Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, aki fiatal...

Van itt olyan, aki fiatal felnőttként otthon lakik, és fizet/nem fizet a szüleinek a rezsibe?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hálátlannak fogtok mos nézni, de itthon lakom a szüleimnél egy határhoz közeli faluban. 50 500 Ft-ot keresek itt a faluban közmunkásként. Van diplomán, de vele itt nem tudok elhelyezkedni. A fővárosban pedig amit keresnék, szinte minden pénzem elmenni a havi fizetnivalóra. Viszont, ha lenne párom, miatta fel mernék költözni a fővárosba, mivel a költségek is megfeleződnének. Itthon nem jó élni, semmi jövőm nincs, de amit megkeresek, az az enyém, nem kell albérletet, rezsit, élelmet, bkv bérletet fizetni. Lehet, hogy kényelmes megoldás, de higgyétek el, ismerek sok fiatalt, aki, amit megkeres szinte kicentizi, hogy ne haljon éhen. Budapesten tanultam, ösztöndíj és rengeteg diákmunka mellett volt olyan, hogy éheztem. Talán valamit nem jól csináltam...Anyukám az utóbbi időben pénzt kéreget tőlem, és finom közli, hogy ingyen élek. A saját anyám sajnálja tőlem a kaját? Ahol két emberre főnek, jut a harmadikra is. Nem? Míg nem laktam itthon a szobámat éjjel-nappal fűtötték télen, mert anyukám, itt nézte a tévét. Apukámnak és anyukámnak 270 ezer Ft bevétele van, de tőlem el akarja kérni anyukám a rezsit. Nem járok bulizni, nem cigizem, nem iszom. Néha egykori csoporttársaimhoz felutazom a fővárosba. Van, hogy havonta 1X 2X, van, hogy 2 hónapig nem. Változó. Hiányoznak, és hiányzik a városi forgatag. Anyukám sajnálja tőlem ezt. Hátvégén mi a jó eget csináljak egy határszéli kis faluban? Kocsival sem megyek a környéken sem, ha nem muszáj, de ha mégis, benzin pénzt adok. Abba az egybe szoktam fizetni. A szüleim meg állandóan kocsikáznak rokonokhoz, akik nem jönnek, mert mindig az én szüleim mennek hozzájuk. Szóval ez nyomja a lelkem. Köszön előre a válaszokat!
2014. júl. 10. 21:44
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
85%

Nézd, a stílusod verte ki a biztosítékot a többieknél, amit megértek, bicskanyitogató. Alapból közölsz olyanokat, amik szerinted úgy vannak, és tényként állítod be (csak piszkos munkával, vagy éhezel pesten stb). Ez nem egy nyitott, rugalmas hozzáállás. Először is ezen változtass. Másodsorban édesanyádéknak nem kötelessége letartaniuk téged. Akkor se, ha 20000 Ft segélyen élnél. Minimum egy 10-es kellene adnod. Igen, az 50-ből is. Pont.

Mivel ennyire hangoztatod, hogy nem költesz semmire, csak néha felutazol ismerősökkel találkozni, akkor matekozzuk már ki, hogy néhány hónap alatt, ha nem költöttél másra, csak a legszükségesebbekre (telefonszámla, ilyesmiket írtál), akkor hogy nem jött még össze a 150 egy albérletre?

Más: nem egyedül kell ám albit kivenni. Lehet szobát is bérelni, amíg össze nem jössz álmaid lovagjával, és együtt nem költöztök közös albiba. Pesten jobban keresnél, boldogabb lennél, és nem szűkölnél kétségbeesetten a nagy büdös tehetetlenségben, ami nincs is, csak a hozzáállásoddal van a baj.

Ja, és kortárs vagyok, 25 éves. Nő. Nem lány. Ha meg akarsz oldani egy problémát, meg fogod oldani. Ha nem, akkor találsz kifogást.

2014. júl. 10. 23:41
 42/58 A kérdező kommentje:
1.Nem feltétlen akarok egyedül összeköltözni. Iskola alatt sem úgy egyedül laktam, meg is lett az eredménye, még loptak is... ne mind1. 2.Soha az életben nem kértem segélyt. 3. Több diplomás bérrel rendelkező ismerősöm van, aki szűkölködik, albérlet, lakáshitel stb. és még nem is élnek nagy lábon. 4. Pár hónapja dolgozom. Nem tudok pénzt másolni.
2014. júl. 10. 23:59
 43/58 anonim ***** válasza:
12%

Fehetgyarmat phuu :-)en is szabolcsi vagyok..csak mar elkerultem onnan,huu ott tenyleg nagyon nehez kivergodni onet,csak az erti meg aki ott elt!!! Nagyon nehez ott munka lehetoseg zėro!! Tegyen fere a kerdezo??hogyan??honap vegen ott örül az ember ha enni van mit !!! Nem is lehet csodalkozni azon ha hirtelen fel valtoztatni az eletet!!! Sajay lakasod van szabolcsban sem tudsz megelni havi 50 bol!!!! Penz meh megyen.

