Előítéletes szülőknek hogy kéne bemutatni a barátomat? Az ő családja nem gazdag
A szüleim elég előítéletesek, bármikor beszélek valakiről, akit még nem ismernek, rögtön az az első kérdés, hogy mit dolgoznak a szülei, hol laknak.
Ő az első barátom és eléggé "rosszfiús", a családja nem gazdag, inkább átlagos. Vagyis az apukájának nagyon sok pénze van, de vele 2 éve nem áll szóba, nem hajlandó megmondani, miért.
Néha úgy érzem, hogy a szüleimnek a pénz a legfontosabb, mintha a szegényeket lenéznék... És ez néha már nekem kellemetlen.
A barátommal szeretném, hogy működjön a kapcsolatunk és nem szeretném, ha a szüleim miatt lenne feszültség közöttünk.
Szóval apádék gazdagok?
Van egy ötletem: kérdezd meg, honnan van az a valag sok pénz, ami a családi kasszában hever, manapság tisztességes módon nem lehet meggazdagodni, még a végén előásol valami komcsi párttagot vagy maffiózót, aztán máris nem mersz kimenni az utcára felemelt fejjel.
# 3/4, nekem már bizonyította, hogy komolyan vehetem. :)
Mme Chauchat, a válaszod milyen módon kapcsolódik a kérdésemhez?
Nem az érdekel, hogy honnan van ennyi pénzünk...
Bizonyította a 16 évesnek :D
Ez de cuki :D Nem baj majd felnősz te is :)
27/F
Miért ne bizonyíthatta volna neki a fiú?
Én hasonló helyzetben voltam (gazdag szülőket leszámítva). 16 éves voltam, mikor a szintén 18 éves barátom, aki azelőtt röptében a legyet típus volt, fél évig pedálozott értem, és több éves kapcsolat lett belőle :))
A szüleidre annyit tudok mondani, kedves kérdező, hogy beszélgess el velük. Mondd el nekik, hogy ez neked fontos, és viselkedjenek ehhez mérten. A barátodnak meg adj tanácsokat, hogyan viselkedjen a szüleiddel, ha találkára kerül a sor. Legyen tisztelettudó és kedves, öltözzön fel igényesen és normálisan.
Ezek után talán elfogadják a szüleid.
Sok sikert!!
22/L
Szia Kislány,
Elmondom a saját példámat, bár én több, mint 1O évvel idősebb vagyok, mint Te. Az én szüleim is előitéletesek, de most nem pénzről, hanem rasszról van szó. Alakulófélben vagyunk egy helyes külföldi fiúval, és először a szüleim hallani sem akartak róla, azt remélték, h jobban megismerem, és kiábrándulunk egymásból, de pont az ellenkezője történik. :) Persze nem örülnek neki.
Egyik nap fogtam magam, felhívtam őket, és azt mondtam, h nekem nagyon fontos, h milyen energiákkal veszem magam körül, épp ezért csak annak fogok mesélni XY-nal való bimbózó románcuknról, aki velem együtt tud örülni, nem alaptalan, lehúzó, sötét(középkori) kritikákkal traktál.
Érdekes, de azóta édesanyám érdeklődő. Tudod miért? Mert tudja, h úgysem ő dönt arról, h ki lesz a párom, és ha már olyat választok, aki neki nem tetszik, legalább tudjon rólam, mi van velem, mit csinálok, mit érzek.
Neked is ezt tanácsolnám, h próbáld meg elérni a szüleid nyitottságát. Most kamasz vagy, és ebben a korban különösen fontos a szülő-gyerek kapcsolat alakítása. Rá kellene döbbenjenek, h ha nem nyitnak feléd, annak kényszerített hazugságok és kölcsönös bizalomvesztés lesz a vége.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!