Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, aki fiatal...

Van itt olyan, aki fiatal felnőttként otthon lakik, és fizet/nem fizet a szüleinek a rezsibe?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hálátlannak fogtok mos nézni, de itthon lakom a szüleimnél egy határhoz közeli faluban. 50 500 Ft-ot keresek itt a faluban közmunkásként. Van diplomán, de vele itt nem tudok elhelyezkedni. A fővárosban pedig amit keresnék, szinte minden pénzem elmenni a havi fizetnivalóra. Viszont, ha lenne párom, miatta fel mernék költözni a fővárosba, mivel a költségek is megfeleződnének. Itthon nem jó élni, semmi jövőm nincs, de amit megkeresek, az az enyém, nem kell albérletet, rezsit, élelmet, bkv bérletet fizetni. Lehet, hogy kényelmes megoldás, de higgyétek el, ismerek sok fiatalt, aki, amit megkeres szinte kicentizi, hogy ne haljon éhen. Budapesten tanultam, ösztöndíj és rengeteg diákmunka mellett volt olyan, hogy éheztem. Talán valamit nem jól csináltam...Anyukám az utóbbi időben pénzt kéreget tőlem, és finom közli, hogy ingyen élek. A saját anyám sajnálja tőlem a kaját? Ahol két emberre főnek, jut a harmadikra is. Nem? Míg nem laktam itthon a szobámat éjjel-nappal fűtötték télen, mert anyukám, itt nézte a tévét. Apukámnak és anyukámnak 270 ezer Ft bevétele van, de tőlem el akarja kérni anyukám a rezsit. Nem járok bulizni, nem cigizem, nem iszom. Néha egykori csoporttársaimhoz felutazom a fővárosba. Van, hogy havonta 1X 2X, van, hogy 2 hónapig nem. Változó. Hiányoznak, és hiányzik a városi forgatag. Anyukám sajnálja tőlem ezt. Hátvégén mi a jó eget csináljak egy határszéli kis faluban? Kocsival sem megyek a környéken sem, ha nem muszáj, de ha mégis, benzin pénzt adok. Abba az egybe szoktam fizetni. A szüleim meg állandóan kocsikáznak rokonokhoz, akik nem jönnek, mert mindig az én szüleim mennek hozzájuk. Szóval ez nyomja a lelkem. Köszön előre a válaszokat!
2014. júl. 10. 21:44
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
ja annyiból szerencsém volt hogy a lakóhelyemhez közel találtam munkát és nem kellett bérletet venni.
2014. júl. 10. 22:29
 32/58 anonim ***** válasza:
76%

26 évesen egy szó nélkül hazaadok a fizetésemből? És nem nem azért mert elvárják, hanem azért, mert tudom, hogy ha baj van ő mellettem lesz.

Mint az elmúlt 1 évben mikor nem dolgoztam betegség miatt. Az anyám szó nélkül eltartott, fizette az orvosaimat.

Tudod a felnőtt életben ezt hívják KÖLCSÖNÖS segítségnek. De gondolom te úgy vagy vele, hogy kötelesek fedelet adni neked, kötelesek segíteni ha baj van, de te egy forinttal nem segítenél nekik........... Hisz szerinted csak nekik vannak kötelességeik.

2014. júl. 10. 22:30
 33/58 anonim ***** válasza:
46%
Nem reg volt fent egy kerdes hogh egy csaj 300 e. Ft kerez nem adta oda a szulienek a penzt .... valaszolok jonak tartotak....itt viszont csak 50.e van szo ez mar is adj oda az egeszet es menjen el... csak azert mert kozmunkas!!!! Ha kozmunkas!!!! A kerdezo ismeretlen budapesten noncs ismerose...csalladja nem tamogatj.... ugyan mar szarbol epitssn varat ??? Csak azert mert mindenki letolja!!!igen nehez pesten is az elet...foleg ha roma!!!de remelem valmi jo kis szerencse rad kacsint:-)
2014. júl. 10. 22:34
 34/58 anonim ***** válasza:
62%

senki nem mondta neki hogy adja le az egészet de illik beleadni a rezsibe legalább.

és hogy jön ide a romaság? aki roma és dolgozni akar az talál munkát és megtud élni, aki meg nem akar annak bizony bizony még sz@rabb az élet.

2014. júl. 10. 22:38
 35/58 anonim ***** válasza:
80%
50ezerből hogy nem tudsz kijönni mikor nem fizetsz szàmlàkat se? Meg kaját se veszel.. jó bizonyos szükségletei vannak az embernek amiket megvesz magànak, de az még közel sincs 50 ezer ft...
2014. júl. 10. 22:45
 36/58 anonim válasza:
Milyen diplomàd van? Ha bölcsész akkor gyorsan jelentkez valami okj-re..
2014. júl. 10. 23:06
 37/58 A kérdező kommentje:
Tisztasági szereimet megveszem magamnak...sampon, tusfürdő stb..., fizetem a telszámlámat. Apránként gyűjtögetek albérletre, és mindig van pénzem karácsonya, születésnapra, anyák napjára. Kész-pénz, ha nincs anyánál, tudok adni neki, és, ez kb. 5-8000 Ft.
2014. júl. 10. 23:13
 38/58 anonim ***** válasza:

en megertelek, en ~85 - 30-40et adok haza,

70~80 tuloram van, szinte csak a melo, igy is horol hora elek, bar most kilatasba van kulfold :)

mert ez minden csak nem elet.

2014. júl. 10. 23:19
 39/58 A kérdező kommentje:
Anyáék meg havi szinten 40 ezret cigarettára költenek. Tudom, ő pénzük, ők keresték, de ez olyan felesleges dolog.
2014. júl. 10. 23:21
 40/58 A kérdező kommentje:
22.23-as válaszoló, Már csak kíváncsiságból, neked mi a foglalkozásod? Nem azt írtam, hogy nem sikerül be az élet senkinek, hanem ritka, hogy tisztességes úton. Hol nőttél fel? Itt a határ mellett nagyon sok fiatal ismerősöm dolgozik külföldön, nem azért mert kevés pénzért nem akartak dolgozni, hanem nem volt munkájuk. Mindegy, hogy diplomás, vagy szakmunkás, nincs munka. Aki nem hiszi, jöjjön el Fehérgyarmat környékére. Másik lehetőség a közmunka. Egy kis pénzt akarok gyűjteni, hogy Pestre felköltözzek, és ott dolgozzak. Pénzt albérletre.
2014. júl. 10. 23:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!