Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet segíteni a szülőkne...

Hogy lehet segíteni a szülőknek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Anyukám 52 éves, apukám 56, gimis koruk óta egy pár, ketten vagyunk gyerekeik, mindketten felnőttünk, elköltöztünk.

Nagyon szerették mindig is egymást, mindig ők voltak a minta házasok, mindenki irigykedett rájuk hogy milyen régóta, és hogy tényleg látszott rajtuk hogy imádják egymást, becézgetik egymást még ennyi idő után is, várják egymást haza, ha késik a másik akkor aggódás van rögtön, stb.

Az utóbbi időben apukám semmivel nem képes foglalkozni csak a politikával, amúgy magába zárkózik, este 6kor lefekszik aludni, nem beszélget anyukámmal sem, és senki mással.

Anyukám ki van akadva, hogy nem segít a háztartásban semmit(soha nem segített egyébként, és velünk gyerekeivel sem foglalkozott soha, max ha rossz jegyet hoztunk megszidott, meg néha ha elmentünk előtte akkor mondta hogy "jajj de szeretlek titeket" és megölelt, de sosem játszott velünk vagy ilyesmi mikor kicsik voltunk, nem vette ki semmiből a részét, nagy korunkban sem), és úgy csinál anyukám, mintha ez új lenne. Ha mondom neki hogy soha nem segített, soha nem foglalkozott semmivel, akkor azt válaszolja, hogy ez nem igaz, nem ilyen volt, ha ilyen lett volna, hozzá sem ment volna. Egyre többször eldurran anyukám agya, pl a multkor elmesélte apám, hogy este 9kor felkeltette, hogy segítsen kiteregetni, különben költözhet ahova akar. Apámnak azért gurul el a gyógyszere mindig mert anyukám sem nagyon töri magát hogy rend legyen és tisztaság, hanem mindig főz 3-4 féle kaját, mert főzni szeret, meg ugye enni kell, de minden szét van górva a lakásban, takarítva ritkán van, és apámat ez idegesíti, de persze nem csinálja meg ő. Ezen kívül anyukám nemrég bevallotta nekem hogy 2 éve nincsen köztük testi kapcsolat ami előtte mindig nagyon intenzív volt, anyukám akarná, de apám nem is kezdeményez. (szerintem már öreg hozzá) Úgyhogy megy a gyanusítgatás hogy biztos megcsalja, ami tuti nincs így.

Hozzátartozik még a sztorihoz hogy mindketten nagyon túlsúlyosak, és mindkettő makacs, tesznek az egészre, nem akarnak rajta változtatni hiába papolunk nekik, anyukám a 165 cmjéhez 110 kg, apukám nagyon magas, ő majdnem 130 kg. Nagyon aggódom az egészségük miatt is, nem tudom meddig élhetnek ekkora súllyal?

Halálba idegesít hogy minden kettőjük közti problémáról tudok, és szeretném megoldani, tudom nem az én felelősségem, de akkor is. Hogyan lehetne segíteni nekik?

2014. máj. 19. 21:31
 1/6 anonim ***** válasza:
47%

Azt kéne megbeszélni a szüleiddel, hogy ne mondják el a saját házasságbeli problémáikat nektek, a gyerekeiknek.

Ilyet megosztani a gyerekkel, hogy mikor szexelnek vagy mikor nem??? ÉS a többi sem helyes.

A legjobb, ha a családi találkozók semlegesek maradnak a kapcsolati problémáktól.

2014. máj. 19. 21:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Ők úgy neveltek fel bennünket mintha a legjobb barátaink lettek volna kb, és mi is megosztjuk velük majdnem minden problémánkat. Szerintem el fognak válni, ha semmi nem változik, nem?
2014. máj. 19. 21:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi baj azzal, ha a szülők elmondják a családi gondokat, jó hogy ilyen bizalmas a viszony!

A férfiak 50 éves koruk után hajlamosak befásulni, mivel alulmotiváltak lesznek. Apukád dolgozik? Ha esetleg munkanélküli vagy a munkájában nincs sikere, akkor nem érzi magát igazán férfinek, ami az egész életkedvét befolyásolja. Nekem apósom ilyen, ő is állandóan politizál, és őket szidja a saját kudarcaiért. Ez a hárítás, mindenki más hibás, csak nem ő.

A takarítás kérdése necces, mivel apósom soha nem segített, hát nem most fogja elkezdeni, ez nálatok sem így lesz. Persze azért vannak ház körüli munkák, azokat egy férfinek el kell látnia.

Jó lenne valami hobbit találnia apukádnak, amiben el tud mélyedni, amiben megleli az alkotás örömét.

Az is jó, ha egy kicsit ki tudnak szakadni a saját közegükből. Vegyetek nekik színházjegyetk, mozijegyet. Ha nem járnak ilyen helyekre, akkor kicsi erőltetett lesz, de csak elindulni nehéz, és utána könnyebb. Szervezzetek családi programot, ahol egy kicsit meg lehet feledkezni a gondokról.

Nem tudom hány évesek vagytok, de nagyon megváltás lesz, ha megérkeznek majd az unokák, az élet hihetetlen erőt ad majd a családnak. A nagyszülők ismét fontosnak érzik majd magukat és örömüket fogják lelni a kicsikben.

2014. máj. 19. 21:44
 4/6 A kérdező kommentje:

Dolgozik apukám és ráadásul alkotó munkaköre van, amit szeret.

Mindkettőnknek kicsi gyereke van, nekem egy éves, a testvéremnek 2 lesz nemsokára :) Őket imádják, szívesen foglalkoznak velük, amíg velük lehetnek, nincs veszekedés, és utána napokig áradoznak hogy de imádják őket, meg ők az élet értelme, stb. Sokat vagyunk együtt, vagyis amennyit egészséges már ilyen korban :)

Az a másik hogy soha nem mozdulnak ki sehová, nem is akarnak, mindig azt mondják hogy fáradtak, nem akarnak sehova menni, örülnek ha otthon lehetnek (közben nem igaz, mert akkor is csak szenvednek otthon, csak punnyadnak) Most nemrég tudtuk őket elrángatni közösen kirándulni 3 napra, de ez a max náluk, és ez is 1-2 évente. De ez jó ötlet hogy valami jegyet vagy bérletet vegyünk nekik valahová, pl színházba, ezt lehet meglépem, köszi :) Hátha elmennének.

2014. máj. 19. 21:49
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

"Ők úgy neveltek fel bennünket mintha a legjobb barátaink lettek volna kb"

Inkább a szüleiteknek kellett volna lenniük. Nem barátnak.

2014. máj. 19. 23:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Gratulálok, a válaszod releváns a kérdést tekintve.
2014. máj. 20. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!