Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet túllépni a...

Hogyan lehet túllépni a sértettségen a családi béke érdekében?

Figyelt kérdés

Több eset is volt a párom családjával kapcsolatban, ami szerintem sértő volt rám nézve, és besokalltam, nem látom szívesen őket, de mégiscsak az Ő családja.

2 pl. írnék most csak le:

1. valamikor jó pár évvel ezelőtt rokonlátogatáson voltunk, amikor eltűnt a pénztárcámból pénz. Ott szabályosan lehülyéztek, hogy képzelem, hogy itt valaki lop. Bemagyaráztam magamnak, hogy kirántottam biztos a tárcámból és elvesztettem. 1 héten belül egy másik eset kapcsán kiderült, hogy egy rokon gyerek volt az, aki belemászott a tárcámba, de senki még egy bocsánatkérést sem engedett meg magának,se szülő, se gyerek, a pénz visszaadásáról ne is beszéljek, pedig nekem akkor sokat számított az a pénz.

2. mikor a lányom született, anyósomék rábeszéltek minket, hogy költözzünk oda, mennyire jó lesz. Amikor segíteni akartam a házimunkában, akkor mindig kritizált, hogy nem jól csinálom, pedig csak nem az ő rutinja szerint végeztem a dolgokat. Beleszólt a gyereknevelésbe, és mi ezt nem bírtuk, elköltöztünk,erre a szemünkre vetette, hogy nem olyan házat vettünk, amiben ő is elfér.

És még jó néhány eset van, ami engem bánt, és már előre idegesít, hogy találkozni kell velük. Hogyan lehet az ilyen eseteket higgadtan kezelni?

2013. dec. 28. 16:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezek hülyék. Ne lépj túl rajta, mert azzal szőnyeg alá söpröd a problémákat és ők úgyse fognak megváltozni.
2013. dec. 28. 16:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A párodnak kellene lerendezni a mamát. Sajnálom, ha ő erre nem képes, és ilyen helyzeteknek tesz ki téged.
2013. dec. 28. 17:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van kettesnek, nagyon papucs párod lehet.
2013. dec. 28. 17:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Sehogyan sem. Ugyanis semmiféle családi békéről szó nincsen itt, és nem is lesz.

Van rá tanácsom: a régi sérelmeket próbáld magadban feldolgozni (naplóírás, pszichológus vagy jógázás vagy akármi formájában), VAGY leülni és kibeszélni magadból. Ez utóbbi a nehezebb, mert egy agresszor - mint amilyen az anyóspajti is - nem fogja ezt szó nélkül tűrni, sőt még te leszel a hülye, hogy egyáltalán szóba mered hozni a régi dolgokat.

Írhatsz virtuális levelet is (azaz egy rendes levelet, akár a gépen, akár kézzel, amelyben kibeszéled, kiordítozod, lelkileg kihányod - bocs, de ez a legjobb szó rá - a fájdalmaidat. Címezd annak, akire haragszol, DE soha ne küldd el! Írd le újra és újra, se soha ne olvasd vissza! Amikor kiírtad magadból, másnap töröld az egészet.

(Lásd: pl. gyomormosás után sem szoktunk turkálni a hányadékban, hacsak nem okkal tesszük.)

Addig csináld ezt újra és újra, amgí egyszer csak elfogy. Már nem fáj.

UTÁNA: szigorúan meg kell húzni a saját határaidat. Tudni, hogy kinek mit adsz, kivel milyen szintű kapcsolatot tartasz fenn, és ha újfent megbánt, hogyan vágsz vissza, és utána hogyan hagyod ott faképnél.

Ha a férjed egy nagy mamlasz, akire nem lehet számítani, mert a számára anyuka az isten, és őt nem lehet megbántani, akkor csakis magadra számíthatsz. Ez a nehezebb út. Egyébként a férjeddel kellene mindent megbeszélned, hogy anyóspajti ne verhessen éket közétek, csakhogy ehhez a férjednek az a hajlandósága volna szükséges, hogy téged választ, és nem az anyját, azaz hajlandó volna felnőni végre.

Akkor tudsz higgadt lenni, ha már nincsenek benned tüskék a múlt miatt és a mindenkori jelen helyzetet megtanulod kezelni.

Pl. Amikor anyuska elkezd kritizálni, azonnal rá kell szólni: köszönjük az észrevételt, de megkérjük, törődjön a maga dolgával inkább. Udvariasan is lehet határozott az ember sőt, olyan kemény is, mint a gyémánt.

Azt pedig mindenki előtt tisztázni kell, hogy ha még egyszer eltűnik a pénzed vagy bármely értéked a házból, akkor azonnal a rendőrségre fog elmenni,és feljenetést teszel, akárki is volt a tettes.

Ha kölcsönt kérnek, akkor csakis szerződésben adsz pénzt, és ha nem adják vissza, azonnal perelsz. Ilyenekkel lehet egy erősen problémás családot kordában tartani.

A "mégiscsak az ő családja" érvényét veszti akkor, ha a család összefog azért, hogy téged kicsináljon vagy a családodat szétzilálja. Ilyenkor a férjet el kell engedni, hogy akkor mehet anyukához vagy a testvéreihez, amikor akar, de egyedül. Ha a gyerek megy vele, akkor menjen, de TE nem! Ha a férjeden keresztül üzengetnek, vagy ami rosszabb, a gyereken keresztül, akkor tessék őket azonnal helyre tenni!

Itt neked kell harcolnod önmagadért és a családodért. Családi béke nincs ott soha, ahol folyton működik egy sz--rkakavaró - és ez valószínűleg az anyósod.

Minden jót és sok erőt, kitartást! :)

2013. dec. 28. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!