Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék albérletbe költözni...

Szeretnék albérletbe költözni a barátommal. Hogyan beszéljem meg ezt a szüleimmel?

Figyelt kérdés
Mindketten egyetemisták vagyunk,ő másodéves,én most kezdem.Anyukámék egyszer azt mondják,hogy szeretnék,hogy önálló legyek,máskor viszont azt,hogy kicsi vagyok még az ,összeköltözéshez\'.
2008. aug. 20. 11:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
ez egy elég egyszerű kérdés. ha ők fizetik az albérletedet, akkor természetesen joguk van beleszólni, hogy mehetsz-e. ha viszont előteremted rá a pénzt, akkor kénytelenek belenyugodni, plussz ők is látni fogják, hogy nem vagy annyira kicsi.
2008. aug. 20. 11:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy városban van az egyetem és a házatok?Mert ha nem,akkor egyszerű a helyzet.Ha igen,hát végül is jobb előbb önállósodni,mint sose,szóval én elköltöznék a helyedben.
2008. aug. 20. 12:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

attól is függ, h mióta vagytok együtt. túl korán nem jó összeköltözni,mert szakítás lehet a vége...

ha ti keresitek meg rá a pénzt, akkor sztem nyugodtan mondd a szüleidnek, h ne szóljanak bele.

2008. aug. 20. 13:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Egy éve vagyunk együtt,és nem abban a városban lakunk ahol az egyetem van.
2008. aug. 20. 15:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha másik városban van az egyetem,akkor szerintem mindegy,hogy egyedül élsz (vagy koleszban,ha van rá lehetőség-mondjuk,ez lehet hogy olcsóbb azért) vagy egy másik emberrel. Sok jó oldala van,ha nem egyedül élsz,könnyebb,nem leszel egyedül,segít,és önállósodsz is,mint már írtad.Szerintem mondd meg a szüleidnek,úgysem csaphatják le a fejed...
2008. aug. 20. 15:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én hasonló helyzetben vagyok, csak mi már hosszab ideje vagyunk együtt a párommal. Én már jó előre megmondtam a szüleimnek, hogy nem vagyok hajlandó kollégiumba költözni. Érvek ehhez: nem lehet ott tanulni, hétvégén velük szeretnél lenni, nem a jegyzeteket bújni. Utána azt is elkezdtem pedzegetni, hogy ha már albérlet, akkor a párommal. Érvek: olcsóbb, mert eloszlanak a költségek, lakva ismeri meg az ember a másikat a legjobban. De hogy még olcsóbb legyen, kerestünk még egy lakótársat. Ez is enyhíti a dolgot, hiszem mindig ott egy harmadik, nem teljesen "együtt" éltek. A páros lehet, hogy tudna valakit szerezni, és egy kétszobás lakás tökéletesen megfelel ebben az esetben. Az én szüleim sem örülnek neki, de segítenek nekünk, amiben csak tudnak (pedig ők fizetik az albérletet). Páromét is anyukája fizeti. Szerintem próbálkozz ilyen érvekkel. Sok sikert!

2008. aug. 21. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!