Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felsőközéposztálybeli család...

Felsőközéposztálybeli család vagyunk.21 éves vagyok és dolgozni kezdtem. A szüleim azt akarják, hogy szálljak be a lakhatási költségekbe, igazuk van?

Figyelt kérdés
2014. júl. 22. 20:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem, ha megtehetik, nem kéne elfogadniuk a pénzed, inkább támogatniuk kellene abban, hogy félre tudjál tenni minden hónapban (pl. lakástakarék-pénztárban), így sokkal hamarabb lehetsz önálló. Viszont akkor azt a pénzt tényleg szigorúan erre kell fordítanod. Nálunk így volt, így jelentős megtakarítással költözhettem saját lakásba. Ha viszont adnom kellett volna, akkor erre nem kerülhetett volna sor (vagy sokkal később). Viszont, ha a mindennapi megélhetés is nehezen megy, akkor jogos, hogy segíts be te is.
2014. júl. 22. 21:23
 12/23 anonim ***** válasza:
37%
Jaj utolsó, azért nem hiszem, hogy le kell adnia a fizetését. 10-20000 forinton havonta nem hiszem, hogy múlni fog egy lakás.
2014. júl. 22. 21:25
 13/23 anonim ***** válasza:
59%
Igen.
2014. júl. 22. 21:32
 14/23 anonim ***** válasza:
70%
Nem ismerem a körülményeket, és hogy mik a szüleid terve a későbbiekre, de én inkább a rezsire szánt pénzt félretenném lakásra a jövőre.
2014. júl. 22. 21:35
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A többség szerint haza kell adnom a pénzt és szüleim is elvárják, úgyhogy úgyis ez lesz.

Én is hülyeségnek tartom, mert eddig is megvoltak a pénzem nélkül, egyáltalán nem is szorulnak rá. Ez csakis elvi kérdés nekik. Szerintem is okosabb lenne félretenni azt a pénzt, sosem szoktam szórni a pénzt, jó helyen lenne nálam is. De sajnos ez van.

2014. júl. 22. 22:02
 16/23 anonim ***** válasza:
65%

Elvi kérdés vagy nem, 21 éves vagy és munkát keresel. Ideje elkezdeni a saját lábadra állni, amit mutass ki azzal elsőként, hogy a saját költségeid állod magad, nem nekik kell még mindig gyerekként eltartaniuk.

A maradék pénzt oszd be, tegyél félre.

Nem is értem, azért, mert hatévesen eltartottak, még 21 évesen is kellene, csak mert van elég pénzük?

Lehet, hogy gyűjtenek valamire, amiről nem tudsz, vagy egyszerűen a saját pénzüket már csak magukra szeretnék költeni. Ez nem rossz, ettől nem lesznek rossz szülők, pusztán ideje leválnod róluk anyagilag.

Aztán az is lehet, hogy félreteszik neked a pénzt későbbre, de ha csak a saját magad költségét fedezed vele, már az is jobb, mint csak kisgyerekként elvárni azt, hogy fizessenek ők, csak mert jó a jövedelmük.

2014. júl. 22. 22:18
 17/23 anonim ***** válasza:
62%
Igen
2014. júl. 22. 23:06
 18/23 anonim ***** válasza:
39%

Nincs igazuk. Sose értettem ezt a mentalitást, mintha egy bérlő lenne a saját gyerekük... Be lehet szállni máshogy is, takarítás, segítség, bevásárlás. De így, ilyen közvetlenül pénzt elfogadni a saját gyereküktől valami baromi undorító. Az ilyen szülők minek szültek egyáltalán gyereket??

Szerencsére nekem normális szüleim vannak és sose merült fel ilyesmi, amíg otthon laktam... A saját fizetésem az enyém, elraktam magamnak, így volt elég pénzem később, hogy másik városba költözzek. Akik így elkérik a gyereküktől a pénzt, azok baromi anyagiasak ás hatalmas gond van velük..

2014. júl. 22. 23:20
 19/23 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem meg inkább veled van a gond!!

...és nem kevés!

2014. júl. 22. 23:58
 20/23 anonim ***** válasza:
11: Ez nálunk pont fordítva volt. Én fenntartottam magam, és ők spóroltak, és végül a lakást ajándékba kaptam.
2014. júl. 23. 00:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!