Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » SOS.19 éves vagyok. Felvettek...

SOS.19 éves vagyok. Felvettek egyetemre. Most fogom kezdeni. Szeretnék a barátommal albérletbe költözni azonban a szüleim kolit akarnak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A szüleim teljes mértékben ellenzik, azt mondják akkor nem támogatnak. Diákmunkából megtakarított pénzből és diákhitelből meglennék márciusig de nem szeretném az életem diákhitellel kezdeni. A barátom pedig döntésre kényszerít. Szeretnék vele menni mert boldog lennék végre de fontosak a szüleim is.Nem tudom mi lenne a helyes. Félek hogy mi lenne az anyagiakkal. Szeretem de nem akarok keresztben lenni a szüleimmel. Mit tegyek? Megbocsátanának a szüleim ha albérletbe megyek?

2014. júl. 31. 12:41
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
95%

Diákhitelt ne vegyél fel, ha nem vagy rákényszerítve.

Mi párommal egyetem végén költöztünk össze, mikor már mind ketten keresők voltunk. Ő kollégista volt, mert a szülei nem tudtak egy albérletet megfizetni, ezért nem is erőltettük az egyetem alatt. Nem volt vészes. Volt, hogy ő aludt nálam, aztán én a koliban. Napközben is sok időt töltöttünk együtt, voltak közös óráink is. Amúgy a kollégiumi közösségnek is megvan a varázsa, jó buli :) Próbáld ki. Ha nagyon nem tetszik, akkor még utána is lehet menni albérletbe (és a szülők is jobban támogatnak, ha nem azzal az indokkal akarsz albérletet, mert ott a pasid, hanem egyszerűen nem tudsz pihenni, tanulni mert zajos, vagy hetente ázik be valami, mert öreg az épület).

Ha meg olyan kis "gyökér" a pasid, hogy emiatt elhagyna, akkor jobban is jársz, hogy lelép.

2014. júl. 31. 12:55
 12/36 A kérdező kommentje:
Szó sincs házicselédről , ő is most kezdi az egyetemet. Régóta terveztük már ezt csak bejött a szülői probléma. Anyáék mióta egyutt vagyunk próbálnak elszakítani minket. A kényszerítet pedig úgy értve hogy döntsek végre mi legyen.
2014. júl. 31. 12:56
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Én is a kolit javasolnám, anyagi megfontolás és kapcsolatépítés miatt! A barátok megmaradnak ha valóban barátok, de a pasik el akar lehetetleníteni.... Meg szabad kérdezni, hogy melyik településre mész tanulni?
2014. júl. 31. 12:57
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miért hagyna el azért, hogy nem vele laksz? Erre más magyarázat nincs csak az hogy más kell keresni cselédnek.
2014. júl. 31. 12:59
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

pff a pasid ..nokomment

mire akartok összeköltözni, ha nincs jövedelmetek?

diákhitelt arra felvenni hogy albiban dugjatok...okos döntés lenne

de úgyis belemész, aztán majd csattansz

év közben nem jutsz be egy koliba se

2014. júl. 31. 13:00
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Hitelt felvenni arra, hogy albérletet bérelj nagy felelőtlenség, igaza van szüleidnek még nagyon gyerek vagy te. Főleg, hogy erre csak a diákhitel 1-et vehet fel aminek a kamata sem kevés. Azt ugye tudod, hogy diákhitelt nem fogod szeptemberbe megkapni?
2014. júl. 31. 13:03
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
De miből akartok albérletet ha nincs pénzetek? Az nem csak úgy megy hogy na akkor én most albérletbe megyek. Azt fenn kell tartani plusz emellett még egyéb kiadások is vannak mint pl étel,ital,ruha és egyéb. Állandó bevétel nélkül semmi értelme nincs.
2014. júl. 31. 13:04
 18/36 A kérdező kommentje:
Debrecenbe megyek tanulni. Igen tudom hogy októberben kapnám meg a hitelt. Nem vagyok már annyira gyerek. Utána számoltam. Tudom milyen költségei vannak. Ezért nem vagyok biztos benne.
2014. júl. 31. 13:10
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok, diákhitellel indítani, és abból élni! Mit gondolsz, nem kell majd visszanyögnöd az árát? Ha eszed van, koliba mész, és ha majd suli mellett dolgozol, akkor nagylánykodsz albiban, nem diákhitelből és a szüleid pénzéből...
2014. júl. 31. 13:10
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Ki venné fel a hitelt te vagy a párod, vagy mindketten?
2014. júl. 31. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!