SOS.19 éves vagyok. Felvettek egyetemre. Most fogom kezdeni. Szeretnék a barátommal albérletbe költözni azonban a szüleim kolit akarnak. Mit tegyek?
kedves párod is felvenni a hitelt meg neki is van megtakarítása vagy csak neked?
igazi önbizalomhiányos, biztos fél hogy a koliban találsz nála jobbat. mondjuk igaza van!
Menjetek ugyanabba a koliba, azt kész.
Majd ha barát pajtás hitel nélkül fenn tud tartani egy albérletet, akkor kényszereskedhet.
Sok konfliktusotok lesz ebből, ez már most látszik.
Hülyeség amúgy is az elején nem koliba menni, ott lesznek a csoporttársaid is, lehet egymásnak segíteni, jegyzetet csereberélni, együtt készülni. Ehelyett te meg pucolhatsz ablakot, moshatod az úrfi szennyesét, csinálhatod a napi 3x-i kaját neki. Egy lakás fenntartásával se szabadidőd nem lesz, se tanulásra fordítandó időd.
csak úgy mondom az olcsó albikat már elkapkodták!
maradnak a drágábbak vagy rosszabb környéken lévők
debreceni árakat nem tudok, de alsó (!) hangon albi+rezsi egy 100, még nem ettetek/ittatok, ha messze van, bérlet az egyetemre, ha vmi elromlik tartalék, szórakozás, tisztító szerek...
alsó hangon olyan 200-220-szal simán számolhattok
a tartalék meg megy a kaucióra!
Figyelj, engem a szerelem mindig is visszahúzott, nem fejlődtem a pasik miatt úgy, ahogy szerettem volna, és bánom, hogy sokszor őket választottam. Én marha. Neked most az egyetem legyen fontos, oké, hogy a barátod meg szerelem meg minden, de ha az egyetemet elcseszed, és a szerelem is elmúlik, mi lesz? A szeretet támogat, nem zsarol. Nem azért kényszerít döntésre inkább, hogy neki legyen kényelmes, az, hogy te tanulsz, takarítasz, mosol, főzöl rá, ő meg elvan a kis világában? Netán még dolgozol is mellette? Ne akard rögtön az élet összes nehézségét a nyakadba akasztani, hidd el nekem, addig van még pár jó és élvezhető éved, amíg tanulsz, utána mókuskerék, vagy a munkában, vagy otthon, vagy mindkettő. Én kollégista voltam, akkor jobban tetszett volna az albérlet, de utólag azt mondom, sokkal jobb volt így.
Gondold át ezt alaposan, és a barátod okait is arra, vajon miért akar zsarolni.
Mi pl. lakótársammal 40 ezerért béreltünk. Annak a fele ugye 20 lakbér. A rezsi kb. ennyire jött ki, bár téli hónapokban előfordult, hogy csak a fűtés volt ennyi. Tehát ez eddig 40 körül. A diákhitelem 30 volt.....de akkor még nem utaztam haza, nem vettem bkv jegyeket Pesten, városi tanulóbérletet, nem ettem, nem vettem ruhát, cipőt, tisztálkodó és tisztító szereket,esetleges költségeket nem számoltuk hozzá, pl. orvos, gyógyszerek. Ez a legalapabb, legalább ennyivel számoljatok. Ja, nem, persze ketten vagytok, kétszer annyit esztek,költötök, mint én.
Én azt gondolom, hogy nem azon múlik a boldogság, hogy együtt laktok. Szeretnél végre boldog lenni vele, ezt úgy mondod, mintha csak attól lennétek boldogok, hogy együtt éltek.
Utolsó évemben kolis voltam, szobatársam és barátja is ott laktak, mindig együtt reggeliztek, ebédeltek, mentek suliba, bulizni. Senkit nem zavart nálunk a lányszobában, hogy este kivételével szinte mindig ott van a srác nálunk. Megértem a szüleidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!