Mivel győzhetném meg édesapám, hogy jó helyem van, és jó döntés volt, hogy albérletbe költöztem a barátommal?
Leginkább ne mondj nekik ilyeneket.
Én két éve élek a párommal, előtte kollégista voltam. Eleinte persze próbálkoztam ilyenekkel, hogy de jól megy, meg milyen finomakat főzök, stb. Erre csak azt a választ kaptam, hogy tanulhattam is volna helyette.
Aztán abbahagytam, nem mesélek nekik semmit. Múltkor küldtem haza muffint, arra is az volt a reakció, hogy isteni, de miért nem olvasok helyette. (két hete kezdtem ez a Háború és békét, és mindjárt befejezem, szerintem olvasok eleget :D)
Idővel megbékélnek. A lényeg, hogy ne beszélj a dologról, hagyd, hogy elfelejtsék, hogy ők ezt nem támogatják.
Ja, az én szüleimnél még előjött az, hogy ne éljünk együtt, de azért ha épp Pesten van dolguk, akkor természetes, hogy nálunk alszanak. Volt egy olyan alkalom, amikor nagyon összevesztem anyukámmal az együtt lakáson, aztán két nap múlva itt akart aludni - kerek perec megmondtam neki, hogy most nem szeretném, hogy itt aludjon, és találkozni sem szeretnék vele.
Bocsánatot nem kért ugyan (pedig olyanokat mondott, hogy a párom cselédje meg k*rvája vagyok), de egy kicsit visszafogja magát azóta.
Az a baj, hogy egy bizonyoskor felett mondhatsz, amit akarsz, egyik fülükön be, a másikon ki...
2 dolgot tartok lehetségesnek:
- valójában az nem tetszik neki hogy a barátoddal vagy egy fedél alatt (talán nem kedveli őt túlságosan?)
- simán csak aggódik hogy kijöttök e anyagilag, csak a javadat akarja (kérdezd meg hogy ő a helyedben miért maradt volna koleszben)
Amikor egy év után 23 évesen összeköltöztem a barátommal (aki azóta már 5. éve a férjem), az én apukám is aggódott. Szerencsére nem mondta, nem piszkált egyáltalán, csak utólag tudtam meg, hogy nagyon féltett attól, hogy ha nem jön össze a dolog, én nagyon kikészülök. Nem lehet, hogy nálatok is erről van szó, csak rosszul fejezi ki a féltését? Ha igen, az idő majd igazol benneteket, ne aggódj!
Az nem sokat számít, hogy kedveli-e vagy megbízhatónak tartja-e a barátodat. A férjemre mindkettő igaz volt, mégis féltett tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!