Mit jelent számotokra egy kapcsolatban a közös döntés? Mit értetek ez alatt?
Közös döntés alatt nálunk azt értjük, hogy van egy adott szitu. Például : vegyünk-e télire nekem 15 ezerért egy kabátot , vagy jó lesz a tavalyi is?
Én mondok érveket, pl. szép, új, le van értékelve stb.
Ő mond rá "ellenérveket", hogy inkább csizmát vegyünk, mert az jobban kell, kabát az még jó.
Aztán -mostmár ebben jobb vagyok, nem kezdem el a magam igazát hajtogatni- gondolkodom, gondolkodom, és rájövök, hogy talán mégis neki lesz igaza, a csizma jobb- és másnap elmegyünk venni egy csizmát. Ez a közös döntés.
Vagy lehet ez autóhuzat, bicikli, mosógép.... amiről vagy rögtön azonos a véleményünk , hogy kell, vagy próbálunk "egyezkedni".
Mondok egy bagatell példát: Milyen színűre fessük a szobát?
Egyikünk barackszínűre szeretné, másikunk kékre. Végül választunk egy harmadik színt ami mindkettőnknek ugyanannyira tetszik.
Szóval ilyen arany középút, vagy közös kompromisszum. Nálunk így szokott menni.
Nem közös:
--eszünk fagyit?
--nem
--de kapsz.
közös:
--eszünk fagyit
--igen
igaz ez hülye példa de mindennel így van gyerekvállalás,nyaralás megbeszélni hogy a másik mit akar,és dönteni együtt.
Ha én kékre szeretném festeni a szobát, a párom pedig sárgára,akkor 3 lehetőséget látok.
1.Lesz kék(az én ötletem)
2.lesz sárga(az ő ötlete)
3.lesz zöld(talán ez tünik közös dolognak)
Nem vitatkozni szeretnék csak tisztában lenni azzal hogy ez hogyan müködik.
mi van ha nem közeledik --hát vita addig míg oda nem jutunk hogy mindkettőnknek jó és senki nem mond le semmiről.
pl.meg akarja venni a párom Frei Tamás új könyvét,szerintem meg nem kéne hanem csizma kéne a gyereknek.
megoldás:nincs könyv majd megkapja karácsonyra a gyerek meg most kap csizmát mert addigra lefagy a lába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!