Meddig fogom kapni a tartásdíjat? 17/l
Sziasztok!
A problémám / kérdésem a következő lenne:
ugye jövőre betöltöm a 18-at, de még csak 11.-es leszek vagyis az év szeptemberében megyek 12.be ( nyelvi előkészítős vagyok, így abban az évben még nem érettségizek csak 2017-ben ). Ha betöltöm a 18-at vagyis nagykorú leszek, akkor nem fog járni a tartásdíj? Olvastam olyat is,hogy jár addig ameddig tanulok, viszont olyat is, hogy 18 éves kor után már nem gyerek, hanem rokontartást lehet fizetni, ami már nem kötelező, megegyezés kérdése. Hozzáteszem nagyon rossz a kapcsolatom apámmal, szóval amint lehet ő nem fog fizetni..
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Köszönöm,hogy válaszoltatok!
Hát sajnos nem vagyunk abban a helyzetben,hogy válogathassak,hogy most elfogadom-e vagy nem. Anyum egyedül nevel minimálbéren van, így az a kemény 24 ezer ft is jól jön amit kapok
1. Gyerektartás 18 éves korig jár, ezt akkor is köteles az apa fizetni, ha a saját megélhetését veszélyezteti, nincs alóla kibúvó.
2. 18 év után rokontartás jár a gyerek elsö végzettésének eléréséig, amennyiben az apa megélhetését nem veszélyezteti, illetve amíg a "gyerek" nem érdemtelen erre.
3. Érdemtelenség többek közt akkor áll fenn, ha a gyerek nem á töle elvárható módon tanul, illetve ha saját hibájából nem tartja a kapcsolatot az apával.
4. Ha a rossz kapcsolat oka te vagy, akkor nem jár semmi. (Mellékesen teljesen jogosan - de ez csak magánvéleményem, ha valakivel nem akarsz szóbaállni, akkor pénzt se fogadj el töle!)
"A rossz kapcsolat szerintem nem az én hibám, miután megszülettem elváltak a szüleim, azóta évente egyszer kétszer találkozunk, neki van új családja, felesége meg 2 lánya"
Amennyiben ez az évenkénti egyszer-kétszer találkozás nem azért ennyi, mert te elzárkózol a több elöl, hanem mindenkinek így megfelelö, akkor emiatt nem reklamáhat senki.
Viszont ha neki az új családnál ténylegesen hiányozna az az összeg, amit neked fizet jelenleg, akkor kérheti a tartási kötelezettség megállapítását az új családra meg gyerekekre hivatkozva. Természesetesen ha nem jelent különösebb anyagi megterhelést, akkor fizetnie kell az elsö végzettség eléréséig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!