Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy az első kapcsolatán nem tud/akar valaki túllépni?
Nekem is van néhány ilyen ismerősöm, aki nem tud túllépni az első kapcsolatán pedig már több év eltelt azóta.
Miért jó, hogy még mindig sanyargatják magukat és szenvednek emiatt, ahelyett, hogy tovább lépnének és boldogok lennének? Miért kapaszkodnak egy olyan dologba, ami már elmúlt és nem fog soha visszajönni? Miért nem engedik el? Reménykednek benne, hogy visszajön a másik, de mégsem és így telnek az évek. Ahelyett próbálnák elfelejteni, tovább lépni és akkor talán tényleg megtalálhatnák az igazi boldogságot. Tudom nem könnyű, de azért ha valaki 5 év után sem tudja magát túltenni a szakításon az nagyon nem jó.
Mi erről a véleményetek?
Igen, az igaz, hogy mindenkit ahhoz a bizonyos elsőhöz hasonlítanak, ezt már észrevettem. Mert utána a többi emberben is akarva akaratlanul az elsőt keresi.
Én már többször adtam azt a tanácsot, hogy amíg az elsőn nem lép túl, addig úgysem fog jönni más. Csak ezt sajnos kevesen fogadják meg. Pl. nekem legjobb barátnőm van ebben a helyzetben. Nem igazán tudja túltenni magát az elsőn, ez már jó pár éve volt, azóta semmilyen kapcsolata sem volt, mindenkiben az első srácot kereste. Itt van huszon x évesen és szeretne boldog házasságot, gyereket, de nem nyitott a világ felé, bezárkózik, így meg nehéz lesz rátalálni az igazira.
azért mert az elsö
azért mert azt hiszi ennél jobb nemlessz
azért mert rajta kivül más nemkell
és még rengeteg dolog lehet hogy mért nem teszi túl magát ezen de mindegyiknél ott van az hogy milyen a személyisége
ha valaki önbizalomhiányos, visszahúzodó, akkor ö nagy esélyel ilyen
ezen segiteni csak a barátai tudják (persze ha egyáltalán van olyan jó barátja) azzal hogy "kiráncigáljàk" a saját kis életéböl és segitenek tovább léptetni
mert saját magán nem fog segiteni..
Egyrészt azért, mert első, és minden ami első, sokszor mélyebb nyomot hagy, mint az utána kövekezőek.
Másrészt azért, mert pl. valakit fixált az adott emberre (pl. anyakomlexus, apakomplexus stb.). Ilyenkor nagyon nehéz elszakítani az érzelmi szálakat.
8-as Te fordítva ülsz a lovon. A TE írásodból ordít az agresszió és az erőszakosság - talán a kérdés túl személyesen és mélyen érintett...
A Kérdező kérdésében egy jó adag tanácstalanság van, nem erőszakosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!