a szüleik tartják el őket. Általános iskolás osztálytársaimról tudok aki már dolgoznak meg külön élnek, de ők mind szakmunkásnak mentek nem gimibe, tehát már van szakmájuk amivel el tudnak helyezkedni.
Szóval nem értem, de hát mindegy...
35ös nem hiszem, hogy 19 évesen olyan hű de nagy felnőtt lennék, egyáltalán nem érzem CIKInek...
Meg most őszintén, ha esetleg véletlen oda kerülnél, mit szeretnél ki műtsön meg, aki munka mellett hulla fáradtan, kitudja milyen eredménnyel végezte el az egyetemet, vagy aki 100%-ban tudott a tanulmányaira koncentrálni?
Váárj, ne, tudom is a választ! Természetesen az elsőt szeretnéd, hiszen az ismerősöd a világ legszuperebb orvosa és én (vagy bárki más) sose fog a nyomába érni!
És akkor megelőzöm az utána következő választ is: persze, természetesen lehet, hogy tényleg az, de nem mindenki tud/akar/bír egy megszállott superman lenni.
Én speciel dolgoztam főiskola mellett.
De te ismered magad, ha ennyire lassú a felfogásod, hogy nem tudsz dolgozni munka mellett, mert nem tudnál tanulni, akkor én inkább választanám azt az orvost, aki könnyebben tanult, mint te ;)
Nyafi nyafi nyafi megint.
Anyád jól teszi, oldd meg magadnak, vagy ne járj olyan egyetemre, amit nem tudsz elvégezni anélkül, hogy ne kelljen mindent a segged alá tolni.
Utolsó, szerintem azzal nincs baj, amikor a szülők támogatják a gyereküket.
Azzal van a baj, amikor a támogatott személy abszolút természetesnek veszi, hogy ő csak hátradől és nem tesz semmit saját magáért.
Tudod, a kisujjad nyújtod, és leharapja a karod. Na a kérdező is ilyen.
Ráadásul még marad 40e forintja a könyvek megvásárlása után, tehát nem is az lett, hogy elvették a pénzét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!