Nincs erteke!!!

2014. júl. 11. 00:07
 44/58 anonim ***** válasza:
És? Ti azt hiszitek, hogy csak ott ennyire szar a helyzet? Màshol is az.. én is kis faluból szàrmazom, ott sincs sok munkalehetőség. Mégse költöttem el havi 50ezret. Ja de bocsi....mert haza is adtam!
2014. júl. 11. 00:20
 45/58 anonim ***** válasza:
34%

Hmm... Van hiteltartozása a szüleidnek? Bár ha havi 40 ezret kiadnak cigire, kétlem. Ha ketten megkeresnek 270-et, én se értem, miért akarnak a kis fizudból elvenni, holott az lenne a lényeg, hogy minél többet el tudj tenni, hogy minél hamarabb a saját lábadra állhass. Persze nem látok bele a szüleid kiadásaiba, de egy háromfős család szerintem tök jól el tud lenni 270-ből. Ülj le velük, és beszéld ezt meg velük.

A barátom anyukája is elkér havi 20-at a barátomtól, de tök egyértelmű, hogy neki teszi félre, és nem költi el. Vannak szülők, akik megtehetik, hogy támogatják a gyereküket, és vannak olyanok, akiknek jól jön a segítség.

Én 22 vagyok, otthon lakom, bár anya sajnos külföldön gürizik, sok a hitelünk. Én egyetemre járok, de már érzem, hogy nem ártana hazaadnom legalább egy tízest, és mivel egy darabig még csak diákmunkázni tudok majd, így tényleg max ennyit tudok elképzelni. Igazából annyira utálom már az anyagi helyzetünket, hogy néha azon gondolkodom, kimegyek külföldre dolgozni, mert itthon csak vergődünk, a hitelek miatt van, hogy egy nap egyszer eszünk, a kecsöp meg a minőségi felvágott már luxuscikknek számít, nem is tudom, mikor láttam olyat utoljára a hűtőnkben.

No de a lényeg, hogy alattunk élnek a nagyszülők, nagyapám havi 30ezret iszik el, ez is gáz, ha azt vesszük, hogy a pehelysúlyomból két nap alatt ötkilót fogyok, mert alig van mit enni. De tudom, hogy már nagy vagyok, így nem panaszkodhatok. Inkább munkát keresek...

Te se elégedj meg ezzel a közmunkával, tudom, hogy nehéz, én is voltam 2 évig munkanélküli, és hiába vagyok pesti, csak a legalja, leginkorrektebb sz4rokat sikerült megtalálnom. Tényleg nehéz, pláne egy vidékinek... De a diplomádat próbáld meg hasznosítani, és szerintem is nézz szét a neten, hátha valamelyik bevásárlóközpontba munkaerős keresnek, mert az is többet fizet, mint ez az 50ezres f0s.

L22

2014. júl. 11. 00:50
 46/58 anonim ***** válasza:
30%

"Nekem a se@@em alá nem tudnak a szüleim házat venni, mint egyeseknek."

Miért nem?

3-4 millióból már van Pesten lakás, az én szüleimnek sose volt havi 270E Ft-os jövedelme, de mégis van lakásom, kigazdálkodták.

Tegyél félre lakástakarékot!

Havi 2x20E Ft-ot tudsz félretenni, az 5 év alatt több, mint 3,5 millió Ft az állami támogatással együtt.

A szüleid is félretehetnék Neked a havi 20-at, az úgy már 5,5 millió felett van 5 év alatt, és lehet saját lakásod Pesten.

2014. júl. 11. 03:32
 47/58 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig mindent...

A kérdező tényleg egy idióta, ahogy sokan gondolják.

Azt írta, hogy "Viszont, ha lenne párom, miatta fel mernék költözni a fővárosba, mivel a költségek is megfeleződnének. "

Én priviben kérdeztem emg tőle véletlenül, telóról, hogy mással nem költözne-e össze, csak pasival, azt mondja nem, mert nem jönne ki.

Nem értem a logikát, hpogy pasival felezve kijön, de mással nem. Vagy el akarja tartatni magát?

