Felsőközéposztálybeli család vagyunk.21 éves vagyok és dolgozni kezdtem. A szüleim azt akarják, hogy szálljak be a lakhatási költségekbe, igazuk van?
Igen, igazuk van. Én 18 éves korom óta dolgozom, most 28 vagyok, és mindig adtam nekik valamennyit. Több munkahelyem volt már, így mindig az aktuális fizetésemhez igazítottuk a dolgot, volt, hogy 40 ezret adtam, amikor jól kerestem, és volt, hogy csak a felét tudtam, mert egy másik helyen csak részmunkaidős voltam.
Kötelezni ugyan nem kötelezhetnek, de gondolj bele: ott laksz, használsz áramot, vizet, gondolom otthon is eszel. Illik adni. És nem azért, mert ez kötelező, hanem ezzel is valamennyi terhet leveszel a szüleid válláról.
28N
Off: Sose értettem miért nevezi bárki is a saját gyerekét, főleg egy fiatal felnőttet élősködőnek? Sokszor olvastam már ezt itt és valahogy nem tudom megérteni.
On: Kedves kérdező, lehet azért teszik ezt a szüleid, mert szeretnének megtanítani arra, hogy az életben kiadások is vannak, lehet így akarnak megtanítani arra, hogy a pénz felelősség. Mondjuk én nem kérek a gyerekemtől, mert felelősségteljesen tud bánni a pénzzel, takarékoskodik, nem dorbézolja el. Ha ezt tenné valószínűleg kérnék tőle pénzt, illetve lennének neki kötelező fizetnivalói is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!