Ti meg szoktátok engedni a kisebb gyerekeiteknek, hogy
végighallgassák amit a nagyobb gyerekeitekkel beszéltek?
Figyelt kérdés
Mert anyósomék sose szólnak rájuk, hogy menjenek be a szobájukba, vagy legalábbis máshova, és már kezd idegesíteni, hogy sose tudunk velük felnőtt dolgokról beszélgetni. Úgy el vannak szemtelenedve, hogy még bele is szólnak, és aztán kifecsegik családon kívülre.
Ti megengeditek a kisgyereketeknek hogy felnőttnek képzelje magát? Szerintetek jól vannak nevelve, ha sosincs rájuk szólva?
Minek szítsam a tüzet? Valószínűleg fogalmuk sincsen miért utálnak, de ha feltenném a kérdést, tuti valami még sokkal durvább választ kapnék, az meg már tényleg rosszul esne. Úgy vagyok vele, hogy még gyerekek, majd kinövik. Mikor kicsi voltam, én is utáltam a nővérem pasiját (mostmár a férje), aztán eltelt pár év, felnőttem, és imádom őt. Csakhogy amikor én szemtelenkedtem vele, az én anyámék rám szóltak. Rájuk meg nem szól senki.
2014. júl. 23. 14:28
22/35 zabmester válasza:
Ebben az esetben a párodnak kellene a szüleivel megbeszélnie, hogy így nincs értelme átmennetek, mert lehetetlen úgy beszélgetni, hogy a testvérei percenként közbeszólnak, ráadásul még szemtelenek is veletek. Ha nem történik semmi változás, ha nem szólnak ezek után se rájuk, hogy fogják vissza magukat, akkor egyszerűen nem mentek át, mert tényleg nincs így értelme. Ha anyóséknak fontos, hogy lássanak titeket, akkor lerendezik ezt a kisebb gyerekeikkel, miután rájöttek, hogy tényleg nem mentek át, amíg ilyen szinten lehetetlen közösen eltölteni azt a pár órát úgy, hogy mindenki jól érezze magát.
2014. júl. 23. 16:02
23/35 A kérdező kommentje:
Szerintem lassan ez lesz...
2014. júl. 23. 17:40
24/35 anonim válasza:
A 10-esig olvastam a válaszokat, és ott rájöttem, hogy veled van a baj! Valaki válaszolgat neked a telefonjáról, és igen, előfordul, hogy elüti... Mit kap tőled, nem köszönömöt, hogy foglalkozik a problémáiddal, hanem lecseszést, hogy ne üsse el a betűket a válaszában...
Ha otthon is ilyen vagy, akkor én már értem, miért nem szeretnek a gyerekek....és ne felejtsd el, ezek a szülők nevelték fel a párodat is....a gyerekek is ilyenek lesznek...
2014. júl. 24. 12:04
25/35 A kérdező kommentje:
Nemár... Ha valaki válaszolni akar, válaszoljon rendesen, olvashatóan. Más telefonjáról írta, értem én, de csak a végén néz rá az általa írt szövegre, közben nem? Érthetetlen amit írt.
És mondom még egyszer, nem csak nekem van bajom velük, hanem a nagyobb testvéreknek is, plusz akik szoktak járni hozzájuk, azokkal is szemtelenek.
2014. júl. 24. 12:51
26/35 anonim válasza:
Kérdező, bicskanyitogato a stílusod. Biztos megvan rá a gyerekek oka, hogy nem szeretnek. Ha vendégek jönnek hozzánk, én sem küldöm el a gyerekeket. Nincs takargatnivalom előttük, ha meg felnőtt programokat akarunk csinálni, akkor nem jönnek velünk, pl. Haverjainkhoz nem visszük őket, mert tudjuk, hogy zavarnálak. De a saját otthonukban nem fogjuk őket elzavarni. Pont. Az is furcsa hogy neked anyosoddal szemben vmi anyakomplexusod van, vagy mi? Úgy hangzik a kérdés, hogy jajjj helyettem a saját két gyerekével foglalkozik nem áll meg az élet, ha ottvagyok jujj
2014. júl. 24. 13:39
27/35 anonim válasza:
Újra gondolkoztam a dolgon. Valahogy nem tudom elképzelni a helyzetet, ahogy megerkeztek és eljárások, hogy eltavolitsak a saját gyereküket és a férjük öccsét. Férjed is így gondol a dologra? Őt is zavarják a saját öccsei az ilyen összejöveteleken. Milyen témáról szeretnétek beszélni? Nekem nem különösebben rossz anyosommal a kapcsolatom, de soha nem merült még fel sem olyan bensőséges téma hogy férjem öccse zavart volna. Azért anyósom nem a legjobb barátnőm. Persze, ha mégis vmi fontos, intim megbeszelnivalo lenne, akkor megoldanank hogy csak kettesben találkozzunk, de hogy minden esetben zavarjon a férjem öccse, abszurdum.
2014. júl. 24. 14:25
28/35 A kérdező kommentje:
De mondom mással is szemtelenkednek! És a szülők sose szólnak rájuk! Amikor áthívtuk őket hogy felnőtt dolgokról beszélgessünk, magukkal hozták a gyerekeket, ott se tudtunk beszélgetni. De mindegy hagyjuk ezt, látom nem tudjátok átérezni azt a problémát amikor egy szülő a nagyobb gyerekére kevésbé kiváncsi mint a kisebbre. És nem pólyás babák már hogy ne tudjanak 1-2 órát elleni a szüleik nélkül.
2014. júl. 24. 14:28
29/35 anonim válasza:
Igen, kicsit nehéz megérteni. Ti hány évesek vagytok? Nagyon furcsa, hogy a szemtelenkedes szót használod. Hiszen a Férjed viszonylatában itt a testvereirol van szó. Testvérek között lehet rossz a kapcsolat, de ez kortól függetlenül nem olyan alá fölé rendeltsegi viszony, hogy a szemtelen mint kifejezés megallja a helyét. Ami azt illeti, anyósod hogy neveli őket ahhoz közöd nincs. Ha anyosod nem ad Neked alkalmat arra, hogy intim dolgokról beszéljetek kettesben, azt megint el kell fogadnod. Ha a Férjednek sem, azt nekik kettejuknek kell megbeszelni. Ha bánt, hogy a két gyerek nem szeret téged, nyomozd ki, miért nem, és tegyél ellene. Különben sejtem miért nem szeretnek. Szerintem azért, mert érzik, hogy nem tekinted őket egyenlő partnernek. Nincsenek alád rendelve, kortól függetlenül sem. Ha tetszik, ha nem, lehet hogy fiatalok, de attól még csak a sógoraid.
2014. júl. 24. 14:52
30/35 A kérdező kommentje:
Igen, az ő dolga, hogy hogy neveli őket. De az idősebbet akkor is tisztelni kell, ők pedig ezt egyáltalán nem adják meg senkinek. Amikor ennyi idősen szemtelenkedni mertem egy felnőttel, úgy pofán vágtak, hogy meg se mertem többet szólalni. Na nem mintha vertek volna a szüleim. De egy-két pofon után megtanultuk, hogy a felnőttekkel nem beszélünk így. Plusz amikor olyasmiről akartak beszélni amihez semmi közünk, minket bizony bezavartak a szobánkba. Én egy fegyelmezett világban nőttem fel, ahol a szülőt még tisztelte a gyereke. Elmondom nektek, ezek a gyerekek a saját szüleikkel is ugyanígy viselkednek, csak ezt eddig azért nem írtam le mert nincs köze a kérdésemhez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!