2014. júl. 11. 08:24
 48/58 anonim ***** válasza:
68%

22.23-as válaszoló, Már csak kíváncsiságból, neked mi a foglalkozásod?

Gazdasági informatikus Bsc-m és Msc-m van(BCE-n csináltam)

"Nem azt írtam, hogy nem sikerül be az élet senkinek, hanem ritka, hogy tisztességes úton."

De igen, azt írtad, nem azt, hogy ritka (amúgy egyáltalán nem ritka, csak te életképtelen vagy, ezért azokat is ismersz:D), hanem azt írtad, hogy nem lehet.

"Hol nőttél fel? Itt a határ mellett nagyon sok fiatal ismerősöm dolgozik külföldön"

Kelet-Mo, na kérdező, ez a méreg, nem a cián, mi? senkit sem érdekel, hogy ki hol dolgozik, hiszen Pesten laktál 5 évig, utána hazaköltöztél, ismeretlen okokból...mikor itt is egy hónap alatt találtál volna munkát. Ha csak egy bölcsész vagy, akkor is: bölcsész+nyelvismeret=IBM, Hayes, stb. ezernyi lehetőség lett volna.

"Egy kis pénzt akarok gyűjteni, hogy Pestre felköltözzek, és ott dolgozzak. Pénzt albérletre."

ugye tudod, hogy örökre otthon fogsz lakni?:D gyűjts akkor pénzt, ha szerinted ez így megy, de miért nem keresel egy állást legalább? naponta hány 100 állásra adod be Bp-re?? nem hány tíz, kislányom, hanem hány 100??? van normális önéletrajzod? (europass vagy amcsi típus) tanácsom: ne a vidéki lakcímed írd bele, hanem azt, hogy Bp.

2014. júl. 11. 09:00
 49/58 anonim ***** válasza:
100%

"Nem azt írtam, hogy nem sikerül be az élet senkinek, hanem ritka, hogy tisztességes úton."

5 éve élek pesten, pedig jééé, borsodi vagyok! Ismerőseim között, aki mind 24-28 éves, egyik sem Bp-i eredetileg, hanem vidéki. A te csoporttársaid, akiket meg szoktál látogatni, ezek szerinte vagy pestiek, vagy tisztességtelen úton szerzik a pénzt, ugye? Gondolom ők nem ilyen életképtelen, mint te.

Felsorolom, mivel foglalkoznak, aztán magadban eldöntheted, hogy tisztességtelen-e a munkájuk.

HR munkatárs

kommunikációs szakértő egy multinál

tervezőgrafikus

tanár

gépészmérnök

gépipari manager

account manager

szakács

biológus

motorszerelő

logisztikus

rendszergazda

programozó

eladó

raktáros

kutyakozmetikus

recepciós

vágó TV-nél

...és még sorolhatnám.

Az, hogy te nem tudsz elhelyezkedni, szerintem a te hibád? Mondd csak, naponta hány állást pályázol meg? Foglalkozol rendszeresen, és jól az álláskereséssel??? Beszélsz legalább egy nyelvet jól?

A másik meg: 50000-10000, amit szoktál adni, az 40 000 Ft.

ebből ha csak a felét beleadnád a szüleidnek a kajába, rezsibe, még mindig maradna neked valamennyi. Az meg, hogy a szüleid dohányoznak, nem jó, de nem a te dogod, hogy mire költik azt a pénzt, amiért ők dolgoznak!

2014. júl. 11. 09:55
 50/58 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nagyon nyámnyila és nevetséges vagy. Az életben sehol sem fogod semmire vinni, mert egyszerűen nincs hozzá tehetséged. 21 éves vagyok még csak érettségim van, levelezőn végzem a fősulit, 170 ezer a nettóm. Érettségi utolsó évétől magamat tartom el pesten( vidékről származom), mekiztem az elején és havi ( nagyon jó esetben) 50 ezerből fizettem be a kolit a sulis költségeket és éltem meg. Kerestem a lehetőségeket és egyre jobbakat találtam most meg ott tartok hogy úgy néz ki, álmaim melóját fogom úgy megkapni, hogy még nincs meg hozzá a szakmai végzettségem ( nyilván alulról kezdek ebben a szakmában is, de van előrejutási lehetőség). AZ a különbség közted és köztem, hogy nem nyafogtam ennyit mint te, hanem tettem a dolgom. Nézz magadba és döntsd el, hogy változtatsz, vagy örökre egy senki maradsz.
2014. júl. 11. 10:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!