Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is ilyen nehéz kinőni,...

Másnak is ilyen nehéz kinőni, vagy épp túllépni a gyerekkoron? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
20éves lány vagyok,tesóm nincs. Olyan helyzetben vagyok, hogy magam sem tudom mi lenne a helyes megoldás. Jelenleg főiskolás vagyok, dolgozni még sohasem dolgoztam, nemnagyon engedtek és nem is nagyon voltam még rászorulva, és volt régebben egy nagy műtétem ami miatt akármit nem is csinálhatnék. Anyukámmal többnyire mindig jól kijövök, megért, apum viszont folyton csak piszkál. Hogy nem csinálok semmit...anyumnak mindig segítek egyébként. Ha megyek valahova, minek csavargok, ha nem megyek sehova, minek ülsz bent egész nap a szobádban? ... hát teljesen mindegy,mert ha kimegyek az udvarra is egyedül vagyok, meg bent is. Kevés barátom van, így nem sokat tudok eljárkálni itthonról. Na és a probléma: Ha arra kerül a beszélgetés, hogy fősuli után mi legyen, én mindig mondom hogy mostmár el kéne mennem dolgozni valahová, mire ők: tanulj még, addig örülj még azt mondjuk tanulj még..persze, oké, de meddig tűrjem még mindig a piszkálódást hogy nem csinálsz semmit, én már 17éves koromba a bányába dolgoztam,apum mindig ezzel jön. Ha elmennék dolgozni akkor lehet kevesebbet piszkálna apum, de mikor arra kerül a szó, nem ne dolgozz még..na persze munkát találni se lenne egyszerű. Nekem meg teljesen furcsa lenne ha tényleg fősulival végeznék jövőre, hogy már nem lenne nyári szünetem, meg persze a munkahely más mint a főiskola. Volt egy félév mikor alig voltak megtartva az órák,akkor ugye még többet voltam itthon..sehogyse jó. Bár lett volna 1 testvérem és akkor nem csak mindig velem kéne foglalkozni...Persze örülök, hogy szeretnek és foglalkoznak velem, de amikor apum egy nap 10x jön be a szobámba és bent ül percekig, néha az már kicsit idegesítő. :/
2014. aug. 15. 21:25
 1/5 A kérdező kommentje:
És azért gondolom azt, hogy még nem léptem től a gyerekkoron, mert magam is belátnám, hogy nem szívesen dolgoznék, nem is nagyon lennék képes rá, néha még mindig gyereknek érzem magam, soha nem érdekel semmi, és saját erőmből még nem is nagyon szenvedtem meg semmiért.
2014. aug. 15. 21:34
 2/5 A kérdező kommentje:
És ezekre természetesen egyáltalán nem vagyok büszke. Nyelvvizsgára büszke vagyok, és a jogsira is, hogy sikerült, de azóta nem használom ki, mert rettegek a forgalomtól, vezetéstől :( És persze apum ezért is szokott haragudni, mindig mondja hogy vezessek már
2014. aug. 15. 21:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Mégis keress diákmelót az utolsó évedre. Pár hétvégét beáldozhatsz. Már csak tapasztalatnak is, meg az önéletrajzodba is jó lesz.

Jobb, mintha az iskolapadból azonnal rohannál dolgozni, úgy, hogy soha ki se próbáltad magadat.

2014. aug. 15. 22:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt nálunk is.

Még suliba jártam, minden évre nyárra hajtottam a diákmunkát, még télen elsőként adtam be a kérvényeket, de 6 éven keresztül soha egy hónapra se vettek fel sehová.

Aztán hallgathattam otthon, hogy bezzeg ők ennyi idősen.

Most épp nem lakok otthon, a párommal élek, de jelenleg nincs munkám. Tőle nem hallgatom, hogy menjek dolgozni, de kellemetlenebbül érint, mint még mikor otthon laktam.

Szintén 20l

2014. aug. 15. 23:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod meg, hogy mit szeretnel csinalni, nem szeretnel utana jarni? Ass magad melyen dolgokba, amik kicsit is erdekelnek. Az mondjuk egy jo ut lenne egy olyan suli elvegzesere, ami tenyleg erdekel (es neadjisten meg jo messze is van toletek, hogy elkoltozhess otthonrol. valoszinuleg baratokat is szereznel.) torj ki a burokbol!
2014. aug. 16. 05:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!