Miért szokása egyes szülőknek, hogy szájon csókolják a gyerekeit?
Én meg azt nem értem, ezen miért kell hetente újabb kérdést kiírni.
Vannak területek, ahol ez a szokás, ez a természetes, és ezen hiába szörnyülködnek itt néhányan, ez ott továbbra is szokás marad.
Semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint az, ha egy családon belül a felnöttek teljesen meztelenül a gyerekek elött.
Ettöl sem lesz semmi baja a gyereknek, meg attól sem, ha náluk a szájrapuszi a szokás - minden ember meg tudja különböztetni ezt a szerelmesek közti csóktól illetve meztelenségtöl.
Szerintem gusztustalan.
De ha észreveszed 90%-ban fiatal ( 35 alatti ) nők csinálják.
Ez függ a családtól és a szokásoktól is. Az én nagyszüleim (Isten nyugosztalja őket) is mindig szájra puszival köszöntek és agyon ölelgettek, egy bizonyos kor után már furcsálltam, de nem zavart, mert szerettem őket. Most pedig örülnék, ha kaphatnék még egy olyan puszit és még egy olyan ölelést. :(
És erre nem szerelmes csókként kell tekinteni, hanem pusziként. Az anyai ági nagyapám kézfogással köszön (már ha köszön)... hidd el, jobban örülnék én azoknak a "csókoknak".
17/L
Szerintem nincs benne semmi rossz.
Vannak olyan országok, ahol a szájra puszi családtagok között olyan, mint nekünk a puszi az arcra. Semmi szexuális indíttatás nincsen benne.
Én személy szerint nagyobb korában már nem puszilgatom a gyereket szájon, de egyáltalán nem zavar, ha másoknál ez a szokás.
Na, azért nehogy már ez akkora traumát okozzon egy gyereknek! Ha zavarja, akkor szóljon.
Amúgy engem pl. még a sima puszi is zavart egész kiskoromtól, sosem engedtem. :) Szerintem minden gyerek tudja, hogy zavarja-e, és szól, ha igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!