Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez "megállapodás"? A férj vagyok, két kisfiúval, a feleségem kiábrándultság, fásultség miatt válni akar. Első ("békítő") tárgyaláson túl vagyunk, a folytatásról állásfoglalás nincs. De.
a véleményem nem küldené el a gyakori...
undoritó ha finoman fogalmazok
Ne hagyd magad
Mennyire kicsik a gyerekek?
Te nem akarod őket nevelni?
Ne egyezz bele. Küzdj a gyerekekért.
Első fokon lehet, hogy nem kapod meg őket, de másodfokon 40%-ban az apák kapják a gyerekeket, ha tényleg harcolnak érte. Ráadásul itt fiúkról van szó, így eleve több az esélyed.
A bíróság előtt nagyon jó érv az, hogy 6 éve csak te dolgozol, a feleséged az sem biztos, hogy vissza tud állni munkába, így lehet, hogy akkor sem tudná eltartani a gyerekeket, ha szeretné. Szerintem nem reális, hogy egy szerető, pozitív, normális, dolgos apától elvegyék a gyerekeit azért, mert az anya fásult, lehangolt! A gyerekeknek is jobb a vidámabb, kiegyensúlyozottabb környezet.
Asszonytartás nincs Magyarországon tudtommal?!
Nyugodtan érvelhettek azzal is, hogy a házastársi közöség sem a te hibádból romlott meg, hiszen te mindent megtettél értük, csupán a feleségednek nem vagy már "elég".
Amire nagyon figyelj oda az az, hogy ne hagyd, hogy az anya elmenjen a gyerekekkel, mert ha ez egyszer megtörtént, a bíróság arra fog törekedni, hogy a gyerekek helye ne változzon meg. Viszont amit megtehetsz az az, hogy beadod az ideiglenes elhelyezésre való kérelmet. Szemét dolog a feleséged háta mögé menni, de az ő ajánlata meg 10x szemetebb ennél. Ha az megvan, akkor jó eséllyel nálad maradnak majd a gyerekek.
A ház közös vagy egyikőtöké? Válás esetén ki maradna, ki költözne? A gyerekek mennyire kicsik? Megkérdezik őket a bíróságon?
Szerintem mond el a feleségednek, hogy te mit akarsz, és hogy semmiképpen nem egyezel bele abba amit kér. Én megpróbálnám helyedben a közös felügyeletet - egyik héten nálad, másik héten a feleségednél a gyerekek. Ez ugyan elég borzasztóan hangzik, de sok esetben működik. Persze ehhez a feleségedben is kell hogy legyen némi alkalmazkodási képesség.
Nem lehet, hogy nem kiábrándultság van a háttérben, hanem egy harmadik személy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!