Hogy lehet ilyen anya? Nem ezért dolgoztam nyáron.
Belegondoltam. Az ember örül, hogy végre van egy kis zsebpénze, aztán mégsincs(ezt aláhúzta, de nincs éreccségim, útyhoty nem baly). Ha ezt tudja, lehet nem is ment volna dolgozni, inkább nyaralt volna.
Amíg a gyerek tanul, a szülő szokta támogatni. Mivel van pénzük, nem okoz gondot, úgyhogy a gyerek leendő álmát, tervét vették el. Ha szegények lennének, akkor el lehetne várni, hogy beszálljon a könyvekbe. Legalább mondták volna meg előtte, lehet, hogy akkor is elment volna dolgozni, de így hidegzuhanyként érte. Én így képzelem.
nem tudom hova jársz, de azért próbálok tanácsot adni. párom orvosis, évek óta úgy veszi meg a könyveit, hogy vmikor év elején szokott lenni ilyen felsőbbévesek által leadott könyv- és jegyzetvásár a SOTE-NET-ben, ott sok könyvet fillérekért be lehet szerezni. ha az első éven túl vagy (és jól tippeltem az orvosira, bár nem biztos), Sobottád pl. tuti van már, funkcionális anatómia is kell első évben, szóval a másodév alapból nem nagy cucc. én is egyetemista vagyok, igaz más szakon, de nekem is volt anatómiám is, meg más tárgyra is kellett szakirodalom. nos, egyrészt ott van a könyvtár, másrészt nem kell mindent megvenni az első öt percben, van amire csak vizsgák környékén lesz szükség, és akkor akár kölcsön is lehet kérni. én pszichológiát tanulok, és a 2 évem alatt összesen max 30ezer ft-ot költöttem az irodalomra.
a dolog másik oldalára pedig én csak annyit írnék, hogy lehet, hogy a szüleidnek van pénze, és megengedhetnék maguknak a segítséget, viszont úgy látják, hogy (lassan) 20 évesen azért illene nem maximálisan a szülőkön élni. korrektebb lett volna persze, ha előre szólnak, hogy nem sörre meg ruhára fogod költeni a pénzt, de lehet, hogy egyértelműnek vették, hogy akkor most egy kicsit önállósodsz.
én a napokban töltöm a 21-et, a nyáron 230ezer forintot kerestem meg, és eszemben sincs a szüleimtől kérni :D nem, ebből a pénzből meg a barátoméból majd éldegélünk, ami marad belőle, azt pedig félretesszük a leendő babára.
bár szerintem ebben a kérdésben nem is az a legnagyobb probléma, ami történik, haben hogy kb felháborodsz rajta.
21L
Atyaég, én is azt hittem, hogy 15 éves vagy :D
De felnőtt egyetemista, nehogymár a szüleid vegyék meg a könyveid. Lesülne a bőr a képemről, ha a szüleim tartottak volna el, amikor főiskolára jártam.
Hát miért dolgoztál nyáron? Nem azért, hogy a kiadásaid fedezd?
Nem is tudom minek írtam ide.
Amúgy attól tartok én valami párhuzamos univerzumban élek. Szerintem egy kezemen megtudnám számolni, kik azok a csoport társaim akiket nem a szüleik tartanak el. Bár lehet én vagyok hülye, hogy este 6-8 után mikor vége van az óráimnak nem megyek el dolgozni és nem tartom el magam, sőt még csak haza sem adok... Tényleg szörnyű, hálátlan gyermek vagyok.
Igen biztos vagyok benne, hogy "jól élünk". Anya nem dolgozik, de apa fizetése nagyon magas, plusz vannak vállalkozásai. Tesómmal lakunk egy albérletben a belváros közepén, 5 percre az egyetemtől, szóval nem egy olcsó helyem. Jelzem nem én választottam, hanem a szüleim! Ráadásul én inkább spórolós vagyok, tesóm aki nagyon költekezős. Én pl most egy normál méretű bőrönddel és két válltáskával költöztem vissza, tesóm két nagy bőröndben meg egy utazótáskában csak a ruháit hozta. De ő bezzeg arra költi a fizetését amire akarja...
26os őszintén nem értem, hogy sikerült ide keverni a politikát.
27es elnézést, hogy nem vagyok 19 évesen hiperszuperextra komoly és felelősség teljes, karót nyelt kockafejű...
Azért is mélységesen elnézést kérek, hogy a 18. születésnapom hajnalán nem húztam el otthonról, más nem a híd alá. Tényleg társadalmunk szégyene vagyok, megyek is és telesírom a kispárnámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!