Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti meg szoktátok engedni a...

Ti meg szoktátok engedni a kisebb gyerekeiteknek, hogy végighallgassák amit a nagyobb gyerekeitekkel beszéltek?

Figyelt kérdés

Mert anyósomék sose szólnak rájuk, hogy menjenek be a szobájukba, vagy legalábbis máshova, és már kezd idegesíteni, hogy sose tudunk velük felnőtt dolgokról beszélgetni. Úgy el vannak szemtelenedve, hogy még bele is szólnak, és aztán kifecsegik családon kívülre.

Ti megengeditek a kisgyereketeknek hogy felnőttnek képzelje magát? Szerintetek jól vannak nevelve, ha sosincs rájuk szólva?

2014. júl. 23. 07:43
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Kérdező megadtad a választ, hogy miért nem szeretnek téged. A sogoraidrol beszélsz és a férjed tesoirol. Attól, hogy ők még kiskorúak te meg felnőtt vagy, ez még MELLÉrendelt viszony. Ez nem azt jelenti hogy akármilyen hangnemben beszélhetnek veled, egy alap tiszteletet meg kell adni, de nem a korod miatt!! Ha nem szépen szólnak hozzád, kérd ki magadnak, de ne a koromra hivatkozz mert körbe fognak röhögni. 100 éves vagy, vagy miért vársz pusztán a korod miatt tiszteletet? Ha nem bánnak veled megfelelően, ne járj anyosodhoz. Ennyi. Majd téged választ anyosod a saját gyerekei helyett? Ha viszont a férjednek sem tetszik a helyzet akkor majd ő rendezi a testvéreivel meg az anyjával is.
2014. júl. 24. 15:33
 32/35 A kérdező kommentje:
Nem kell hogy engem válasszon, ezt eredetileg se vártam el. Csakhogy azért akartunk most összeülni, mert nézeteltérések voltak négyünk között, és ezt akartuk letisztázni. Nekem fontos lett volna hogy kibéküljenek a párommal, ahogy nekik is, mégsem adtak rá teret hogy megbeszélhessük. Szóval ha folytatni akarjátok ezt a beszélgetést, mérlegeljétek, hogy annyira össze volt veszve párom a szüleivel hogy látni se akarta őket. Azért egy ilyen beszélgetésnél ne legyenek már ott a gyerekek. Nem gondoltam hogy ezt le kell írnom, azt hittem nélküle is tudtok ítélkezni, de úgy tűnik, nem...
2014. júl. 24. 15:45
 33/35 anonim ***** válasza:
64%
Legalább annyit leírhattál volna, hogy egyszeri eset volt. Én a helyedben kb. úgy fogalmaztam volna meg a kérdést, hogy volt anyósunkkal egy nézeteltérésünk, de nem adnak rá módot, hogy 4esben megbeszéljük, vajon miért? Ennyi. Ehelyett semmi mást nem írtál, mint hogy mennyire idegesítenek a férjed öccsei, mert milyen szemtelenek, bunnkók veled, és a szüleik mért nem küldik őket be a szobájukba, mikor te ott vagy. Nálunk az összes családi összejövetelnél alap, hogy ott vannak a gyerekek, ha valami nem tartozik rájuk, megbeszéljük telefonon, emailben, vagy találkozunk házon kívül. De mondjuk nekem alapból sincs semmi intim megbeszélni valóm anyósommal. Ezért volt érthetetlen a kérdés. Az is furcsa, hogy az egyik gyerek 15 éves, egy 15 éves már általában tök jó fej, mindent meg lehet velük beszélni. Ha ő nem jó fej, akkor így jártál, de akkor se add elő így, hogy ő még kiskorú és húzzon el a szobájába, ha te ott vagy, mert te felnőtt vagy, és nincs kedved kiskorúakkal társalogni. A kérdésed így jött l kb.
2014. júl. 24. 20:35
 34/35 A kérdező kommentje:

Mióta családi összejövetel az hogy hétköznap este meló után beugrunk hozzájuk, megiszunk egy kávét, kiülünk a teraszra, és nagyra törő tervekről beszélgetünk? A családi összejövetel az teljesen más tészta!

Amúgy azért írtam ki így a kérdést, mert erre voltam kiváncsi, nem oedig arra hogy anyós miért nem akar beszélni velem. Ha arra vagyok kiváncsi, azt tőle fogom megkérdezni, mert az csakis ő tudhatja, nem ti.

2014. júl. 24. 20:49
 35/35 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, tényleg nehéz elképzelnem a szitut. Tényleg nem voltam még ilyen helyzetben. Tudod én a nagyra törő terveimet sosem anyósommal akarom megbeszélni, ezért nincs olyan helyzet, hogy igényem legyen arra, hogy kettesben legyek vele, vagy megsértődjek, hogy másokkal foglalkozik, amikor ott vagyok. Mikor mi anyósomékhoz megyünk, sokszor ott van a férjem öccse, az ő barátnői, de még a haverjai is, van úgy, hogy alig két szót váltok anyósommal, sosem zavart. Azt sem tudom átérezni, miért nem lehet beszélgetni két gyerek mellett, körülöttünk két kisunoka rohangál, mégsem jött elő sosem olyan mélységű téma, hogy ez zavart volna. Férjem, és öccse között sincs testvérféltékenység, hogy most anyuci kire figyel jobban. 34 éves vagyok, egy 11-15 éves gyereket simán képes vagyok egyenrangú partnernek nézni, ezért számomra felfoghatatlan az érvelésed, hogy azért mert kiskorú, akkor a szobájában a helye, ha te azaz egy felnőtt ott vagy, meg alapból tiszteljen téged a korod miatt, ilyenek. Mondom, azt ne hagyjátok, hogy csúnyán beszéljenek veletek, ha hozzád csúnyán szólnak, minimum, hogy a férjed rájuk pirítson. De nem azért, mert kiskorú, hanem mert minden embernek jár egy alap tisztelet. Különben tök érdekes, vajon miért alakult ki ilyen rossz kapcsolat a férjed, és testvérei között. Bocs, ezt abszolút nem tudom átérezni, és elnézést az eddigi okoskodásokért.
2014. júl. 24. 23:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!