Hogy lehet ilyen anya? Nem ezért dolgoztam nyáron.
Te meg mond meg, hogy akkor nem mész iskolába, a te jövőd úgy is fontosabb nekik, mint a pénz, ezt használd ki, tudj manipulálni, én már ennyi idősen is tudtam (kb 15 lehetsz).
Tudni kell magad meggyőzően előadni, mintha komolyan mondanál mindent.
Jó neked 2es, de anya nem az a fajta akit ilyesmivel meg lehet hatni.
Am most leszek másodéves az egyetemen...
Csak az élettankönyvem valami tizenezer forint, két angol könyv szaknyelvi órára szintén 10-15 ezer (ráadásul külföldről kell rendelni, mert hát miért is lehetne itthon kapni), plusz könyvek a többi előadásra, számolási órákra, gyakorlatokra, az elektronikus jegyzetek kinyomtatása se 2 forint (nem tudok tableten meg gépen tanulni, szeretem, ha a kezemben van)... Lehet keveset is mondtam a 40ezerrel.
15 évesen nem sűrűn mehetett diákmunkára... Akkor viszont azt fogják mondani, hogy ha te úgyis ilyen nagyon ügyes, okos vagy, akkor költözz el, tarsd el magad, vagy ha ott maradsz, akkor azt eszed, amit megveszel magadnak, meg eljárhatsz majd diákmunkázni, vagy ahol éppen találsz pénzkereseti lehetőséget.
Szóval elsődlegesen kérdezd rá, és mondd el neki, hogy azért kerestél a nyárra munkát, hogy ami "luxuskiadás", arra ne kelljen pénzt kunyerálni. Többet nem tudsz tenni, vagy te fogsz rosszabbul járni.
Esetleg még a gyámügyet tudnád kijátszani, de annak nagyon csúnya következményei lehetnek.
Legközelebb tanuld meg, nem kell nekik mindent elmondani.
Kérjél pénzt vmi másra, és abból fizesd ki a könyveket!
19 vagyok, bár nem lényeg.
Képzeld 8as azért tanulok MOST, hogy 30 évesen ne az a két opció legyen, hogy a szüleim nyakán lógok vagy éhen halok egy lyukban minimálbérből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!