Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy a szuleim...

Mit tegyek, hogy a szuleim kicsit lazabban fogjnak?

Figyelt kérdés
Kezd elegem lenni. Mindjart suli, minden baratnom mesel majd a nyari bulikrol kiveve en, mert nem mehetek sehova. Az egesz nyaram nagyjabol annyi volt, hogy olvasnom kellet a kotelezoke, es visszamondani a szuleimnek -.- apam szerint azert, hogy ne csak elolvassam, hanem ertsem is. Voltunk Balcsin, volt a strandon buli, csak ugy mehettem, hogy a szuleim is jonnek, igy kb semmit nem tudtam csinalni mert figyeltek, el akarrtam menni szigetre 3 honapja konyorgom, hogy adjanak valami munkat es megkeresem az arat, termeszetesen nem mehetek, nem sminkelhetek, nem hordhatok csini ruhakat, most nyarom kifesthettem a kormomet es ennyi!!! Bartnoim hetvegen mennek bulizni sirva kertem oket de nem mehetek pont. Nem akarok mar elni sem. Mindig az van hogy legyenek jok a jegyeim, segitsek otthon hetvegente en takaritom ki a szobamat tok egyedul meg mast is amit anya kiad es minden este segitenem kell mosgatni vagy szemetet kivinni utálom!!!!!!!!!! Csereb semmi nem jar, mindigv annyit mondanak, hogy draga ruhaim vannak, van mit enni, jarunk nyaralni, ertekeljem. De engem ez mar nem erdekel, Teljesen ki leszek lassan kozositve az osztalyban ha nem enyhulnek meg. Mit tegyek????

2014. aug. 11. 17:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Mit akartál 14 évesen csinálni a buliban, amit nem lehetett a szüleid jelenléte miatt? Lecummantani valakit??

14 éves kislány vagy, ne akarj felnőttként élni még.

2014. aug. 11. 18:36
 12/21 anonim ***** válasza:

A szüleid azt akarják meggátolni hogy az osztálytársaidhoz hasonló k***ává válj.Mert 14 évesen sminkelni és bulikba járni(a lerészegedős fajtákba) azért durva.Az osztálytársaidat lesz@ rják a szülei téged nem."mindig annyit mondanak, hogy draga ruhaim vannak, van mit enni, jarunk nyaralni, ertekeljem"

----------------

Azért nem mindegy hol nyaraltok.

2014. aug. 11. 19:13
 13/21 anonim ***** válasza:
Jajj már megint te? Még mindig nem érted, hogy 14 évesen ezek a dolgok nem neked valóak?
2014. aug. 11. 20:02
 14/21 anonim ***** válasza:

Tényleg, te a napokban kiírtál már egy hasonló kérdést.

Kérlek, lassíts.

Amit a barátnőidnek megengednek, az helytelen.

A te szüleid csinálják jól.

Ne akard átugrani az életkorod.

2014. aug. 11. 20:14
 15/21 A kérdező kommentje:
igen alig varom h 18 legyek es lelepjek!! Megis mit akarnek a szuleim nelkul a buliba? Hat bulizni!! De ha figyelnek meg tancolni se merek, mert csak azt latom hopgy felem bamulnak. Nem akarok fiuzni max beszelgetni fiukkal az nem tudom mierrt gond?!
2014. aug. 11. 20:44
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Hiába kérdezed meg két naponta, ugyanazokat a válaszokat fogod kapni!

Nem, 14 évesen nincs miért kivágott felsőket hordjál, nem kell sminkelned magad, és semmi keresni valód a szigeten!

Mégis, mit gondolsz, az 14 éves kislányoknak való?

És mi az amit a Balcsin nem tudtél csinálni, mert látják? Örülj neki, hogy vigyáznak rád. Mint már írtam előző kérdésednél is, gondolj vissza erre a kérdésedre 10 év múlva, és rájössz, hogy igazuk volt!

2014. aug. 11. 21:11
 17/21 anonim ***** válasza:
ja, és várod, hogy 18 legyél, és lelépj? Akkor már megteheted, szived joga...legalább rájössz, milyen is az igazoi élet, és mitől óvtak most!
2014. aug. 11. 21:13
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem értem.

Azt írod, a buliban nem mersz táncolni, mert koslatnak a szüleid. Ha csak nem ilyen simulós-petting táncról van szó, nem értem, mi a gond ezzel, miért nem tudsz "semmit" csinálni. Ugyanez vonatkozik a fiúkkal való beszélgetésre, már ha tényleg beszélgetés.

Ivást, cigizést, smárolást, ergo minden olyat amit az ember tényleg nem akarhat a szülei előtt - 14 évesen meg ne akarjon már egy tisztességes(en nevelt) leányzó...

Plusz: nem hogy ennyi idősen, de egyedül én a mai napig nem akarnék buliba menni. Ha táncolnék, egyedül az tényleg hülyén jönne ki, ismeretlenekkel meg nem táncikál úgy az ember (kivéve ha valami konkrétat akar, de te ehhez megint fiatal vagy...)

A Sziget pedig, nem hiszem hogy Neked megfelelő hely. Én nem messze lakom tőle de olyan arcok vannak néha hogy este nem merek az utcára kimenni... :)

Egyébként így belegondolva milyen durva már, hogy egy hetedikes-nyolcadikos lány akkor lesz kiközösítve manapság, ha nem bulizik orrba-szájba 14(!) évesen.

"Nem akarok mar elni sem." :)))

Kompromisszumot azért biztos tudtok kötni. Kérd meg szüleid hogy hadd mehess el este 9-ig idén nyáron. Majd jövőre (vagy azután?) ha gimibe mész, lehet 10 is.

Azzal egyébként, hogy saját szobád van, drága ruháid és mentek nyaralni, tényleg beljebb vagy, mint a mai fiatalok többsége.

Én se vagyok pedig öreg :) De 14 évesen nekem se drága ruháim nem voltak, de nagyon nyaralni nem mentünk már. És nyáron olvastam, mert imádtam. Legnagyobb kihágásaim közé tartozott a tárcsázós netre fellépni hogy emailezhessek a távol lakó barátnőmmel. :)

Egy a lényeg: a gimiben és az egyetemen is lesz még elég időd kibuliznod, szétütnöd magad. Addig köss kompromisszumokat - mert, bár gondolom nem tetszik, de ez egy felnőttes viselkedés, és ki tudja, ha követed, talán a szüleid is engedékenyebbek lesznek.

26/N

2014. aug. 11. 21:17
 19/21 anonim ***** válasza:

Utolso, azert szetutni sem kell magat. Lehet esszel is bulizni.

Kerdezo, mire 18 leszel, talan beno a fejed lagya, most nagyon butuska vagy.

2014. aug. 11. 21:49
 20/21 anonim ***** válasza:
Azt ugye tudod, hogy egy buliban főleg nem túl józan, 16-20 éves srácok vannak? És ha odamész bulizni, főleg a "nagyon menő" kivágott ruháidban és egy tonna sminkben, 17 évesnek öltözve, akkor ezek a srácok nagyon nem beszélgetni akarnak majd? Vigyázz magadra, mert ezek nem fognak vigyázni rád. 16/L
2014. aug. 11. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!