Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Támpont kérdése:
Örökség előtt állunk, de el akarnak hagyni. Van értelme és hol találok hagyatékkal foglalkozó mediatort, a válási mediatorral már elkezdtük, tud segíteni, hogy egyben menjen az ügy?
Figyelt kérdés
2011. dec. 10. 23:29
1/9 anonim válasza:
Szia! Ne haragudj, de nagyon nem értem hogy jön a váláshoz az örökség kérdése. Pont az öröklött tárgyak azok, amik a házasságon felül állnak, szóval sosem lesz közös.
2/9 anonim válasza:
én sem értem a kérdést...miért kéne hagyatéki mediátor???
ha meg párkapcsolati problémád van járjatok párterápiára
3/9 anonim válasza:
csatlakozom az engem megelőző két válaszolóhoz,én sem értem a kérdést.Oké,meghalt valakitek.(gondolom)Az is oké,hogy mindeközben váltok,és kell egy közvetítő(ő a mediátor),de ennyi az össz., amit amit értek.Szóval mi van?
4/9 anonim válasza:
A hagyatéknál nincs szükség mediátorra mert ott nem kell egyezkedni. Ott a törvények pontosan meghatározzák az örökösök személyét és az öröklés arányát. A válási mediátor pedig abban segít, hogy ne kelljen minden vitás pontban a bíróságnak döntenie.
5/9 anonim válasza:
Szia a mediátor egy bölcsész, egy lelki segítő, akit ÉRZELMI viszonyok rendezéséhez szoktak segítségül hívni akkor, amikor a felek már nem tudnak egymással beszélni, olyan dühösek, mégis rendezni akarják a viszonyukat.
Az anyagi dolgokhoz más szaktudás kell.
Mi a célod?
6/9 anonim válasza:
Az örökség külön vagyon nem számit bele a vállásba
ha nem mentek szét akkor is azé aki örökli a másiknak nincs köze hozzá.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. A minisztérium honlapján tényleg sokféle mediátor van. a hagyatéknál nehezen egyezünk ezért kell a hagyatéki mediátor, de az igazságügyi szolgáltató s nem lélekbúvár!
2011. dec. 16. 10:33
9/9 anonim válasza:
Hagyatéknál nem kell egyezkedni az azé aki örökli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!